۱۶ دی ۱۳۹۷، ۱۱:۱۹
کد خبر: 83160226
T T
۰ نفر
آغاز طرح بررسي الگوي مصرف مواد غذايي و وضعيت تغذيه در كشور

تهران- ايرنا- رييس انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي كشور گفت: طرح بررسي الگوي مصرف مواد غذايي و وضعيت تغذيه اي خانوار و فرد در كشور با هدف تعيين الگوي مصرف مواد غذايي توسط اين انستيتو و با همكاري دفتر بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشتي وزارت بهداشت آغاز شد.

به گزارش روز يكشنبه گروه علمي ايرنا از انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي كشور، دكتر هدايت حسيني افزود: از ديگر اهدافي كه در اين بررسي كشوري دنبال مي شود، مي توان به تعيين ميانگين سرانه دريافت مواد غذايي و الگوي وعده هاي غذايي، تعيين كفايت سرانه دريافت انرژي و مواد مغذي و كمك به شناسايي گروه ها و جمعيت هاي در معرض ناامني غذايي به تفكيك استان، مناطق روستايي، شهري و حاشيه شهرها، اشاره كرد.
وي افزود: به روز نمودن و تدوين راهنماهاي غذايي و سبدهاي غذايي مطلوب، فراهم آوري منابع اطلاعاتي پايه ميزان مصرف مواد غذايي براي انجام مطالعات ارزيابي مخاطره، شناسايي روند تغييرات در الگوي مصرف مواد غذايي و پايش و اصلاح سياست ها و برنامه هاي حوزه غذا و تغذيه، تدوين سياست ها و برنامه هاي اجرايي و تخصيص بودجه در حوزه غذا و تغذيه با هدف ايجاد هماهنگي بين الگوي توليد، عرضه و مصرف در راستاي تامين نيازهاي تغذيه اي و سلامت، از ديگر اهداف اين طرح است.
حسيني ادامه داد: غذا يكي از اجزاي اساسي و ضروري حفظ سلامت و از ابعاد مهم رفاه فردي و اجتماعي شامل امنيت غذايي و كيفيت زندگي است. امروزه در تمام دنيا دسترسي به اطلاعات جامع، دقيق و با كيفيت بالا در زمينه دريافت هاي غذايي براي پيشبرد تعهدات ملي و بين المللي و سياست هاي اجرايي در بخش سلامت، غذا و تغذيه به عنوان يكي از اركان اصلي برنامه هاي توسعه ملي، يك ضرورت محسوب مي شود.
وي افزود: داده هاي مربوط به مواد غذايي براي پيگيري و ارزيابي دستيابي به اهداف توسعه هزاره به منظور حذف فقر و گرسنگي يا اهداف بلنپروازانه توسعه پايدار ضروري است.
حسيني ادامه داد: دسترسي به اين داده ها براي ارزيابي و تعيين نقشه راه سازمان خواروبار جهاني ( FAO ) در راستاي الزامات اين سازمان براي حذف گرسنگي، امنيت غذايي و سوء تغذيه و اهداف دوگانه حذف فقر و افزايش رفاه مشترك با بانك جهاني، حياتي است.
رئيس انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي كشور گفت: در سطح ملي و محلي نيز دسترسي به اين سري از داده ها براي تدوين سياست ها و برنامه هاي اجرايي و تخصيص بودجه در حوزه غذا و تغذيه با هدف ايجاد هماهنگي بين الگوي توليد، عرضه و مصرف در راستاي تامين نيازهاي تغذيه اي و سلامت جامعه ضروري است.
وي گفت: در اين راستا اجراي طرح بررسي الگوي مصرف مواد غذايي و وضعيت تغذيه اي خانوار و فرد در كشور با هدف تعيين الگوي مصرف مواد غذايي در سطح خانوار و فرد بر حسب استان و تامين داده هاي مورد نياز براي سياست گذاران با همكاري همه ارگان ها و سازمان هاي ذيصلاح، انجام مي شود.
علممي*1201*2017
۰ نفر