به گزارش ايرنا، صدور مجوز مدارس و آكادمي فوتبال و نظارت دقيق بر عملكرد آنها، نظارت كامل بر باشگاه هاي استان، بازديد از شهرستان ها، برگزاري كلاس هاي مربيگري، داوري، برگزاري منظم رقابت هاي فوتبال و فوتسال، ارتقا دادن سطح داوري، جذب حامي مالي براي تيم ها (اسپانسر ) كمك مالي، فني، پشتيباني و تجهيزاتي به هيات هاي شهرستان ها و بخش هاي تابعه، قسمتي از شرح وظايف هيات فوتبال است.
** 6 سال در حسرت بازي ليگ برتر
استان فارس 6 سال است كه در ليگ برتر فوتبال ايران تيم ندارد و تماشاگران مشتاق اين ديار، حسرت ديدن يك بازي ليگ برتري را در شهرشان مي خورند و معلوم نيست چه زماني آرزوي ديرينه آنها برآورده مي شود؟
تيم هاي فجر و قشقايي شيراز با وجود وضعيت غيرقابل قبولي كه در دسته يك دارند خوشحال هستند كه تيم داري مي كنند و تنها به دنبال اين هستند كه سهميه فارس را در اين دسته حفظ كنند و در دسته دوم فوتبال كشور هم فارس نماينده اي ندارد.
در دسته سوم هم سه تيم حضور دارند، استقلال لطيفي لارستان از مرحله گروهي صعود نكرد، تيم شهداي كوشك بيدك شيراز هم با قرار گرفتن در قعر جدول به يك رده پايين تر سقوط كرد و تنها تيم پويندگان مرودشت توانست به مرحله دوم صعود كند و هم اينك در رده پنجم است.
تيم برق نارنجي پوش 75 ساله و محبوب شيرازي ها و نماينده پيشين ايران در جام باشگاه هاي آسيا هم چند سالي است خاموش شده و هم اينك در محلات شيراز هم بازي نمي كند و از تيم هاي بهمن و كارا و مرصاد شيراز هم ديگري خبري نيست و امتيازشان ازاستان خارج شده است.
** حال ناخوش فوتسال
اما در فوتسال كه رئيس هيات فوتبال فارس در اين رشته تخصص دارد، هم اوضاع به هيچ عنوان مساعد نيست، يعني اينكه نه به فوتبال رسيدند و نه به فوتسال.
تيم ارژن با همه تلاشي كه در ليگ برتر فوتسال داشت خوشحال از اينكه سقوط نكرده است با قرار گرفتن در رده يازدهم در ميان 14 تيم به كار خود پايان داد.
تيم هاي مقاومت اقليد، شاهد و صدراي شيراز كه در دسته يك فوتسال كشور بودند در يك حركت بي سابقه و تاريخي هر سه به دسته دوم سقوط كردند تا در سال 98 به همراه تيم فاخر شيراز، استان فارس چهار تيم در دسته دوم فوتسال كشور داشته باشد وتيم رضايي فيروزآباد هم از دسته دوم به ليگ منطقه اي سقوط كرد، اين يعني آخر سير نزولي.
** به فرياد فوتبال بانوان برسيد
وضعيت فوتبال و فوتسال بانوان هم دست كمي از آقايان ندارد، به گونه اي كه خاتون طهمورثي، نايب رئيس هيات فوتبال فارس، شانزدهم آذرماه 97 به ايرنا گفت: به فرياد فوتبال بانوان برسيد، غافل از اينكه خودشان بر اساس آيين نامه به عنوان نظارت كننده و متولي مسئول هستند و پاسخگو.
تيم هاي پارس آرا و صنعت فجر شيراز 2 تيم استان فارس بودند كه در ليگ برتر فوتسال بانوان شركت داشتند ، تيم با سابقه صنعت فجر با ملي پوشانش ششم شد،تيم پارس آرا هم در اولين سال حضور خود رتبه هشتم كسب كرد و تيم شاهين فسا هم كه در ليگ دسته يك فوتسال بازي مي كند نتايج ضعيفي گرفته و در اعزام هم مشكلات فراواني دارد.
