۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۴۲
کد خبر: 83297787
T T
۰ نفر

واكاوی قتل طلبه همدانی

۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۴۲
کد خبر: 83297787
واكاوی قتل طلبه همدانی

تهران-ایرنا- به دنبال جان باختن یك طلبه همدانی با ضرب گلوله، فعالان سیاسی و رسانه ای نسبت به این اتفاق واكنش نشان دادند.آنها اغلب در مطالب و تحلیل های خود به دنبال ریشه یابی و یا مقصریابی بودند.

ظهر هفتم اردیبهشت‌ماه در حادثه‌ای دلخراش حجت‌الاسلام مصطفی قاسمی در كوچه آخوند ملاعلی معصومی همدانی و مقابل حوزه علمیه همدان از سوی یك ضارب مورد حمله مسلحانه قرار گرفت و جان خود را از دست داد. پس از به هلاكت رسیدن قاتل این طلبه همدانی كه روز گذشته در جریان درگیری با نیروهای انتظامی رخ داد، بسیاری از یك سو به دنبال دلیل و انگیزه این حادثه دلخراش هستند و از سوی دیگر واكاوی دلایل این اتفاق را در دستور كار خود قرار داده اند.
به گزارش گروه نشریات خبری؛ ماجرای قتل این روحانی در روزهای اخیر خبر اول بیشتر رسانه های داخلی شده است. ماجرایی كه با ورود نیروی انتظامی برای بازداشت قاتل و سرانجام، درگیر شدن با او و كشتنش به اتمام رسید.
بررسی خبرگزاری ها، تارنماها و روزنامه های داخلی حاكی از آن است كه رسانه های هر دو طیف اصلاح طلب و اصولگرا ضمن بازتاب واكنش مقامات و چهره های سیاسی به واكاوی و بررسی بروز این قبیل خشونت ها در جامعه پرداخته و نیز بر لزوم نظارت و زدودن آسیب‏های فضای مجازی تاكید كرده اند.
گفتنی است در حالی كه اصلاح طلبان بیشتر به بررسی پیام امنیتی و اجتماعی این اتفاق و علل گسترش خشونت در ایران و راه‌های مهار آن پرداخته اند، در مقابل اصول گرایان انگشت اتهام را به سمت شبكه های مجازی و آزادی عمل در آنها نشانه رفته و مقصر این آزادی عمل را هم دولت معرفی كردند. اصولگراها در همین ارتباط خواستار محاكمه مهناز افشار به دلیل سوءاستفاده از تصویر روحانیت و ترویج خشونت در جامعه شدند.
همچنین بررسی ها نشان می دهد نوشته اخیر عباس عبدی كه در آن گفته بود «قاتل واقعی طلبه همدانی، بخشی از جریان اصولگراست» مورد انتقاد رسانه های هر دو طیف اصولگرا و اصلاح طلب قرار گرفته است.

در ادامه برخی عبارات و محورهای مورد توجه در رسانه های اصلاح طلب را مرور می كنیم: آنقدر حواستان به افتادن روسری خانم‌ها در داخل اتومبیل پرت شده است كه تهدید علنی مسلحانه یك شرور را در دو سال اخیر ندیده‌اید؛ عباس عبدی با اظهار نظر خود، پیچیدگی و پهناوری پشت چنین اتفاقی را به رویارویی سیاسی فروكاسته است؛ كاسب كاری سیاسی ممنوع؛ باید به عباس عبدی پیشنهاد داد كه با كنار گذاشتن عینك تعصب كمی دقیق تر نگاه كند؛ اتفاقات ناگوار و سوءاستفاده‏ها؛ زنگ خطر و هشداری است برای هوشیارانه عمل نمودن متولیان امر در حوزه مربوطه؛ عده‌ای تلاش كردند كه اتفاق رخ داده را مرتبط با اینستاگرام و فضای مجازی بدانند و با این حربه خواستار فیلترینگ اینستاگرام شدند؛ سلبرییتی های زمان حال تمام جامعه را قبضه كرده و حالا وارد میدان سیاست و به نوعی رقابت شده اند.

