۲۸ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۳۷
کد خبر: 83071772
T T
۰ نفر

مجري طرح زيتون:

90 هزارتن زيتون امسال توليد مي شود

۲۸ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۳۷
کد خبر: 83071772
90 هزارتن زيتون امسال توليد مي شود

تهران- ايرنا- مجري طرح زيتون وزارت جهاد كشاورزي پيش بيني كرد: امسال با پنج درصد رشد نسبت به سال گذشته90 هزار تن محصول زيتون در كشور توليد شود.

به گزارش شنبه ايرنا از وزارت جهاد كشاورزي، 'سيدرحمت اله پريچهر' با بيان اين كه به دليل توليد مناسب در كشور، ممنوعيت واردات ميوه و كنسرو زيتون ادامه خواهد داشت، افزود: بخشي از نهال هايي كه در سال هاي گذشته كشت شده بود به باردهي رسيده و بنابراين در سال جاري افزايش توليد دانه زيتون پيش بيني شده است.
وي كيفيت زيتون ايران را به علت شرايط آب و هوايي و ارقام مورد استفاده بسيار خوب دانست و اظهارداشت: سال گذشته 65 درصد ميوه هاي زيتون به كنسرو و 33 درصد به روغن تبديل شد.

**افزايش سرانه روغن زيتون به ۲۰۰ گرم در برنامه ششم توسعه
مجري طرح زيتون وزارت جهاد كشاورزي، توليد روغن زيتون را از اولويت هاي وزارت جهاد كشاورزي برشمرد و تصريح كرد: مهمترين هدف ما ارتقاي بهره وري عوامل توليد، اقتصادي كردن توليد زيتون و كمك به سلامت جامعه است.
وي با اشاره به اين كه سالانه بين پنج تا هفت هزار تن روغن زيتون توليد مي شود افزود: البته براي تامين نياز داخلي، سالانه به همين ميزان روغن زيتون وارد كشور مي شود.
پريچهر توليد 200 هزار تن ميوه زيتون را از اهداف برنامه ششم توسعه اعلام كرد و گفت: در اين برنامه هدفگذاري شده كه سرانه مصرف روغن زيتون به 200 گرم به ازاي هر نفر افزايش يابد.
به گفته وي، طبق آمارها در ايران 2.5 برابر سرانه دنيا، كنسرو زيتون مصرف مي شود و سرانه مصرف روغن زيتون در كشور حدود 135 گرم به ازاي هر نفر است.
اين مقام مسئول درباره وضعيت قيمت گذاري روغن زيتون اضافه كرد: قيمت روغن زيتون، رقابتي است زيرا اين محصول در گروه دوم كالاهاي اساسي قرار دارد و ارز 4200 توماني به آن تعلق نمي گيرد.
وي تعرفه واردات روغن زيتون را 26 درصد اعلام كرد و گفت: صنايع روغن كشي در اين حوزه به اندازه كل توليد داخل ظرفيت دارد و نيازي به افزايش ظرفيت اين صنايع نيست.
پريچهر اضافه كرد: در حال حاضر در 26 استان كشور زيتون كشت مي شود و سعي داريم استان هاي روغن خيز به سمت توليد روغن زيتون سوق پيدا كنند.
وي با اشاره به اين كه بيش از 50 درصد ارقام زيتون كشت شده در ايران، روغني هستند، افزود: بخشي از ارقام زيتون دو منظوره هستند به طوري كه مي توان علاوه بر استفاده از دانه، روغن آن را نيز استحال كرد.
مجري طرح زيتون وزارت جهاد كشاورزي، به باغداران توصيه كرد: براي توليد روغن زيتون تلاش كنند چرا كه موجب بهبود صنعت آن و اقتصاد ملي مي شود.

** انتقال ژرم پلاسم زيتون در دستور كار است
پريچهر گفت: انتقال «ژرم پلاسم زيتون» از كلكسيون شوراي بين المللي زيتون و روغن زيتون را در دستور كار داريم.
مجري طرح زيتون وزارت جهاد كشاورزي افزود: ما همچنين دعوت از مدرسان شوراي بين المللي زيتون و روغن زيتون براي برگزاري كارگاه هاي آموزشي و شركت كارشناسان در دوره هاي آموزشي اين شورا را در برنامه هاي خود قرار داده ايم.

به گزارش ايرنا، در سال 1396 به دليل سرمازدگي و تنش هاي آب و هوايي كمتر از 85 هزارتن ميوه زيتون در سطح 55 هزار هكتار باغات بارور توليد شد كه كاهش 11 هزارتني توليد ميوه را نسبت به سال 95 را نشان مي دهد.
طبق آمارها سال 95 حدود 96 هزارتن ميوه زيتون در كشور توليد شد كه بين 60 تا 65 درصد آن به كنسرو زيتون و 35 تا 40 درصد آن به روغن زيتون تبديل شده بود.
سرانه مصرف روغن زيتون كشور بين 11 هزار و 500 تا 12 هزار تن در سال است كه نزديك يك سوم آن در داخل كشور توليد و مابقي نياز مصرفي از طريق واردات تامين مي شود.
ميانگين جهاني عملكرد توليد زيتون در هر هكتار 1700 كيلوگرم است درحالي كه در بيشتر باغ هاي زيتون كشور عملكرد توليد زيتون 2100 كيلوگرم در هكتار برآورد مي شود.
42 كارخانه روغن كشي و هشت هزار كارگاه توليدي كنسروي در مناطق زيتون خيز كشور از جمله زنجان، قزوين و گيلان فعال هستند.
اقتصام**9186**2022**