** روزگار ناخوش نماينده شيراز در ليگ برتر فوتبال بانوان
هم اينك كه هشت هفته از ليگ برتر بانوان مي گذرد تيم خليج فارس شيراز كارنامه بسيار بدي از خود به جاي گذشته، اين تيم با 43 گل خورده و تنها 2 گل زده با هفت باخت، يك مساوي و با يك امتياز در قعر جدول به سر مي برد و از تيم هايي هستند كه خطر سقوط در كمين انهاست.
معلوم نيست بر چه اساسي هيات فوتبال فارس با وجود اينكه بازيكنان بسياري از استان فارس به ديگر شهرهاي كشور كوچ كردند، اقدام به اعزام اين تيم ضعيف در اين سطح از فوتبال برتر كشور كردند؟
به باور كارشناسان فوتبال فارس، ليگ برتر جاي تجربه اندوزي نيست و اين بازيكنان نوجوان و جواني كه در تيم خليج فارس شيراز بازي مي كنند با اين شكست هاي سنگين و پُرگل روحيه خود را از دست مي دهند و زنگ تفريح شدن آنها نيز ديگر روحيه اي برايشان باقي نمي گذارد.
** فوتبال ساحلي فارس به تاريخ پيوست
فوتبال ساحلي فارس پيش از اين در ليگ برتر حضور داشت.
تلاش هاي حميدرضا زارعي بازيكن ملي پوش اين تيم هم چاره ساز نشد و اين تيم دوباره به ليگ يك سقوط و سپس محو شد تا پرونده فوتبال ساحلي فارس كه ظرفيت هاي فراواني دارد براي هميشه بسته و به تاريخ بپيوندد.
** سقوط پايه هاي فوتبال فارس بر اثر سياست هاي غلط
كارشناسان بر اين باورند سقوط تيم هاي برتر پايه به منزله فروپاشي ساختار فوتبال استان فارس محسوب مي شود، روزگاري نه چندان دور تيم هاي پايه فارس در ليگ هاي مختلف برتر كشور آقايي مي كردند و بر روي سكو هم رفتند.
اما فارسي ها هم اينك در ليگ برتر و در رده اميد، جوانان، نوجوانان نماينده اي ندارند و در نونهالان هم دو تيم دارند كه تنها تيم خليج فارس شيراز توانست به مرحله بعد صعود كند.
با اين وضع بازيكني هم از فارس در تيم هاي ملي بازي نخواهد كرد اگرچه در يك مقطعي در برخي رده ها چند بازيكن به اردو دعوت مي شوند اما از ملي پوش شدن خبري نيست، درست بر خلاف دوران گذشته فوتبال فارس، كه بسياري از فوتباليست هاي اين استان در تيم هاي ملي و باشگاه هاي مطرح حضور داشتند.
هم اينك برخي تيم هاي ريشه دار شيراز در رده هاي پايه فوتبال كشور امتياز خود را به ديگر تيم ها داده اند و دست از سازندگي برداشته اند.
برق، فجر سپاسي و پرسپوليس شيراز در ليگ يك اميد، برق جديد شيراز، جمعيت هلال احمر گراش، شهيد وفايي شيراز، فجرشهيد سپاسي در ليگ يك جوانان و حافظ و سپاسي شيراز در ليگ دسته يك نوجوانان، تيم هاي دسته يكي فوتبال رده هاي پايه هستند كه جايگاه خوبي هم در جدول رده بندي ندارند.
همچنين در گذشته بازيكنان فارس در تيم هاي باشگاهي مطرح كشور هم از مهره هاي كليدي و تاثيرگذار بودند كه اين بازيكنان ابتدا در تيم هاي شيرازي در ليگ برتر مطرح و سپس روانه تيم هاي پرطرفدار كشور مي شدند و كارخانه بازيكن سازي هم ادامه داشت و پشت فوتبال فارس هيچ گاه خالي نمي شد.
پرسش كارشناسان و پيشكسوتان فوتبال فارس از متوليان اين رشته اين است كه با اين كارنامه ضعيف و بي سابقه مگر چه سودي برايتان دارد كه اصرار برماندن داريد و دست برنمي داريد.؟
** شهرستان ممسني سرزمين فوتبال خيز ايران
طرح آمايش سرزمين، بهترين روش براي شناسايي استعداد هاي فوتبال هم در بخش بانوان و هم بخش اقايان در سراسر استان فارس است كه اين امرنيز تاكنون انجام نشده وشهرستان ممسني معدن استعداد هاي فوتبال است كه هم اينك بسياري از فرزندان اين سر زمين فوتبال خيز در بهترين تيم هاي كشور از جمله استقلال و پرسپوليس حضور دارند و جزء مهره هاي كليدي و سرنوشت ساز هستند.
