۱۸ فروردین ۱۳۹۸، ۱۶:۴۷
کد خبر: 83268277
T T
۰ نفر

درگیری های مسلحانه در لیبی وارد چهارمین روز شد

۱۸ فروردین ۱۳۹۸، ۱۶:۴۷
کد خبر: 83268277
درگیری های مسلحانه در لیبی وارد چهارمین روز شد

تهران - ایرنا - درگیری های مسلحانه در اطراف پایتخت لیبی، آغاز حملات هوایی نیروهای تحت كنترل ژنرال «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته ارتش بر فراز طرابلس، اعزام نیروهای مسلح از اطراف پایتخت برای حمایت از دولت وفاق ملی، دست به دست شدن فرودگاه طرابلس و افزایش كشته ها و زخمی ها آخرین تحولات لیبی در روز چهارم را تشكیل می دهند.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری 'آناتولی'، درگیری های مسلحانه بین نیروهای «فایز سراج» رییس دولت وفاق ملی و «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته ارتش و فرمانده نیروهای شرق با گذشت چهار روز در اطراف طرابلس، پایتخت لیبی همچنان ادامه دارد.
از سوی دیگر نیروهای مسلح شهر «مصراته» واقع در شرق پایتخت، ساعاتی قبل خود را برای حمایت از نیروهای دولت وفاق ملی به طرابلس رسانده اند.
خبرها حاكی است كه صدای درگیری صبح امروز در مناطق جنوبی و مركزی طرابلس نیز به گوش رسیده است.
در تحولی دیگر دقایقی قبل خبرگزاری ها در خبری فوری از آغاز حملات هوایی نیروهای تحت كنترل ژنرال حفتر بر فراز پایتخت خبر دادند.
یك عضو دولت وفاق ملی لیبی نیز درخصوص آمار كشته شدگان و مجروحان حوادث اخیر گفت: این درگیری ها تاكنون 7 كشته و 55 زخمی برجای گذاشته است.
وزیر كشور لیبی هم اعلام كرد كه نیروهای دولت وفاق ملی، فرودگاه طرابلس را كه روز گذشته به كنترل نیروهای ژنرال حفتر در آمده بود را بار دیگر پس گرفتند.
این در حالی است كه سخنگوی نیروهای نظامی تحت فرمان ژنرال حفتر مدعی است كه كنترل فرودگاه طرابلس همچنان در اختیار نیروهای شرق است.
سخنگوی نیروهای نظامی تحت كنترل دولت وفاق ملی نیز امروز در یك كنفرانس خبری از آغاز عملیات گسترده علیه نیروهای تحت كنترل ژنرال حفتر با نام 'آتشفشان خشم' خبر داد.
وی هدف از این عملیات را پاكسازی تمامی مناطق لیبی از 'متجاوزان' و جلوگیری از نظامی شدن دولت و حمایت از دموكراسی در لیبی دانست.
در بعد دیپلماتیك «فایز سراج» رییس دولت وفاق ملی لیبی، مراتب ناراحتی طرابلس بابت حمایت فرانسه از نیروهای ژنرال حفتر را به سفیر فرانسه در این كشور ابلاغ كرد.
سراج، حمایت فرانسه از نیروهای ژنرال حفتر را مخالف با موضع پیشین این كشور در حمایت از راه حل سیاسی در لیبی دانست.
«غسان سلامه» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور لیبی نیز روز گذشته (شنبه) اعلام كرد كه با وجود ناآرامی ها و درگیری های اخیر، كنفرانس گفت وگوی ملی لیبی در زمان مقرر خود بین 14 تا 16 آوریل (25 تا 27 فروردین) برگزار خواهد شد.
نماینده ویژه سازمان ملل همچنین تاكید كرد كه كنفرانس گفت و گوی ملی قرار است در شهر «غدامس» لیبی به منظور رسیدن به یك چارچوب مشخص جهت برگزاری انتخابات به عنوان راه حلی برای خروج از بحران 8 ساله در این كشور برگزار شود.
پنجشنبه گذشته، 'خلیفه حفتر' ژنرال سابق ارتش لیبی در یك فایل صوتی به نظامیان تحت امر خود فرمان حمله به طرابلس (پایتخت لیبی) را صادر كرد و از ساكنان این شهر خواست در برابر نیروهای نظامی او مقاومت نكنند.
با تشدید درگیری و تبادل آتش میان طرف های درگیر در لیبی، سازمان ملل برای بررسی این موضوع جلسه اضطراری تشكیل داد.
پس از سقوط «معمر القذافی» دیكتاتور لیبی در سال 2011، لیبی به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شد. دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس، غرب كشور تشكیل شد كه مورد حمایت جامعه جهانی است.
همزمان نیز یك دولت موازی در شهر طبرق در شرق لیبی با حمایت مجلس نمایندگان به ریاست عقیله صالح و ژنرال حفتر فرمانده ارتش، اعلام موجودیت كرد.
خاورم*9469*1586