۳ دی ۱۳۹۷، ۱۳:۵۲
کد خبر: 83145604
T T
۰ نفر

بر چسب اصالت، سلامت كالا را تضمين كند

۳ دی ۱۳۹۷، ۱۳:۵۲
کد خبر: 83145604
بر چسب اصالت، سلامت كالا را تضمين كند

سنندج - ايرنا - معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي كردستان گفت: الصاق برچسب اصالت بر روي كالاهاي سلامت محور علاوه بر تضمين سلامت كالا، مجوز استفاده از اين محصولات براي مصرف كنندگان است.

به گزارش خبرنگار ايرنا، بابك قطبي روز دوشنبه در كارگروه پيشگيري و مقابله با قاچاق محصولات سلامت محور اظهار داشت: از اواسط سال 93 سازمان غذا و دارو با راه اندازي سامانه TTAC با قابليت گزارش گيري عوارض داروها و استعلام آن شروع به فعاليت كرده است.
وي افزود: بر اين اساس مردم مي تواند قبل از خريد كالاهاي وارداتي سلامت محور شامل دارو، مكمل غذا، آرايشي و بهداشتي به بر چسب اصالت آن توجه كرده و براي اطمينان از اصالت كالاهاي سلامت محور كد 16 رقمي برچسب اصالت را به سامانه 20008822 پيامك كنند.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي كردستان تاكيد كرد: شركت هاي وارد كننده كالاهاي سلامت محور بايد براساس ضوابط قانوني برچسب اصالت را بر روي خود كالا الصاق كنند در غير اين صورت با عرضه كننده برابر مقررات قانوني برخورد مي شود.
وي يادآور شد: اين بر چسب، اصالت و سلامت جنس و كالاي مورد نظر را نشان مي دهد و اگر بر روي كالايي نباشد، استفاده از آن توصيه نمي شود و بايد موضوع فوري اطلاع رساني شود.
قطبي اضافه كرد: در دانشگاه علوم پزشكي كردستان سامانه 190 راه اندازي شده كه به صورت 24 ساعته فعال است و شهروندان مي توانند شكايات و انتقادات خود را از اين طريق اطلاع دهند.

** ضرورت نظارت جدي بر داروخانه ها
وي در ادامه اظهار داشت: با توجه به شرايطي كه بدليل اعمال تحريم هاي ناخواسته بر كشور حاكم شده بايد نظارت ويژه بر توزيع دارو و فعاليت داروخانه ها انجام شود.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي كردستان با اشاره به انجام بازرسي هاي مشترك با تعزيرات و صنعت و معدن از داروخانه هاي استان گفت: براساس مصوبات، هفته اي يكبار گشت مشترك از داروخانه هاي سطح استان انجام مي شود كه در اين چند ماه فقط چند مورد دريافت وجه اضافي مشاهده شد كه متخلفان به تعزيرات معرفي شدند.
وي يادآور شد: استان كردستان جزو استان هايي است كه با كمترين كمبود اقلام دارويي مواجه بوده و با اقداماتي كه انجام شده كمبودهاي دارويي را به حداقل رسانده ايم.
قطبي افزود: در برخي اقلام دارويي متناسب با زمان، كمبودهايي داشتيم كه مربوط به همان اقلامي است كه به صورت كشوري با كمبود آنها روبرو بوديم.

** جلوگيري از قاچاق معكوس دارو
وي همچنين با اشاره به اينكه بايد به دليل افزايش قيمت از قاچاق معكوس جلوگيري شود، اضافه كرد: برخورد با قاچاق معكوس دارو در سطح استان بويژه شهرستان هاي مرزي همچون مريوان و بانه بايد با جديت بيشتري مورد توجه قرار گيرد.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي كردستان با اشاره به نظارت بر فعاليت تمام شركت‌ هاي توزيع دارو از جمله ورودي و خروجي شركت‌ها و انبارها گفت: بر اين اساس در هشت ماه منتهي به آبان امسال 621 مورد بازديد از مراكز عرضه لوازم آرايشي، بهداشتي و يك هزار و 603 بازرسي از داروخانه هاي استان انجام شد.
وي با بيان اينكه همچنين در اين مدت 243 مورد بازديد از باشگاه هاي ورزشي، 228 مورد بازديد از عطاري ها و فروشنده هاي مكمل انجام شد، تاكيد كرد: در اين مدت 120 پرونده تخلف تشكيل و به تعزيرات حكومتي معرفي شد.

** افزايش 30 درصدي قاچاق دارو در كردستان
دبير كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي و نظارت بر قاچاق كالا و ارز كردستان نيز در اين جلسه گفت: با بررسي هاي انجام شده و آمارهاي موجود ميزان قاچاق دارو در استان در هشت ماه منتهي به آبان امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 30 درصد رشد داشته است.
علي خداويسي با تاكيد بر ورود جدي تر به بحث مقابله با قاچاق دارو افزود: در استان كردستان با توجه به شرايط جغرافيايي و گره خوردن موضوع قاچاق با معيشت مردم، در برخي مواقع در برخورد با اين پديده چشم پوشي مي شود.
وي با بيان اينكه اين اغماض و چشم پوشي در كالاهاي سلامت محور به هيچ عنوان نبايد انجام شود، اظهار داشت: محصولات سلامت محور چون مستقيم با سلامت مردم و خانواده ها سر و كار دارد نبايد در برخورد با آن اغماضي صورت گيرد.

** داروخانه هاي كردستان جنس قاچاق توزيع نمي كنند
مسئول انجمن داروسازان كردستان نيز با بيان اينكه در داروخانه هاي اقلام دارويي قاچاق توزيع نمي شود، اظهار داشت: كردستان در زمينه توزيع داروي قاچاق در داروخانه ها جزو استان هاي آخر كشور است.
ابراهيمي افزود: تمام اقلام دارويي كه در داروخانه هاي استان توزيع مي شود داراي بر چسب اصالت بوده و مشتريان نيز حق دارند اصالت كالاي خود را رصد كنند و داروخانه ها در اين زمينه همكاري لازم را دارند.
استان كردستان به سبب داشتن بيش از 284 كيلومتر مرز با كشور عراق يكي از مبادي ورود و خروج كالا و ارز به شمار مي رود و سالانه به ارزش ده ها ميليارد ريال كالاي قاچاق در اين استان كشف و ضبط مي شود.
7348/9102