۱۴ اسفند ۱۳۹۷، ۹:۰۱
کد خبر: 83231643
T T
۰ نفر
نگاهی به رویكرد جدید اقتصادی استاندارخراسان رضوی

مشهد- ایرنا- خراسان رضوی به دلایل گوناگون كه حرم مطهر حضرت امام رضا(ع) گل سرسبد آنها است جایگاهی ویژه به خصوص در حوزه اقتصاد دارد. بر همین اساس استاندار جدید خراسان رضوی فعالیت خود را در این خطه با برنامه ریزی بر مدار توسعه اقتصادی با كمك بخش خصوصی و رویكرد توانمندسازی جوامع محلی و در یك كلام 'مردم' آغاز كرده است.

علیرضا رزم حسینی كه حدود دو ماه پیش سكان مدیریت ارشد خراسان رضوی را به دست گرفته با الگوگیری از مدل موفق 'قلعه گنج' كرمان بر توسعه استان با محوریت طرحی ابتكاری موسوم به 'مثلث اقتصادی' تاكید دارد.
در قالب 'طرح مثلث توسعه اقتصادی' سه ضلع نمایندگان مجلس شورای اسلامی، كارگزاران حكومت و سرمایه گذاران و كارآفرینان تعریف شده و ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون این مثلث قرار گرفته اند.
بر اساس طرح ابتكاری استاندار خراسان رضوی این استان به 12 منطقه اقتصادی تقسیم شده تا با تعیین 'معین اقتصادی'، جذب سرمایه برای هریك از این بخشها و تشكیل صندوقهای خرد و كلان رونق و آبادانی در منطقه افزایش یابد.
هدف اصلی رزم حسینی در این مدل اقتصادی رفع مشكلات جامعه به ویژه مردم روستایی و مناطق كمترتوسعه یافته با كمك بخش خصوصی، معینهای اقتصادی هر منطقه و همراهی همه بخشهای حاكمیت است.
تاكنون برای تحقق این مهم 23 'تفاهمنامه معین اقتصاد مقاومتی' با شركتها و مجموعه های اقتصادی استان منعقد شده كه نشانگر پیگیری و شتاب استاندار خراسان رضوی برای توسعه هدفمند و پایدار است.
نگاه مدیران، فرمانداران و مردم خراسان رضوی نیز همسو با سیاستهای جدید استاندار در حال تغییر است و تاكنون نیز تصمیمهای خوبی با همدلی و همراهی همگانی اتخاذ شده است.
در همین چارچوب نشستهای تخصصی مختلف در این راستا در شهرستانهای مختلف خراسان رضوی برای ارتباط میان فرمانداران و معینهای اقتصادی و همچنین برپایی كارگاههای آموزشی تبیین چگونگی فعالیت معینهای اقتصادی و انتقال تجربیات به مسئولان و فرمانداران شهرستانهای مختلف این استان برگزار شده اند.
حركت جدید استاندار خراسان رضوی نشان می دهد وی عزم خود را برای تحول در حوزه اقتصادی با محوریت مردم جزم كرده است.

* توانمندسازی مردم هدف اصلی
استاندار خراسان رضوی در این زمینه گفت: هدف اصلی مدل توسعه اقتصادی كه با همكاری همه مجموعه ها در سطح استان اجرایی شده 'توانمندسازی مردم' است.
علیرضا رزم حسینی افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در آستانه پنجمین دهه حیات پربركت انقلاب اسلامی، در ابلاغ راهبردهای گام دوم انقلاب آرمانهای متعددی را مطرح كرده اند كه باید با كار و تلاش، مشاركت مردم و بخش خصوصی زمینه اجرای آنها را فراهم نماییم.
وی بر ارتقای معیشت و ایجاد اشتغال پایدار تاكید و بیان كرد: امكانات زیربنایی بسیار خوبی در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی به همت و تلاش همه دولتها ایجاد شده اند اما هدف اصلی كه توانمندسازی و رفاه مردم می باشد هنوز بطور شایسته و رضایتبخش تحقق نیافته است.
استاندار خراسان رضوی می گوید: در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی باید زمینه توسعه اقتصادی را با مشاركت بخش خصوصی و فعالان اقتصادی در این استان فراهم كنیم. با اجرای الگوی موفق توسعه اقتصادی در استان كرمان، محوریت توسعه به مجموعه های اقتصادی واگذار شد و نتایج مثبتی به دست داد لذا بنا داریم همان الگو در خراسان رضوی نیز اجرا شود.