برخی محورهای به كار برده شده از سوی رسانه ها و فعالان جریان اصولگرا نیز از این قرار است: گلایه از وضعیت فضای مجازی و عدم نظارت بر آن بحث امروز و دیروز نیست و حالا با یك قتل فقط داغ‌های گلایه تازه شده‌اند؛ ترور طلبه همدانی زنگ خطر آغاز خشونت‌های عریان است؛ نفرت‌سازان پشت صحنه این بازی كثیف‌اند؛ عباس عبدی هم در یادداشتی تلاش كرد با سیاسی كاری روی خون یك طلبه مظلوم مقصر را اصولگرایان بداند؛ با اظهارنظرهای غیركارشناسی بویژه در این‌باره با بازنشر یك پست جعلی باعث تحریك كاربران شده است؛ نفرت‌پراكنی‌های خانم سلبریتی زمینه‌ساز شهادت طلبه مظلوم همدانی را فراهم كرد.
رسانه های اصلاح طلب
...............................
**واكنش های مقامات و فعالان سیاسی
روزنامه اعتماد در تحلیلی درباره واكنش وزیر كشور نوشت: عبدالرضا رحمانی‌فضلی، وزیر كشور نوشته‌ كه «در هیچ نقطه از جهان حتی در كشورهای تولید‌كننده و میزبان این تكنولوژی ارتباطی نوین، آزادی عمل كاربران تا مرز هرج و مرج‌طلبی و ولنگاری در فعالیت‌های اجتماعی مشاهده نشده و برای كاربران قوانین سختگیرانه‌ای اعمال می‌شود.» وزیر كشور كه زیر مجموعه‌های آن تامین امنیت شهرها را برعهده دارند و به واسطه عضویت در نهادهای امنیتی چون شورای عالی امنیت ملی یا شورای امنیت كشور وظایفی امنیتی دارد، تنها به موضوع فضای مجازی اشاره كرده در صورتی كه انتظار می‌رود این مقام دولتی كه اتفاقا با سیاست‌های دولت در این زمینه آشنا است نگاه عمیق‌تر و تحلیلی‌تری نسبت به این موضوع داشته‌ باشد.
اعتماد در ادامه می نویسد: چنانچه مصطفی تاجزاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در تحلیل این اتفاق نوشته: «ترور استاد دانشگاه در زابل، وكیل در تهران، روحانی در همدان و درگیری در ورزشگاه‌ها با برنامه‌ریزی/ زمینه‌سازی قبلی انجام شده ‌باشد یا نه لازم است نهادهای عمومی و مدنی به بحث آزاد و علنی در مورد علل و عوامل گسترش خشونت در ایران و راه‌های مهار آن بپردازند، ‌پیش از اینكه دیر شود.» یا عبدالله رمضان‌زاده در توییتر خود در همین مورد گفته كه حادثه همدان نشان داده پلیس در تشخیص اولویت‌های كشور به خطا رفته است و توصیه كرده: «آنقدر حواستان به افتادن روسری خانم‌ها در داخل اتومبیل پرت شده است كه تهدید علنی مسلحانه یك شرور را در دو سال اخیر ندیده‌اید.»

به گزارش ایسنا، متن توییت دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت علیرضا معزی به شرح زیر است:«شهادت ‎طلبه همدانی، در كنار اندوه بسیارش، فرصت مغتنمی است برای همه ما كه یكپارچه و بدون لكنت در برابر ‎خشونت و ‎عصیان بایستیم و برای حفظ ثبات و آرامش مبارزه كنیم و از دستاوردهای جامعه ایرانی پاسداری كنیم. تنزل این فرصت به گروكشی‌های سیاسی، چیزی جز همدستی با خشونت نخواهد بود.»

به گزارش ایسنا علی مطهری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در مطلبی نوشت: همیشه وقتی نیروی ناظم جامعه از خود ضعف نشان می‌دهد لات‌های جامعه سر بر می‌آورند و می‌خواهند حكم برانند، لاتی در همدان نفس‌كش می‌طلبد و لات‌های اصفهان و تهران نیز در ورزشگاه اموال بیت المال را از بین می‌برند و پلیس را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند و از ارتفاع به پایین پرت می‌كنند. جالب است كه فقط 10 نفر بازداشت شدند در حالی كه باید حداقل 200 نفر بازداشت و مجازات شوند.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمصطفی موسوی اصفهانی یكشنبه 8 اردیبهشت در مراسم گلباران پیكر شهید روحانی «مصطفی قاسمی» در حوزه علمیه همدان، با بیان اینكه خون روحانیت در راه تقویت اسلام و برای رضای خدا ریخته می‌شود، گفت: تمامی طلبه‌ها هنگام ورود به این حوزه با خدا معامله كرده و نه تنها هیچ ترسی از مرگ ندارند بلكه برای ملاقات با خدا لحظه شماری می‌كنند.