سروش رفيعي در پرسپوليس، داريوش شجاعيان در استقلال، سيد محمد رضا حسيني در ذوب آهن، شهرام گودرزي در تراكتورسازي، خالد شفيعي، ساسان انصاري و حسن جعفري در سپاهان و احسان مرادي دروازبان فولاد خوزستان بازيكنان نورآبادي هستند.
حال اينكه فوتبال فارس با داشتن اين همه بازيكنان كه ستاره تيم هايشان هستند و بسياري ديگر كه مغفول مانده اند، چرا 6 سال است از داشتن يك تيم ليگ برتري محروم است.
** نورافكن هاي ورزشگاه شهيد دستغيب تا پاسي از شب سو سو مي زند
افزايش بي رويه تيم ها بزرگترين آفت فوتبال فارس است و نشان مي دهد كه تنها به كميت و درآمدزايي براي هيات فوتبال توجه ويژه اي شده است.
همين افزايش بي رويه موجب شده ليگ هاي فارس بدون كيفيت و فرسايشي شود و براي همين هم زمين چمن مصنوعي ورزشگاه شهيد دستغيب از ساعت هفت صبح باز و نورافكن هاي آن هم تا پاسي از شب و تا يك بامداد سوسو مي زند.
جالب اينكه بازيكناني كه شب ها در ورزشگاه شهيد دستغيب بازي مي كنند از نور كم اعتراض دارند و مي گويند در شب اصلا توپ را نمي بينيم و شانسي بازي مي كنيم.
آنها با اشاره به عدم نياز زمين چمن مصنوعي به هزينه كرد مبالغ جهت آب و ... گفتند: درآمد خوبي از راه اجاره زمين دستغيب و زمين ميني فوتبال چمن مصنوعي حافظيه روانه هيات مي شود چرا كه از بابت هر نوبت 1.5 ساعته اجاره زمين، افزون بر 150 هزار تومان دريافت مي كنند.
برخي كارشناسان فوتبال فارس بر اين باورند، براي همين درآمد خوب است كه برخي افراد مسئول دست از سر هيات بر نمي دارند و سالهاست در ورزشگاه شهيد دستغيب خيمه زده اند و حاضر نيستند جايشان را به افراد جوان و تازه نفس بدهند تا بتوان فوتبال فارس و به ويژه شيراز را از نو ساخت.
آنها مي گويند بر اساس آمار، پرسنل هيات فوتبال فارس و شيراز حدود 50 نفر هستند كه اگر اين فوتبال درآمد ندارد پس چگونه اين همه افراد كار مي كنند؟
به گفته برخي كارشناسان و دلسوزان فوتبال اين استان، دستاورد فوتبال فارس از اين همه مقاومت و ايستادگي درباره شفاف سازي چيست.
از يكي از مسئولان هيات فوتبال كه بيشتر در پخش زنده تلويزيوني چهره او نمايان مي شود تا بازيكنان، انتظار مي رود شفاف سازي كند كه درآمد و هزينه هيات چقدر است؟
** آگهي فروش تيم هاي فوتبال فارس بر در و ديوار ورزشگاه ها
افزايش بي رويه تيم هاي فارس در رقابت هاي مختلف استان علاوه بر بي كيفيت شدن بازي ها اما اين روزها بر در و ديوار ورزشگاه هاي شيراز، دفاتر هيات و شبكه هاي مجازي، آگهي فروش تيم ها به چشم مي خورد كه اين امر نشان از عدم توانايي مالي دست اندركاران تيم ها براي ادامه تيم داري است.
اي كاش هيات فوتبال فارس كه هزينه بسيار سنگيي براي ورودي تيم ها به مسابقات دريافت مي كند، فكر اين كار مي كردند و كيفيت را فداي كميت نمي كردند تا با اين معضل مواجه شوند و امتياز تيم ها وارد بازار بورس و فروش شود.
