به گزارش روز دوشنبه خبرنگار اقتصادي ايرنا از سازمان فني و حرفه اي، «عليرضا مقيدي» اين توافق را از جمله دستاوردهاي برجام توصيف كرد و گفت: پس از اجرايي شدن برجام و در قالب موافقتنامههاي اقتصادي، دولتهاي ايران و آلمان توافق كردند در زمينه آموزش نيروي كار با يكديگر همكاري كنند.
مدير پروژه همكاري آموزش شغلي دوگانه ايران و آلمان، افزايش سنجش نياز مهارتي بنگاههاي ايراني را از جمله اهداف فاز نخست اين پروژه بيان كرد و ادامه داد: براين اساس، در يك سال گذشته علاوه بر ارايه مزيتهاي آموزش دوگانه در استانهاي مختلف ايران و ايجاد ارتباط ميان بنگاهها، اتاق بازرگاني و سازمان فني و حرفهاي، به صورت آزمايشي نيازهاي بنگاههاي ايراني به مهارتهاي مختلف ارزيابي شده و دورههاي آموزشي مرتبط با اين مهارتها در سازمان فني و حرفهاي كشور طراحي شده است.
مقيدي، كمبود نيروي كار ماهر را يكي از مشكلات اقتصاد ايران برشمرد و گفت: واقعيت اينكه بيكاري در ايران تا حد زيادي ناشي از كمبود مهارت شغلي در ميان نيروي كار و ناهمخوان بودن عرضه نيروي كار با نياز بنگاههاي اقتصادي است. اين پروژه به بنگاهها كمك ميكند تا نيروي كار را با توجه به نياز خود تربيت كرده و مهارت مورد نياز خود را به كار بگيرند.
وي ادامه داد: به عنوان نمونه در اجراي طرح آزمايشي اين توافقنامه، فقط در تبريز از 20 بنگاه عضو اتاق بازرگاني ايران نيازسنجي و مشخص شد كه اين بنگاهها نياز به آموزش كاركنان خود در زمينه نقشهكشي صنعتي دارند. به همين دليل دورههاي مرتبط با اين مهارت در سازمان فني و حرفهاي كشور تعريف شد و اكنون كاركنان 12 بنگاه مشغول گذراندن اين دورهها هستند.
مقيدي با بيان اينكه در انجام اين پروژه از نظام آموزشي آلمان الگوبرداري شده است، گفت: آلمان با استفاده از نظام آموزش دوگانه توانسته آموزش مهارت در اين كشور را تقاضا محور كرده و كاركنان را با توجه به نياز بنگاهها تربيت كند؛ به همين دليل اكنون نرخ بيكاري افراد زير 25 سال در آلمان 7 درصد است كه پايينترين نرخ بيكاري در اتحاديه اروپا به شمار ميآيد.
وي افزود: آلمان اين خدمت را به كشورهايي كه با آنها مراوده اقتصادي دارد، ارائه ميدهد و هدف از آن، كاهش نرخ بيكاري در كشورهاي هدف است. به همين منظور در يكسال گذشته با كمك كارشناسان آلماني، بنگاههاي ايراني به صورت آزمايشي، نيازسنجي شدهاند؛ در سراسر كشور جلسه هاي مشاوره براي جذب بنگاهها به نظام آموزش دوگانه برگزار شده و همچنين ارتباطات مورد نياز ميان بنگاهها، اتاقهاي بازرگاني وسازمان فني و حرفهاي ايجاد شده است.
به گزارش ايرنا، تيرماه امسال توافق نامه اي ميان رئيس سازمان فني و حرفه اي و نماينده و مدير پروژه ايران دانشگاه علوم كاربردي آلمان به امضا رسيد كه براساس آن، مقرر شد سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور مقدمات مهارت آموزي، تاييد مدارك مهارتي و آموزش زبان آلماني متقاضيان كار در آلمان را فراهم آورد و پس از برگزاري آزمون زبان از سوي سازمان سنجش آموزش كشور، افراد واجد شرايط براي يك دوره آموزشي و جذب در بازار كار آلمان به دانشگاه علوم كاربردي معرفي شوند.
طرفين براي مبادله مربيان، كارآموزان، طراحي، تعريف استانداردهاي آموزش مهارتي و برگزاري رويدادهاي بين المللي توافق كردند.
اقتصام**9189** 2023
تهران- ايرنا- مدير پروژه همكاري آموزش شغلي دوگانه ايران و آلمان از اجراي فاز نخست اين پروژه خبر داد و گفت: كاهش نرخ بيكاري در كشور و هماهنگسازي آموزش شغلي با نياز بنگاههاي ايراني، از جمله دستاوردهاي اين پروژه است.