به گزارش ایلنا، محمدجواد آذری جمهوری در واكنش به قتل یك طلبه جوان همدانی در صفحه اینستاگرامش نوشت: یك جنایت وحشیانه و غیر انسانی رخ داده است ما باید پلیس را در امر امنیت در فضای مجازی، یاری كنیم.

**واكنش ها به اظهار نظر عباس عبدی و پرهیز از سیاسی كاری در ماجرای قتل طلبه همدانی
روزنامه آرمان در یادداشتی با عنوان « كاسبی سیاسی ممنوع! » می نویسد: قابل قبول نیست كه گروه‌ها و جریان‌های سیاسی به بهانه توضیح و تشریح چرایی چنین اتفاقاتی رقیب سیاسی خود را مورد هجمه قرار داده و دیگری را در این ماجرا مسئول بداند. برای مثال عباس عبدی، جریان اصولگرا را نواخته و اظهار داشته: «ترور یك روحانی در همدان از سوی اوباش اتفاقی مهم بود كه باید مورد توجه كافی قرار گیرد. هرچند قصد ندارم كه هر اتفاقی را به سرعت به پای بخشی از جناح اصولگرا بنویسم، ولی در این مورد خاص و به علل گوناگون مجبوریم كه چنین اتهامی را متوجه آنان كنیم. به ویژه آنكه انحراف رفتاری این جماعت در حمایت ضمنی از فرهنگ الوات و به‌كارگیری آنان در حذف دیگران و نیز همراهی آنان با مناسك دینی موجب شكل‌گیری یك فساد عجیب و غریب رفتاری شد كه اكنون آثار خود را نشان می‌دهد. برای فهم سیر تحولات جامعه و انقلاب باید به تحلیل و مقایسه برخی مصادیق مهم پرداخت. برای كسی كه در انقلاب بوده و فعالیت هم داشته است، قابل تصور نبود، روزی برسد كه از سوی برخی افرادی كه خود را مدافع انقلاب و حتی میراث‌دار آن می‌دانند از فردی چون تتلو تقدیر و قدردانی شود و او را در جمعی علنی و رسمی تشویق كرده و هدیه‌بارانش كنند، آن هم در لباس روحانیت به او تابلوی تصویرش را هدیه كنند!» سخن عبدی از این نظر بی‌مورد به نظر می‌رسد كه دست به مقایسه‌‌ای دور از مبنا زده است. طبیعی است كه هر جریان سیاسی برای پیروزی در انتخابات به روش‌هایی متوسل شود كه چون و چرا در آن را باید در حوزه سیاسی جست‌وجو كرد و آنگاه كه اتفاقی مانند قتل طلبه همدانی رخ می‌دهد، به دلیل گستردگی حوزه‌های مربوط، باید اجازه داد كارشناسان و مسئولانی در همان حوزه‌ها اظهار نظر كنند تا بتوان به معدل و برآیند نهایی دست یافت. در واقع عباس عبدی با چنین اظهار نظری، پیچیدگی و پهناوری پشت چنین اتفاقی را به رویارویی سیاسی فروكاسته است.

محمد مهدی اسلامی در خبرآنلاین نوشت: نوشته اخیر عباس عبدی كه در آن گفته بود «قاتل واقعی طلبه همدانی، بخشی از جریان اصولگراست» در نگاه اول یك ترفند روزنامه نگارانه برای جلب مخاطب جلوه می كرد اما نوشته او مرا به یاد گزارش چند روز پیش بی بی سی انداخت كه به بهانه بازگشت پیكر شهید مجید قربانخانی، او را نماینده ای از خرده فرهنگ لاتی دانست، توبه او را به رنگ تردید گزارش كرد و حتی در بخشی همچنان او را جزو اراذل و اوباش می نامد! باید به عباس عبدی پیشنهاد داد كه با كنار گذاشتن عینك تعصب، كمی دقیق تر نگاه كند.