برخي افراد از روي علاقه مندي اقدام به تيم داري كردند و هم اينك كه با فوتبال بي كيفيت و فرسايشي و هزينه هاي سنگين تيم داري روبرو شدند عطاي كار را لقايش بخشيدند و اگهي فروش امتياز تيم شان را بر درو ديوار كوبيدند.
** مدارس فوتبال فارس، تهديد يا فرصت؟
بر اساس آمار موجود، حدود 140 مدرسه فوتبال در استان فارس فعال است كه 38 مدرسه در شهر شيراز وجود دارد كه اين تعداد مدارس فوتبال هم تهديد است و هم فرصت.
بي كيفيت بودن برخي مدارس، تعداد كم ناظران، ازدحام بيش از حد بازيكنان به هنگام آموزش در يك محوطه كوچك، تهديد محسوب مي شود، اما حضور هزاران علاقه مند به فوتبال در مدارس يك فرصت است براي پركردن اوقات فراغت و كشف استعدادها مشروط بر اينكه خوب آموزش ببينند و خوب هم نظارت شوند.
** چماق فيفا بر سر تحقيق و تفحص در هيات فوتبال و فدراسيون
سال هاست كه باندهاي مافيايي فوتبال كه در رسانه ها هم دست دارند، چماقي را بنام فيفا علم كرده اند و مانع از تحقيق و تفحص بر روي هيات ها و فدراسيون فوتبال مي شوند و برخي رسانه ها هم يا خواسته و يا ناخواسته به دفاع مي پردازند كه اين امر مغاير با اصول و حرفه خبري است و بايد در شفاف سازي كمك كنند تا شك و شبهه اي بوجود نيايد.
** آيين نامه فيفا چه مي گويد
فيفا مي گويد: دولت ها حق دخالت در انتخاب رئيس فدراسيون فوتبال ندارند اما آنها مي توانند بر اساس قوانين داخلي بر ساير امور فدراسيون تحقيق و تفحص كنند و دولت حق دارد كه بداند از پول بيت المال چگونه در فوتبال هزينه مي شود.
پرسش اينجاست؛ مگر مي شود فدراسيوني با پول دولت ارتزاق كند اما قانونگذار اجازه نداشته باشد در اجراي قانون كشورش دخالت كند؟
مگر اين فوتبال بي كيفيت چه دارد كه حاضر نيستيد جاي خود را به اشخاص جوان، تحصيل كرده و تشنه خدمت با ايده هاي نو بدهيد و آنگاه براي ماندن متوسل به فيفا مي شويد و از همان ابزار خيالي (چماق تعليق) كه اساسنامه آن نه به تاييد هيات دولت رسيده و نه فيفا آن را تاييد كرده است، براي بقا به هر قيمتي استفاده مي كنيد، فوتبال بي كيفيت همان بهتر كه تعليق شود.
** سهم اندك داوران فارس از قضاوت بازي هاي ليگ برتر
بر اساس آمار، 700 داور داراي مدرك در فارس وجود دارد كه از اين تعداد، فقط سه داور در ليگ برتر فوتبال كشور قضاوت مي كنند كه اين تعداد در مقايسه با آمار كلي بسيار اندك است و به نظر مي رسد در اين زمينه هم كيفيت فداي كميت شده است.
همچنين در ليگ دسته يك هشت داور و ليگ هاي دسته و2 پايه ها هم 55 داور قضاوت مي كنند و با قضاوتي كه ساير داوران در ليگ هاي استان فارس دارند جمعا 500 داور فعال است و بقيه هم مداركشان را قاب گرفته اند و ديگر قضاوت نمي كنند چرا كه مسابقه اي به انها نمي رسد.
** مدارك مربي گري بر قاب يادگاري
برخي كارشناسان براين باورند وجود بيش ازسه هزار مربي با مدرك، درجه A ،B ، C آسيا در استان فارس هم يك تهديد محسوب مي شود، اينكه هيات اقدام به تربيت اين همه مربي كرده است، بايد به فكر بازار كار براي آنها هم باشد.
اينكه مبلغ گزافي از بابت ورود به عرصه مربيگري دريافت مي شود، نتيجه آن مي شود كه آنها مدارك خود را قاب گرفته و بر ديوار بكوبند چرا كه براي اين همه مربي، اين تعداد تيم وجود ندارد.
