به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا قاسمی نیا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران، با اشاره به این كه 39 سال از تشكیل نهضت سوادآموزی در كشور می گذرد، درباره فعالیت آن در قم افزود: پیش از انقلاب 47 درصد جمعیت بالاتر از 6 سال قم باسواد بودند كه این رقم در حال حاضر به 91 درصد رسیده است.
وی با بیان این كه اكنون در گروه سنی 10 تا 49 سال نیز 97 در صد جمعیت قم باسواد هستند، گفت: در این استان تعداد زنان باسواد از 34 درصد به 87 درصد، مردان باسواد از 64 درصد به 93 درصد، جمعیت باسواد شهری از 53 درصد به 90 درصد و جمعیت باسواد روستایی از 30 درصد به 80 درصد افزایش یافته است.
وی با بیان این كه از سال 95 تاكنون حدود 11 هزار تن از تعداد بی سوادان استان كاسته شده است، اظهار كرد: در قم 120 تن از كسانی كه از نهضت سوادآموزی شروع كرده و اكنون به مدارج عالی علمی حوزوی و دانشگاهی رسیده اند، شناسایی شده اند.
قاسمی نیا با بیان این كه آموزش بی سوادان رایگان انجام می شود، تاكید كرد: افراد بالای 49 سال نیز می توانند به صورت حضوری و یا غیرحضوری از امكانات این معاونت برای بهره مند شدن از نعمت سواد استفاده كنند.
وی اضافه كرد: آموزش اولیای بی سواد دانش آموزان، آموزش مددجویان بی سواد كمیته امداد امام خمینی، بهزیستی و زندان ها، آموزش اتباع بی سواد غیرایرانی، برگزاری شورای سوادآموزی به صورت مرتب در استان و استقرار آموزشیاران در روستاها از دیگر فعالیت های نهضت سوادآموزی در این چهار دهه بوده است.
وی با تاكید بر ارتقای سطح سوادآموزان در زمینه های مختلف از جمله مهارت های لازم زندگی گفت: توجه به گسترش و ترویج فرهنگ مطالعه و كتابخوانی و تقویت مهارت های خواندن و نوشتن در بین سوادآموزان ضروری و لازم است.
قاسمی نیا افزود: برای تحقق این امر، دوره های آموزشی گوناگونی از جمله دوره آموزش رایانه و برگزاری حلقه های كتاب و كتابخوانی و تولید كتاب های آموزشی و نشریه «فرصت دوم» ویژه افراد كم سواد را انجام داده ایم.
وی با بیان این كه در سال جاری، هفت هزار و 407 تن برای سوادآموزی در سهمیه استان قم قرار گرفتند، اظهار كرد: تاكنون تعداد 6 هزار و 291 تن در كلاس های سوادآموزی شركت كرده اند و مشغول به تحصیل هستند.
وی اعلام كرد: در حال حاضر 560 كلاس سوادآموزی در استان قم فعال است كه از این تعداد 369 كلاس ویژه دوره مقدماتی (دوره اول ابتدایی)، 132 كلاس ویژه دوره انتقال (دوره دوم ابتدایی) و 59 كلاس ویژه دوره تحكیم سواد می باشد.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان قم خاطرنشان كرد: در حال حاضر این استان رتبه هشتم باسوادی را در گروه سنی 6 سال به بالا در كشور دارد.
قاسمی نیا در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت مساله پژوهش در همه امور تاكید و اظهار كرد: در سه سال گذشته 14 طرح پژوهشی در زمینه سوادآموزی در استان قم اجرا شده است.
وی به نقش و اهمیت رسانه ها در تبیین و ترویج فرهنگ سوادآموزی و ضرورت آن در جامعه اشاره و بیان كرد: برای تحقق باسواد شدن همه قشرهای جامعه، باید همه نهادها و تمام قشرهای مردم مشاركت داشته باشند.
وی با بیان این كه باید مساله كم سوادی و بی سوادی را به عنوان یك آسیب اجتماعی باور كنیم، تصریح كرد: با خِرَد جمعی و با اجماع استانی باید بیش از گذشته به این مساله مهم توجه كنیم و در این مساله نیازمند فرهنگ سازی هستیم.
قاسمی نیا به اجرای طرح اِنسداد مبادی بی سوادی اشاره كرد و گفت: در این طرح كودكان لازم التعلیم را با همكاری نهادهای مرتبط شناسایی و زمینه تحصیل آنها را فراهم می كنیم تا در آینده به تعداد جمعیت بی سواد كشور افزوده نشود.
وی مشاركت در سوادآموزی را وظیفه همگانی دانست و خاطرنشان كرد: حتی كودكان و نوجوانان غیرایرانی نیز برای آموزش سواد در این زمینه شناسایی می شوند و تحت آموزش قرار می گیرند.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان قم توجه به مساله «تحكیم سواد» و جلوگیری از بازگشت به بی سوادی در سوادآموزان را یك مساله فرا استانی برشمرد و خواستار حمایت های كلان ملی در این زمینه شد.
وی با بیان این كه برای آموزش افراد كم سواد بزرگسال نیازمند برنامه ریزی هستیم، اظهار كرد: باید برای آموزش و افزایش دانش و اطلاعات این افراد بسته های آموزشی تهیه شود، چراكه سواد در مسائل مختلفی همانند فرهنگ و اقتصاد تاثیر دارد.
وی همچنین با بیان این كه نهضت سوادآموزی، 176 شهید تقدیم انقلاب اسلامی كرده است، اظهار كرد: سه تَن از این شهدا به نام های احمد علیخانی، محمدعلی ملك محمدی و فاطمه حاجی بابایی از استان قم هستند.
قاسمی نیا در بخش دیگر سخنان خود با بیان این كه یكم تا هفتم دی ماه به عنوان هفته سوادآموزی نامگذاری شده است، گفت: یك سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران و با توجه به اهمیت و ضرورت سوادآموزی، به فرمان امام خمینی در هفتم دی ماه سال 1358 نهضت سوادآموزی تاسیس شد.
وی گفت: برگزاری مسابقه انشا نویسی (دست نوشته) با توجه به پرسش مهر رئیس جمهوری درباره مهارت های زندگی به صورت ملی، برگزاری مسابقه كتابخوانی با موضوع شعار سال و برگزاری جشنواره فراخوان تهیه و تولید فیلم كوتاه 2 دقیقه ای با تلفن همراه از جمله برنامه های این معاونت در هفته سوادآموزی است.
وی؛ برگزاری نشست سرگروه های كتابخوانی، تجلیل از فعالان و چهره های موفق سوادآموزی، دیدار با مراجع عظام تقلید، غبارروبی مزار شهیدان، دیدار با خانواده شهدا و شركت گسترده در نماز جمعه را از دیگر برنامه های این هفته برشمرد.
7406/ 1175
معاون آموزش و پرورش قم:
400 هزار تن در دوره های سوادآموزی قم شركت كرده اند
۱ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۴۸
کد خبر:
83143272
قم - ایرنا - معاون سوادآموزی اداره كل آموزش و پرورش قم گفت: از ابتدای تشكیل نهضت سوادآموزی در قم تاكنون حدود 400 هزار تن در دوره های مقدماتی، تكمیلی، پایانی، تحكیم سواد، انتقال و سوادآموزی شركت كرده اند.