در پی اظهارات عباس عبدی، مهدی كوچك‌زاده، نماینده پیشین مجلس و فعال سیاسی اصولگرا در واكنشی تند به «نامه‌نیوز» گفت: «من تمایل به اظهارنظر درباره به اصطلاح تحلیل‌های سیاسی آقای عباس عبدی و امثال او ندارم اما به دلیل آنكه یك پدیده حدی اتفاق افتاده، لازم است نكته‌ای را بگویم. ایشان خواسته است كه با چیدن صغری‌كبری یك واقعه را بر گردن یك جریان سیاسی بیندازد كه معلوم نیست چه‌قدر می‌تواند دست یا غلط باشد. اما آنچه نیاز به اثبات ندارد این است كه آقای عبدی با تحلیل اخیرش از اوباش حمایت كرده است. یك روحانی مظلوم به قتل رسیده است و آقای عبدی در پی آن جریان اوباشگری را تبرئه می‌كند؛ البته از ایشان انتظاری بیش از این نیز نمی‌رود. ایشان چون خودش بچه فلان محله است فكر می‌كند با نسبت بی‌جا به جریان‌های دیگر یك‌قاتل را می‌تواند تبرئه كند».

**لزوم نظارت و زدودن آسیب‏های فضای مجازی
روزنامه ابتكار با اشاره به شهادت طلبه همدانی می نویسد: باید در نظر داشت در فضای مجازی همچون فضای حقیقی، اتفاقات منفی و ناشایست و نامطلوبی نیز رخ می‏دهد كه به دلیل گستره، سرعت انتشار و مخاطبین زیاد آن، اگرچه اندك است، اما كلیت و جایگاه مثبت فضای مجازی را تحت تاثیر قرار می‏دهد. لذا اتفاقات ناگوار و سوءاستفاده‏ها؛ زنگ خطر و هشداری است برای هوشیارانه عمل نمودن متولیان امر در حوزه مربوطه در رصد دقیق‏تر تحولات این حوزه و برخورد با مجرمان جرایم اینترنتی و آگاهی و هوشیاری بیشتر پلیس سایبری در مورد انواع جدید جرایم رایانه‏ای و اقدام در جهت ناكارآمدكردن دسیسه‏های فرصت‏طلبان در این حوزه است.

ایلنا نوشت: یكی از مواردی كه كاربران شبكه‌های اجتماعی و فضای سایبری به آن بسیار تاكید داشتند این بود كه چرا پلیس با فردی كه در فضای مجازی (صفحۀ شخصی اینستاگرام خودش) دست به انتشار ویدئوهایی می‌زند كه اسلحۀ غیر مجازی جنگی در دست دارد برخورد به موقع نمی‌كند كه به چنین فجایایی ختم شود؟

**پافشاری اصولگرایان بر سیاست فیلترینگ
اعتماد در یادداشتی درباره واكنش اصولگرایان به قتل طلبه همدانی نوشت: اصولگرایان و رسانه‌های همسو با آنان به جای پرداختن به این موضوع و طرح این سوال كه سود فیلتر تلگرام و رواج پوسته‌های بدون فیلتر آلوده به بدافزارهای جاسوسی و ایجاد بازار چند‌ ده میلیارد تومانی برای فروشندگان فیلترشكن‌ها چه بوده به دنبال فیلتر اینستاگرام و جایگزینی اینستاگرام داخلی به جای آنكه بر اساس اظهارات ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی در سوم دی ماه سال گذشته ایجاد شده، هستند. فشارها به دولت افزایش یافته و وزیر ارتباطات نیز پاسخگویی درباره سرنوشت اطلاعات به سرقت رفته كاربران تلگرام طلایی و هاتگرام در معرض انتقادات برای عدم فیتلر اینستاگرام قرار گرفته است، فشارها و انتقاداتی كه به نظر می‌رسد در روزهای آینده تشدید شود بنابراین باید دید ایستادگی دولت در برابر این خواسته تا كجا ادامه خواهد داشت و اینستاگرام به جرگه فیلتر‌شدگان می‌پیوندد یا خیر.