با وجود اينكه در فارس مربياني خوبي هم همچون غديري، كلانتري و اكبري وجود دارد و در يك مقطع كوتاهي هم در استان هاي ديگر مربيگري كردند، اما انها هم اينك خانه نشين شده اند و هيات فوتبال فارس هم نتوانسته براي آنها كاري پيدا كند.
يكي از مربيان قديمي فارس در اين باره اظهار داشت: هم اينك بايد حسرت مربيان جواني خورد كه با هزاران اميد مدرك گرفته اند ولي تيمي براي كار كردن وجود ندارد از اين رو آنها به هرز مي روند و بهتراست هيات فوتبال فارس پيش از توليد انبوه و فله اي بفكر كار براي مربيان باشد.
به نظر مي رسد كيفيت برگزاري كلاس هاي مربيگري در فارس بسيار پايين است چرا كه اين استان نه تنها تيمي در پايه ها در ليگ برتر ندارد بلكه بازيكني هم از فارس در تيم هاي مختلف ملي بازي نمي كنند.
** افزون بر 20 ميليارد ريال به تيم هاي فوتبال فارس كمك شده است
حيدر علي كامياب كلانتري مديركل ورزش و جوانان فارس ،پانزدهم ديماه 97 در ديدار با اعضاي كادر فني تيم فجر شهيد سپاسي گفت: افزون بر 20 ميليارد ريال از سوي دولت به تيم هاي فوتبال حرفه اي فارس كمك شده است.
وي گفت: متاسفانه اين استان در حوزه صنعت منابعي براي كمك به ورزش ندارد و كارخانه هاي صنعتي هم در اين زمينه ورود نمي كنند.
كامياب اضافه كرد: تيم داري هزينه هاي زيادي دارد و همه باشگاه هاي فوتبال از دولت انتظار كمك مالي دارند.
** فوتبال و فوتسال فارس افسار گسيخته شده است
رئيس پيشين هيات فوتبال فارس به ايرنا گفت: فوتبال و فوتسال فارس افسارگسيخته شده است و تيم هايي كه در ليگ هاي كشور هستند هركاري دلشان خواست انجام مي دهند بدون اينكه هيات فوتبال فارس بر كار آنها نظارت داشته باشد.
مجيد فهندژ افزود: تيم هاي فارس زماني كه پول مي خواهند آنگاه سراغ اداره كل ورزش و جوانان مي روند در حالي كه نقش نظارتي هيات بسيار ضعيف است و آنها را به امان خدا رها كرده اند.
اين پيشكسوت فوتبال ادامه داد: اشكال اساسي و بزرگ هيات فوتبال اين است كه هيچ نظارت مستقيمي بر روي تيم هاي فوتبال ندارد در حالي در گذشته اينگونه نبود و اجازه نمي داديم هر كاري دلشان مي خواهد بكنند و حتي براي گرفتن مربي غير بومي مشورت مي كردند.
فهندژ اظهار داشت: مسئول كميته فوتسال فارس و رئيس هيات بگويد طي 2 سال گذشته چه اتفاقي در فوتسال اين استان رخ داده كه سه تيم ليگ دسته يكي دسته جمعي به دسته دوم سقوط كرده اند.
وي اضافه كرد: نمي شود براي چرايي ضعف فوتبال فارس به سراغ هيات رشته ديگري رفت و براي پاسخگويي، طبيعي است كه هيات فوتبال فارس كه متولي اين رشته پرطرفدار است بايد پاسخگو باشد.
فهندژ تاكيد كرد: فوتبال فارس نياز به جراحي دارد و ساختارهيات فوتبال هم بايد از نو ساخته شود.
** مديريت ضعيف است
پيشكسوت فوتبال فارس با بيان اينكه بايد موانع جدي فراروي باندبازي در اين رشته ورزشي ايجاد شود، گفت: ناكارآمدي در عرصه مديريتي فوتبال فارس را نابود كرده است.
وي از هيات فوتبال استان درخواست كرد: به خاطر خدا و نوجوانان علاقه مند به فوتبال ، همگي ازاين رشته پر طرفدار كنار برويد تا اين ويرانه با خاك يكسان نشود.
صمد پرندك در گفت وگو با ايرنا ادامه داد: تا زماني كه فوتبال فارس اينگونه ضعيف مديريت شود تا 10 سال اينده هم اين استان كه زماني نه چندان دور، 2 تيم در ليگ برتر داشت، صاحب يك نماينده هم در ليگ برتر نخواهد شد.
