۲۵ بهمن ۱۳۹۷، ۱۳:۱۸
کد خبر: 83209284
T T
۰ نفر
مرحله استاني مسابقات قرآني مدهامتان درسنندج برگزار شد

سنندج - ايرنا - مرحله استاني سيزدهمين دوره مسابقات قرآن با عنوان مُدهامتان روز پنجشنبه با حضور 75 نفر از برگزيدگان مرحله شهرستاني برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، سيزدهمين دوره مسابقات قرآن مدهامتان در چهار مرحله كانوني، شهرستاني، استاني و كشوري برگزار مي شود كه تا به امروز سه مرحله آن برگزار شده است.
مرحله شهرستاني اين دوره از مسابقات مدهامتان 18 بهمن سال جاري با شركت يك هزار و 400 نفر در سطح كردستان برگزار شد كه از اين تعداد 75 نفر شامل 45 برادر و 30 خواهر به مرحله استاني اين دوره از مسابقات راه پيدا كردند.
قرائت تحقيق، حفظ كل، قرائت ترتيل، حفظ جزء 30، اذان، قرائت تقليدي، نقاشي آيات و قرائت نماز رشته هاي سيزدهمين دوره مسابقات قرآني مدهامتان است كه راه يافتگان به بخش استاني اين دوره از مسابقات روز پنجشنبه در مجتمع فرهنگي هنري فجر سنندج با هم به رقابت پرداختند.
داوران بخش آقايان مرحله استاني اين مسابقات متشكل از اسماعيل تمهيدي، حسين عبدالملكي و منوچهر گراميان و داوران بخش بانوان هم شايسته درويشي، زهرا منبري، ناهيد شريفي و شهلا حسين پناهي هستند.
براي نخستين بار در اين دوره از مسابقات بخشي هم به گروه سني زير 16 سال اختصاص پيدا كرده كه اين مهم در راستاي كشف و شناسايي استعدادهاي برتر قرآني و ايجاد بستر مناسب براي حضور نوجوانان و جوانان در ساير مسابقات ملي و بين المللي قرآن كريم است.
حضور كودكان و نوجوانان در مرحله استاني مسابقات قرآني مدهامتان كردستان بسيار چشمگير بود كودكاني كه از نقاط مختلف روستايي و شهري به اين دوره از مسابقات راه پيدا كرده بودند، همراه والدين خود در محل برگزاري مسابقه حضور يافتند.
نماينده ستاد عالي كانون هاي فرهنگي هنري مساجد كشور در حاشيه برگزاري اين دوره از مسابقات مدهامتان در گفت وگو با خبرنگار ايرنا گفت: تغييراتي در سيزدهمين دوره مسابقات قرآني مدهامتان نسبت به دوره هاي گذشته اعمال شده كه منجر به حضور بيشتر كودكان و نوجوانان شده است.
بهزاد رزاقي افزود: در دوره هاي گذشته مسابقات ويژه گروه سني 18 سال و 18 سال به بالا برگزار مي شد كه امسال گروه سني زير 16 سال هم اضافه شده است.
وي اضافه كرد: ورود رشته هاي هنري از ديگر تغييرات اين دوره از مسابقات بوده كه در سال جاري رشته نقاشي اضافه شده و در سنوات آينده هم ديگر رشته هاي هنري به اين بخش افزوده خواهد شد.
نماينده ستاد عالي كانون هاي فرهنگي هنري مساجد كشور گفت: در رشته نقاشي هنوز فرصت ارسال آثار وجود دارد و علاقمندان تا 30 بهمن مي توانند نقاشي هاي خود را با موضوع قرآني ارسال كنند.
رزاقي اظهار داشت: استفاده از ظرفيت دستگاه ها و نهادهاي فرهنگي و قرآني براي تقويت بخش فعاليت هاي قرآني در كانون هاي فرهنگي هنري مساجد و آشنايي بيش از پيش مسئولان و مردم با استعدادها و ظرفيت هاي قرآني موجود در كانون ها از جمله اهداف برگزاري مسابقات قرآني مدهامتان است.