فرارو نوشت: از همان ابتدا عده‌ای تلاش كردند كه اتفاق رخ داده را مرتبط با اینستاگرام و فضای مجازی بدانند و با این حربه خواستار فیلترینگ اینستاگرام شدند.مشهورترین واكنش در این زمینه به توئیت علی اكبر رائفی پور، سخنران اصولگرا باز می‌گردد. او خطاب به وزیر ارتباطات نوشت: «آقای جهرمی بنده قویا بافیلترینگ مخالفم، اما آیا عدم نظارت اصولی برشبكه‌های اجتماعی كه منجر به قتل یك انسان بی گناه شده حق الناس نیست؟ ضارب ازمدت‌ها قبل تصویرش را باسلاح گرم منتشر می‌كرده در كجای دنیا فضای سایبری اینگونه بی دروپیكر و صرفا ابزاری برای شوآف مسئولین است.» این دیدگاه از سوی بسیاری دیگر از كاربران اصولگرا در فضای مجازی مطرح شده است.

**پیام امنیتی و اجتماعی این اتفاق
روزنامه اعتماد نوشت: به نظر می‌رسد آنچه در جریان قتل یك روحانی همدانی مغفول مانده جدی گرفتن پیام امنیتی و اجتماعی آن است. اقدامات برخی مخالفان تحت تاثیر گروهكی موسوم به «ری استارت» كه در سال 96 رقم خورد یا آتش زدن مساجد در همان سال دلیلی بر این مدعا است. مسیری نگران ‌كننده از سوی مخالفان و اعتراض به برخی المان‌های حاكمیتی كه به بدترین شكل ممكن در مسیر خشونت‌ قرار گرفته‌اند.

**ورود هنرمندان به سیاست
روزنامه صدای اصلاحات در مطلبی در صفحه نخست در مذمت واكنش مهناز افشار نوشت: سلبرییتی های زمان حال تمام جامعه را قبضه كرده و حالا وارد میدان سیاست و به نوعی رقابت شده اند. قتل طلبه همدانی با توییت مهناز افشار نشان دهنده بار سنگین بودن سلبریتی ها در جامعه می باشد. این جهت دهی به افكار عمومی نقش های اساسی در جامعه را دچار جا به جایی كرده است. كاربران فضای مجازی اظهارنظر غیركارشناسی سلبریتی هایی همچون مهناز افشار را در وقوع قتل طلبه همدانی بی تأثیر نمی دانند. كاربرانی كه خود از طرفداران سلبریتی ها هستند حالا در مقابل آن ها قرار گرفته اند. بزرگترین انتقاد مخاطبان به تداخل نقش سلبریتی ها با مسئولان و حتی دولت اند.

رسانه های اصولگرا
...........................
**تشیع با شكوه
روزنامه جوان صفحه نخست خود را به تصویری از مراسم تشییع مصطفی قاسمی اختصاص داده و می نویسد: جمعیت آن‌قدر پرتعداد بود گویی پیكر شهیدی از جبهه نبرد بازگشته؛ شاید برای خیلی از مردم تصاویر طلبه‌های جوانی را كه با عمامه به سیل‌زده‌ها كمك می‌كردند، تداعی شد؛ وقتی پیكر او را غلتیده در خون و پیچیده در عبا و عمامه‌اش دیدند. لباس دین گاه برای خدمت به خلق خاكی و گلی می‌شود، گاه از سر نمایندگی دین خدا كه آن هم خدمت به خلق است، مورد كینه بدخواهان قرار می‌گیرد و لباس دین خونین می‌شود. این میانه، اما طلبه‌ای در توئیتر نیك نوشته بود «ما طلبه‌ها با قتل از بین نمی‌رویم». میزان جمعیت حاضر در تشییع دیروز همدان درستی این توئیت كوتاه را تأیید می‌كند.