وي اضافه كرد: اين آقايان كه بر مسند فوتبال فارس نشسته اند از چاپلوسي و تعريف كردن خوششان مي ايد و سعي مي كنند به منتقدين باج دهند.
اين پيشكسوت فوتبال فارس با اشاره به اينكه حيف از اين همه استعداد كه به دست شما دارد به هرز مي رود ، افزود : برخي از اين مدارس هيچ بار فني ندارد و نمي دانم با اين كارنامه چه اصراري برماندن دارند.
پرندك افزود: هم اينك بسياري از مربيان و مديران خوب، با دانش و دلسوز فارس در كُنج پستو خانه ها غصه مي خورند و چاپلوسان هم بر سر كارند.
** تصميم گيري پشت درهاي بسته باغ
همچنين مربي و پيشكسوت فوتبال فارس با اشاره به اينكه تصميم هاي فوتبال فارس پشت درهاي بسته باغ ها گرفته مي شود، باندبازي و تصميم هاي قوميتي را آفتي براي ورزش دانست.
جمشيد غديري افزود: اين پرسش جاي پاسخ دارد كه هم اينك، كِشتي به گِل نشسته فوتبال فارس در اختيار كيست و دركشور چه رتبه اي دارد؟
سرمربي سابق تيم شهرداري ياسوج ادامه داد: برخي رسانه ها و روزنامه هاي فارس به خواب رفته اند و چرا به عنوان يك پرسشگر مطالبات جوانان فارس را بيان نمي كنند و معضلات را به چالش نمي كشند.
غديري ادامه داد: اين فوتبال براي برون رفت از وضعيت كنوني نياز به افراد متخصص و دلسوز دارد و در صورتي كه اين امر محقق نشود فوتبال اين استان هيچ تغييري نخواهد كرد.
اين پيشكسوت فوتبال فارس اضافه كرد: اگر اين تغيير نگرش در فوتبال فارس صورت نگيرد از پويايي خبري نيست و تا سال هاي زيادي هم در ليگ برتر فوتبال تيم نخواهيم داشت.
غديري تاكيد كرد: فوتبال فارس در اختيار چهار يا پنج نفر است و تا زماني كه هيات فوتبال و اداره كل ورزش و جوانان روي اين افراد خاص بيشتر نظارت نكنند فوتبال فارس روز به روز ضعيف تر خواهد شد و زماني هم پي به اين معضلات خواهند برد كه ديگر دير شده است.
وي اضافه كرد: بيش از يك سال است كه مي گويند شهرداري و شوراي اسلامي شيراز مي خواهد 100 ميليون تومان به باشگاه هاي حاضر در ليگ دسته يك فوتبال كمك كند كه اين رقم دردي دوا نخواهد كرد چرا كه هزينه يك بازيكن هم نمي شود.
غديري ادامه داد: به نظرم بايد 2 باشگاه ( فجر و قشقايي شيراز) را تعطيل كنند و يا اگر قرار است علاقه مندان به فوتبال فارس به آرزويشان كه داشتن يك تيم ليگ برتري است، برسند بايد در حوزه مديريت، برنامه ريزي و بودجه تغييرات اساسي صورت پذيرد.
** ضرورت نظارت بر رده هاي پايه فوتبال فارس
پيشكسوت فوتبال فارس با بيان اينكه امروز بيش از هر زمان ديگري نيازمند نظارت بر رده هاي فوتبال پايه فارس با هدف ايجاد مانع بر سر راه فساد مالي هستيم، گفت: برخي با گرفتن مدرك مربيگري براي خود شغل راه انداختند و بايد ببينيم چه كساني تيم داري مي كنند و اگر اين فوتبال براي شما سودي ندارد چرا دو دستي به آن چسبيده ايد.
هدايت روستا به ايرنا اعلام كرد: هيات فوتبال فارس و شيراز كه تمام فكر و ذكر آنها هم اينك تيم هاي فجر و قشقايي است، بايد براي ريشه كن شدن معضلات فكر اساسي كنند.