وي يادآورشد: 14 نفر برگزيده مرحله استاني هم به مرحله كشوري اين دوره از مسابقات كه در خراسان رضوي ارديبهشت سال آينده برگزار مي شود، راه پيدا مي كنند.

** تاثيرخواندن قرآن در پيشرفت تحصيلي
آروين اسلام پناه كه 10 سال سن دارد و از شهرستان كامياران به مرحله استاني اين دوره از مسابقات راه پيدا كرده است، به خبرنگار ايرنا گفت: در رشته حفظ جز30 قرآن كريم در اين مسابقه شركت كردم.
وي با اشاره به اينكه از سه سال پيش فعاليت خود را در حوزه قرآن آغاز كرده است، افزود: در ابتدا با روخواني شروع كردم و سپس تجويد قرآن كريم را فرا گرفتم و آنگاه براي حفظ قرآن آماده شدم.
اسلام پناه اظهار داشت: حديث، داستان و شعرهاي قرآني زيادي را در كلاس هايي كه در موسسه انور القرآن مجيد كامياران شركت كردم ، خوانده و حفظ كردم.
وي يادآورشد: خواندن قرآن نه تنها در برخورد و رفتارم با والدين و دوستانم بسيار تاثيرگذار بوده در پيشرفت تحصيلي و درس هايم نيز خيلي اثر مثبت داشته است.
عباس اسلام پناه، پدر آروين هم در ارتباط با نحوه آغاز فعاليت قرآني فرزندش گفت: روزي با ديدن يكي از بچه هاي همسايه در كلاس قرآن مسجد و تسلط او در قرائت آيات كلام الله مجيد، راغب شدم كه فرزندم را هم به كلاس قرآن بفرستم.
وي اظهار داشت: برگزاري كلاس هاي قرآني نيازمند حمايت مالي است تا همچنان استمرار داشته باشد و انتظار مي رود هم مسئولان و هم خيران در اين رابطه تلاش بيشتري داشته باشند.
سبحان مباركي پسر 9 ساله اي كه از روستاي مبارك آباد شهرستان دهگلان در اين مرحله از مسابقه قرآني مدهامتان در رشته اذان حضور پيدا كرده است، در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: اذان و قرآن كريم را نزد پدرم ياد گرفته ام.
وي اضافه كرد: سه، چهار سالي است كه شروع به فراگرفتن اذان و قرائت آن كردم و گاها هم اذان را در مسجد روستا براي شروع نماز مي خوانم.
حبيب الله مباركي پدر سبحان كه مديرمسئول كانون فرهنگي هنري مسجد روستاي مبارك آباد دهگلان است نيز افزود: در روستا كلاس آموزش ترتيل، اذان و حفظ قرآن كريم برگزار كرده و مي كنيم.
وي با اشاره به اينكه خود مربي اين كلاس هاي آموزشي است، افزود: در حال حاضر چهل نفر از مردم روستا در اين كلاس ها شركت مي كنند و با تمام توان و علاقه خود مطالب مورد نياز را به دانش آموزان ارائه مي كنم.
مديرمسئول كانون فرهنگي هنري مسجد روستاي مبارك آباد دهگلان اضافه كرد: در چندين مسابقه كشوري و استاني در دهه هفتاد و هشتاد در رشته قرائت قرآن كريم رتبه اول را كسب كردم.
مباركي يادآورشد: علاوه فرزندان خود ديگر كودكان و نوجوانان روستا را هم به شركت در مسابقات قرآني تشويق و از شبكه هاي تلويزيوني هم چون سحر هم دعوت كردم تا از روند فعاليت هاي قرآني بچه هاي روستا گزارش تهيه كنند.
وي افزود: اقدام مذكور تاثير بسيار زيادي در روحيه بچه هاي روستا ايجاد و اكثر آنها را تشويق به ادامه كار و تلاش بيشتري در حوزه قرآني كرد.
مديرمسئول كانون فرهنگي هنري مسجد روستاي مبارك آباد دهگلان گفت: دختر 13 ساله ام هم در رشته ترتيل به مرحله استاني مسابقات مدهامتان راه پيدا كرده و اين جاي خوشحالي است كه شاهد موفقيت فرزندانم هستم.
9936 / 3034