روزنامه وطن امروز نیز در تیتر نخست خود « تشییع باشكوه روحانی مظلوم » نوشت: یكی از نكاتی كه در مراسم تشییع مرحوم قاسمی بسیار بازتاب داشت ارادت مردم همدان به روحانیت بود كه از هر قشر و با هر سنی در این مراسم حضور داشتند، حتی مغازه‌داران نیز با تعطیل كردن مغازه‌‌های خود در این تشییع باشكوه حاضر شدند. همچنین پلاكاردها و دست‌نوشته‌‌‌هایی نیز در حمایت از روحانیون و طلاب به چشم می‌خورد.

**گلایه از كم‌كاری مسئولان مرتبط با فضای مجازی
جوان نوشت: دیروز علما و طلاب همدان حضور داشتند، هم اقشار مختلف مردم تا خود پیامی روشن باشد از نوع نگاه ملت به روحانیت به عنوان مبلغان دینی. در آغاز مراسم تشییع این روحانی شهید، پیام تسلیت آیت‌الله‌العظمی نوری همدانی را حجت‌الاسلام انصاری، نماینده معظم له قرائت كرد. شاید مهم‌ترین بخش پیام تسلیت این مرجع تقلید همین جملات تلخ باشد: «بار‌ها به آفت‌های فضای مجازی اشاره داشته‌ایم و نسبت به كنترل و بومی سازی آن تذكر داده‌ایم، اما متأسفانه مسئولان مثل خیلی از مسائل دیگر از جمله بهبود وضعیت اقتصادی و ... توجه نكردند.»گلایه از وضعیت فضای مجازی و عدم نظارت بر آن بحث امروز و دیروز نیست و حالا با یك قتل فقط داغ‌های گلایه تازه شده‌اند.

**واكنش ها
روزنامه جوان واكنش برخی چهره های سیاسی و مراجع را بازتاب داده كه در ادامه می خوانیم: آیت‌الله رئیسی با اشاره به حادثه اخیر در همدان، این اتفاق را موجب جریحه‌دار شدن قلوب مردم دانست و با بیان اینكه متهم این جنایت چند روز در فضای سایبری اقدام به تهدید و قدرت نمایی می‌كرده است، تأكید كرده: «همان گونه كه مقام معظم رهبری نیز بیان فرمودند، ما به عنوان دستگاه قضایی در حدود وظایف قانونی خود در این زمینه احساس مسئولیت می‌كنیم و قطعاً باید این فضا را برای افراد مستعد ارتكاب جرم و قانون‌گریزان، نا امن كنیم.»آیت‌الله كعبی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان هم یكی از عوامل قتل مظلومانه مصطفی قاسمی را فضای ناامن و آكنده از بی بندوباری فضای مجازی دانست و گفت: «امروز همه كسانی كه از قاتل شرور طلبه همدانی حمایت می‌كنند باید شناسایی شده و با عنوان تأیید قتل و قاتل با آن‌ها برخورد كرد.» حجت‌الاسلام حبیب‌الله شعبانی موثقی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان در این مراسم سخنرانی كرد. او گفت: «مخالف فضای مجازی نیستیم، اما از مسئولان می‌خواهیم كه این فضا را به خوبی مدیریت كنند. مدیریت فضای مجازی كار دشواری نیست بلكه می‌توان شبكه اطلاعات ملی را راه اندازی كرد.»
به گزارش وطن امروز، شامگاه روز یكشنبه همچنین هیاتی از سوی حضرات آیات عظام حسین نوری‌همدانی و لطف‌الله صافی‌گلپایگانی در منزل روحانی شهید همدانی حضور یافتند. بر اساس این گزارش، در پی شهادت مظلومانه حجت‌الاسلام قاسمی هیاتی از طرف حضرت آیت‌الله العظمی نوری‌همدانی با خانواده این طلبه شهید دیدار و مراتب تسلیت معظم‌له را ابلاغ كردند.

به گزارش تسنیم، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در توئیتی نسبت به این اتفاق واكنش نشان داد و نوشت: «ترور طلبه همدانی زنگ خطر آغاز خشونت‌های عریان است. نفرت‌سازان پشت صحنه این بازی كثیف‌اند. بنگریم كه در همین گفتگوهای حقیقی و مجازی، چقدر بازار خشونت كلامی پررونق است! گلوله‌ها با باروت كلمات ساخته می‌شوند.»

