به گزارش ایرنا، این خبرگزاری افزود: نیروهای هم پیمان با دولت وفاق ملی طرابلس به ریاست «فایز السراج» در داخل فرودگاه دیده شدند، این درحالی است كه درگیری ها با نیروهای تحت امر حفتر به سمت جنوب فرودگاه شدت گرفته بود.
در همین حال، رئیس شورای عالی دولت وفاق ملی با رد هرگونه راه حل نظامی برای حل بحران لیبی افزود: در كشور هیچ راه حلی با قوه قهریه وجود ندارد و از همگان می خواهیم برای انتخابات اوضاع را آرام كنند.
این مقام وابسته به دولت السراج تصریح كرد: از دولت وفاق ملی می خواهیم، جریان بازداشت خلیفه حفتر را فعال كند و آن را در سطح جهانی گسترش دهد.
در همین حال یك مقام وابسته به دولت وفاق ملی لیبی گفت: یك فروند هواپیمای وابسته به نیروهای حفتر یك كاروان نظامی را در جنوب مصراته هدف قرار دادند.
«غسان سلامه» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور لیبی هم حملات هواپیماهای وابسته به حفترعلیه فرودگاه معیتیقه را تكذیب كرد.
سلامه از این اقدام نیروهای تحت امر دولت حاكم بر شرق لیبی به «نقض آشكار قوانین انسانی و بین المللی یاد كرده است.
نماینده سازمان ملل متحد در امور لیبی همچنین خواستار توقف عملیات هوایی در لیبی با هدف جلوگیری از افزایش یك جنگ گسترده در این كشور شد.
همزمان با این تحولات، همچنان درگیری ها در اطراف طرابلس پایتخت لیبی وارد پنجمین روز خود شده است.
هم چنین در درگیری های روز گذشته، بیش از 20 تن از نیروهای دو طرف كشته شدند.
«احمد ابوالغیط» دبیر كل اتحادیه عرب در ادامه رایزنی ها برای توقف كشتار در لیبی، روز دوشنبه در دیدار با «عقیله صالح» رییس پارلمان لیبی حاكم بر شرق لیبی به بررسی آخرین تحولات امنیتی و سیاسی پرداختند و راهكارهای پایان دادن به بحران جاری در این كشور را بررسی كردند.
لیبی از پنجشنبه گذشته (15 فروردین) و همزمان با دستور حفتر فرمانده ارتش لیبی به نیروهای تحت فرمانش برای حمله به طرابلس؛ پایتخت بار دیگر متنشج است.
این درگیری ها روز جمعه و پس از درگیری شدید میان نیروهای تحت امر حفتر با نیروهای دولت وفاق ملی در 30 كیلومتری جنوب شهر طرابلس به اوج خود رسید.
قرار بود دو كنفرانس مختلف در لیبی و اتیوپی برای حل سیاسی این بحران برگزار شود.
سلامه در ابتدای فرودین ماه جاری نیز اعلام كرد، شهر «غدامس» لیبی میزبان «گفت و گوهای ملی» میان گروه های این كشور در روزهای 14 ،15 و 16 آوریل (25، 26 و 27 فروردین) خواهد بود.
همچنین قرار بود كنفرانس دیگری نیز در ماه ژوئیه (تیر/ مردادماه) آینده و با حضور گروه های درگیر لیبی و با نظارت سازمان ملل متحد در آدیس آبابای اتیوپی برگزار شود.
لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیكتاتور سابق این كشور در سال 2011 به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده است.
دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس غرب كشور تشكیل شد و مورد حمایت جامعه جهانی است.
همزمان یك دولت موازی دیگر در شهر طبرق در شرق لیبی به نخست وزیری «عبدالله الثنی» و «عقیله صالح» رئیس مجلس نمایندگان اعلام موجودیت كرد كه ژنرال حفتر مورد حمایت آنان است.
شبس**9363**1613
تهران - ایرنا - خبرگزاری رویترز دوشنبه شب به نقل از شاهدان عینی گزارش داد كه نیروهای وابسته به ژنرال «خلیفه حفتر» فرمانده ارتش تحت حمایت دولت حاكم بر شرق لیبی، كنترل فرودگاه بین المللی طرابلس در غرب این كشور را از دست دادند.