دروازه بان سابق تيم هاي فوتبال فارس با بيان اين كه مستنداتي از تخلف در اختيار دارم، ادامه داد: در مدارس فوتبال، رده نوجوانان، جوانان واميد فارس، افرادي هستند كه پول هاي هنگفتي از بازيكنان آن هم با وعده انتقال به تيم هاي كشور و يا خارجي، مي گيرند و بازيكنان هم دراين مسير به دام دلال ها مي افتند و معلوم نيست به چه سرنوشتي دچار مي شوند.
وي خطاب به مسئولان هيات فوتبال فارس گفت: اگر فرزندان شما هم دراين مسير اسير اينگونه افراد شوند آيا باز هم سكوت خواهيد كرد؟ از اين رو انتظار داريم براي هميشه اين مشكل را ريشه كن كنيد و براي اثبات اين گفته ها مي توانيد به ورزشگاه شهيد دستغيب برويد و با بازيكناني كه قرباني اين سود جويان شدند، صحبت كنيد.
روستا با بيان اينكه هيات فوتبال فارس و شيراز وجهه خوبي ندارد، اظهار داشت: قدرت در دست هيات فوتبال نيست و تا زماني هم اين مسايل حل نشود، مشكلات كماكان باقي خواهد بود و چرا گزارش نمي كنند در پنج سال گذشته چه كار كردند و نتيجه تحقيق بازرسان به كجا انجاميد؟
وي در بخش ديگر از سخنانش به اضافه شدن بي رويه تيم هاي فوتبال فارس و شهر شيراز اشاره كرد و افزود: اينقدر تعداد تيم ها زياد شده كه فاصله بازي يك تيم با ديگري يك ماه طول مي كشد و جالب اينكه فقط در شيراز يك ورزشگاه وجود دارد و آن هم، ورزشگاه شهيد دستغيب است كه از هفت صبح باز مي شود و نورافكن هاي آن تا يك بامداد روشن است.
روستا اضافه كرد: در صورتي كه فوتبال فارس درست مديريت شود و استعداد ها به هرز نروند مي توان اميدوار بود تيم هاي فارس هم در رده پايه ها و هم در رده بزرگسالان پس از سال هاي زياد به ليگ برتر صعود كنند.
اين پيشكسوت از برخي رسانه ها هم انتقاد كرد و اظهار داشت: رسانه ها بايد واقعيت ها را بگويند و طرفدار مردم باشند و از شخص خاصي حمايت نكنند.
وي گفت: در جلسه اداره كل ورزش و جوانان استان، قرار بر اين شد كه فجر مربي بومي بياورد اما آنها مجيد صالح را آوردند و زورشان به مدير باشگاه نرسيد و جالب اينكه از اداره كل هم كمك مالي مي گيرند اما اجازه ندارند حتي اظهار نظر كنند.
او افزود: تيم مرصاد، بهمن و كارا شيراز را فروختند و معلوم نشد پولش به كجا رفت در صورتي كه سهميه اين استان بود و اجازه خروج نداشتند.
بازيكن سابق فارس ادامه داد: اگر فوتبال سودي ندارد چرا بيش از 35 نفر در هيات كار مي كنند؟ و در انتخابات هم براي رسيدن به رياست سر و دست مي شكنند و تازه يادشان مي افتد به شهرستان ها سر بزنند.
روستا افزود: ورزشگاه حافظيه و شهيد دستغيب در اختيارشان قرار دارد و انتظارها براي حذف دلالان از پيرامون هيات فوتبال بي پاسخ مانده است.
** از سكوي تماشاچيان تا مديريت باشگاه ها
همچنين مربي سابق تيم برق شيراز در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت: بسياري از مشكلات فوتبال فارس ناشي از مديريت ضعيف است، به گونه اي كه برخي بوق چي ها و افرادي كه روي سكو ها تيم را تشويق مي كردند اينقدر فضا را مناسب ديدند كه هم اينك تيم داري مي كنند و هيچ فيلتري هم وجود ندارد.
مهرداد شكاري ادامه داد: اگر كساني كه تيم داري مي كند از انسان هاي توانمند و فوتبالي باشند،بسياري از مشكلات حل خواهد شد و پول هم ملاك نيست و دليلي هم ندارد اگر مدير باشگاهي هماهنگ نبود با وي همكاري شود.
وي اضافه كرد: مربي غير بومي مي آورند كه در يك فصل 6 تيم عوض كرده است و با احساسات مردم بازي مي كنند و همين مربي كه هم اينك در شيراز كار مي كند، سال 96 تيم برق جديد شيراز را در حالي كه در رده دوم جدول بود، رها كرد و 6 بازيكن هم با خودشان بردند و جالب اينكه دو باره برگشتند.