* فرصتهای شغلی با انعقاد تفاهمنامه اقتصادی
مدیركل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز گفت: تفاهمنامه های اقتصادی با حجم سرمایه گذاری 9 هزار و 750 میلیارد تومان در مناطق مختلف استان منعقد شده اند. با اجرای آنها حدود 20 هزار فرصت شغلی در خراسان رضوی ایجاد می شود.
علی رسولیان مهمترین دغدغه امروز را اشتغال ذكر و بیان كرد: بهترین مسیر برای ایجاد گسترده اشتغال پایدار اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی و بهره گیری از ظرفیتهای مردمی است.
وی به اجرای برنامه عملیاتی تاسیس صندوقهای مردمی اشاره و بیان كرد: كارگاههای آموزشی نیز برای اجرای مدل توسعه اقتصادی و توانمندسازی مردم در حوزه مشاغل خانگی و زنجیره تولید در حال برگزاری هستند.

* بسیج دستگاههای حاكمیتی در حمایت از مثلث توسعه اقتصادی
استاندار خراسان رضوی می گوید: اطمینان دارم با عنایت ولی معمتمان حضرت امام رضا(ع)، همت مردم و خدمت صادقانه دستگاههای حاكمیتی پیاده سازی مدل مثلث اقتصادی در این استان نتایج درخشانی خواهد داشت.
وی افزود: اجرای مثلث توسعه اقتصادی می تواند تمامی مشكلات پیش روی فعالان اقتصادی، سرمایه گذاران و كارآفرینان را كه 'مجاهدان اقتصادی' هستند مرتفع كند. با اجرای مدل مثلث توسعه اقتصادی دعواهای سیاسی، جناحی و تا حدودی تمركزگرایی نظام اداری نیز برطرف می شود.
رزم حسینی ادامه داد: مثلث توسعه اقتصادی بر روی همه دعواهای سیاسی خط بطلان می كشد بنابراین توسعه و پیشرفت اقتصادی از این پس اولویت و برنامه اصلی دستگاههای حاكمیتی در خراسان رضوی می باشد تا زمینه توانمندسازی مردم و بهبود معیشت آنها بیش از پیش فراهم آید.
وی همچنین گفت: اقتصاد مقاومتی به هیچ عنوان رویكرد دولتی ندارد تا در قالب ابلاغیه و بخشنامه محقق شود زیرا به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی رویكرد این سیاستها مردمی است و می بایست از ظرفیتهای جامعه در مسیر پیشرفت و توسعه بهره گرفت. كرد.

* توانمندسازی اقتصاد مهمترین برنامه
استاندار خراسان رضوی همچنین گفت: تلاش برای توانمندسازی تمامی فعالان اقتصادی مهمترین برنامه در این استان است كه باید از این پس سرلوحه دستور كار همه مسئولان و فرمانداران باشد.
وی همچنین بر ضرورت قانونمندی اقتصاد در خراسان رضوی تاكید و بیان كرد: علاوه بر توانمندسازی حوزه اقتصادی، توسعه منطقه نیز باید مد نظر همه فعالان و دست اندركاران قرا داشته باشد.
رزم حسینی افزود: مدلهای موفقی در كرمان پیاده شد كه با بررسی ضعفها و قوتهای آن مدل توسعه اقتصادی می توان الگوی موفقی را نیز در خراسان رضوی پیاده كرد. بر این اساس همكاری تمامی دستگاههای دولتی در مسیر تحقق اقتصاد توسعه ضروری است و می بایست همه با اتحاد و انسجام نهادینه سازی این مدل جدید اقتصاد مقاومتی را پیگیری كنند.
وی بر لزوم توانمندسازی روستانشینان نیز تاكید و بیان كرد: روستاییان با تشكیل تعاونی در راستای توسعه محل زندگی خود می توانند اقتصاد و محیط پیرامونشان را توسعه دهند.
خراسان رضوی با وسعت 118 هزار و 851 كیلومترمربع معادل 11 میلیون و 740 هزار و 659 هكتار سهمی هفت درصدی از مساحت كل ایران دارد. این استان شامل 29 شهرستان، 70 بخش و دو هزار و 540 روستا است.
همچنین این استان خراسان رضوی با 8.1 درصد جمعیت كشور شش میلیون و 434 هزار و 501 نفر جمعیت در قالب دو میلیون و 450 هزار و 916 خانوار را در خوی جای داده است. یك میلیون و 733 هزار نفر از جمعیت خراسان رضوی در روستاهای این استان سكونت دارند. بر اساس سرشماری 1395 نسبت به سرشماری سال 1390 رشد جمعیت شهری در خراسان رضوی 1.57 درصد و رشد جمعیت روستایی آن شش دهم درصد بوده است. به این ترتیب مجموع رشد جمعیت در این استان 1،3 درصد برآورد می شود.
50.4 درصد جمعیت خراسان رضوی را مردان و 49.6 درصد را زنان تشكیل می دهند و قشر جوان در این استان یك میلیون و 616 هزار و 861 نفر هستند.
1922/6053/8005