او با بيان اينكه در استان خودمان بهترين بازيكن و مربي داريم، اظهار داشت: فوتبال شيراز امروز بي در و دروازه است، هر كس هر طور دلش خواست با ما رفتار مي كند و ملاك مربيگري هم در شيراز شده غير بومي و مربيان خوب فارس هم خانه نشين شده اند.
شكاري كه مدرك مربيگري حرفه اي دارد، افزود: تا زماني كه تفكيك كاري بين هيات فوتبال فارس و اداره كل ورزش و جوانان استان به وجود نيايد به هيچ عنوان مشكلات حل نخواهد شد و در نهايت فوتبال فارس زير سئوال خواهد رفت و هيات هم ناكارآمد مي شود.
وي گفت: در بدترين شرايط در ابتداي ليگ دسته يك امسال، تيم قشقايي كه ضعف مديريتي داشت را تحويل گرفتم و 85 درصد بازيكنان هم بومي بودند و سه بازيكن خوب و تاثير گذار هم از بيرون استان آورديم و بهترين تيم را بستيم براي ليگ برتر اما بعدا يك مربي آوردند كه فرجام خوشي نداشت.
شكاري افزود: هيات فوتبال نياز به خانه تكاني اساسي دارد و بايد از افراد قوي و نيروهاي جوان، تحصيل كرده و علاقه مند استفاده كند و رئيس هيات بايد از چهار سال گذشته درس عبرت بگيرد و فكر كنم كساني هم كه به او راي دادند، دنبال اين بودند كه تغييرات اساسي صورت گيرد اما اين امر محقق نشده است؟
اين مربي فوتبال، نقش رسانه ها را در شفاف سازي مسائل اين ورزش تاثيرگذار دانست و نقش آفريني بيشتر رسانه ها در اين مسير را خواستار شد.
** يك تيم ليگ برتري، مطالبه استاندار
عنايت الله رحيمي استاندار فارس در كمتر از يك ماه از تصدي مسئوليت مديريت ارشد استان مطالبه اي فوتبالي از مديران ورزش استان داشته است، همچنان كه بر حمايت خود از ديگر رشته هاي ورزشي تاكيد كرده است.
حضور يك تيم از فارس در رقابت هاي ليگ برتر فوتبال، مطالبه استاندار است كه در اين مسير، قول حمايت و مساعدت را نيز داده است.
رحيمي در نشست شوراي عالي ورزش استان فارس افزوده است: بر اين باوريم كه هر هفته فارس ميزبان يك رويداد فرهنگي ورزشي و هنري باشد تا از اين طريق اقتصاد اين استان متحول شود.
استاندار فارس ادامه داد: پس از انقلاب و به ويژه در دولت دوازدهم تلاش هاي خوبي در زمينه ورزش همگاني صورت گرفته است اما بايد به ورزش حرفه اي و قهرماني هم بيشتر بپردازيم چرا كه توانمندي هاي كشورمان در ميدان هاي بين المللي بيشتر نمايان خواهد شد.
بدون ترديد، يكي از جلوه هاي مهم ورزش قهرماني، رقابت نمايندگان هر رشته ورزشي استان در عالي ترين سطح مسابقات كشوري است، مطالبه اي كه در ورزش پرطرفدار فوتبال جدي تر به نظر مي رسد.
** در انتظار پاسخ
خبرنگار ايرنا براي اخذ پاسخ مسئولان هيات فوتبال استان فارس تلاش كرد اما تا لحظه انتشار اين گزارش، موفق به مصاحبه با آنها نشد. ايرنا آماده انعكاس پاسخ مسئولان اين هيات و شفاف سازي درباره مسائل فوتبال استان است.
7368 / 2027
گزارش از حميد رضا خليقي
شيراز-ايرنا- بارها گفته شده است كه فوتبال و فوتسال فارس حال و روز خوشي ندارد و جاي تعجب اينكه هيات اين استان كه بر ويرانه پنج سال گذشته تكيه كرده است، از مسئوليت شانه خالي مي كند و انسان را به ياد بازي كودكانه 'كي بود كي بود من نبودم' مي اندازد.