**علل قتل
به گزارش خبرگزاری فارس ، حجت الاسلام رضا خدری ظهر امروز در گفتگو با جمعی از خبرنگاران با اشاره به شهادت حجت الاسلام مصطفی قاسمی طلبه همدانی به دست یكی از اشرار كه به ضرب 2 گلوله به شهادت رسید اظهار داشت: معتقدم این اتفاقی كه افتاده قاتل نه یك شخص شرور بلكه همه كسانی هستند كه مدت زیادیست به نفرت پراكنی علیه روحانیت توسط افراد كم اطلاع و بی‌سواد نسبت به خدمات حوزه‌های علمیه و خدمات روحانیون به جامعه مشغولند؛ شهید قاسمی یك طلبه عادی بود و نه طلبه‌ای صاحب سمت كه در یك مركز تصمیم گیری قرار داشت، او مسؤول یك كتابخانه در حوزه علمیه است.

**آدرس غلط اصلاح طلبان
جوان در بخشی از گزارش یك خود نوشت: در رسانه‌های ضدانقلاب و البته در برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب شیطنت‌ها و دادن آدرس غلط در مورد قتل این طلبه همچنان ادامه دارد. تعدادی اوباش فضای مجازی در صفحه اینستاگرام قاتل از اقدام او حمایت می‌كنند. برخی هم تلاش می‌كنند سناریو‌های تقلبی بنویسند و قاتل را توجیه كنند و برایش دلیل بتراشند. عباس عبدی هم در یادداشتی تلاش كرد با سیاسی كاری روی خون یك طلبه مظلوم مقصر را اصولگرایان بداند.الهه كولایی و عبدالله رمضان‌زاده هم در توئیت‌هایی گشت امنیت اجتماعی را باعث پرت شدن حواس! نیروی انتظامی از چنین خلافكارانی در فضای مجازی دانستند، در حالی كه طبیعتاً پلیس فضای مجازی و گشت ارشاد دو بخش جدا در ناجا هستند.

كیهان ذیل تیتر نخست خود « ردپای یك شبكه خزنده در شهادت مظلومانه طلبه همدانی » می نویسد: اظهارات عباس عبدی و دوستانش در ادامه همان خط «مأموریت» وی تحلیل می‌شود. مگرنه چه بهانه‌ای وجود دارد تا مأموران و سینه‌چاكان بیگانه، با آدرس غلط دادن و انحراف افكار عمومی، مسئله‌ای امنیتی و قضایی را «جناحی» و «لوث» جلوه دهند و به بهانه چسباندن برچسب خشونت به اصولگرایان و القای ضرورت انفعال در عالم سیاست، حرف‌های آن فتنه‌گر فراری را نشخوار كنند كه «خون به خون شستن محال است و محال» یا حرف‌های «آشنایی» را بزنند كه در مواجهه با تروریست‌ها گفت: «چرخه باطل انتقام قصاص نیست»؛ یعنی همان انفعالی كه ادامه خط آمریكایی است كه می‌گوید موشك نداشته باشید. سؤال مهم این است كه چرا آنها اصرار دارند ماجرا در حوزه سیاسی و نه در حوزه قضایی دنبال شود؟ و اساساً چرا درصدد «لوث» كردن مسئله هستند؟ در پاسخ به خط عباس عبدی باید گفت كه اولاً سیاست «مقاومت» و «دیپلماسی نرمش قهرمانانه» و «آمریكاستیزی» ربطی به «خشونت و خشونت‌طلبی» ندارد، مقصران و متهمان ردیف اول این جنایت نه اصولگرایان بلكه آنهایی هستند كه با اعمال و رفتارشان دست به ترویج خشونت و خشونت‌طلبی در افكار عمومی می‌زنند.

تارنمای مشرق نیوز در گزارشی اختصاصی در این باره نوشت: ترور طلبه همدانی تعیّن صورت فیزیكی تحلیل پیش‌گفته است و قبل از او، ده‌ها عنصر دیگر طرفدار نظام در فضای مجازی به واسطه طرفداری از نظام ترور شده‌اند.به راستی طراحان این عملیات‌های تروریستی چه كسانی هستند و آیا عمد آنها در طراحی این فرایند غیر قابل فهم است؟! اصلاح‌طلبان حتماً به خوبی قضایی مثل دختران خیابان انقلاب، گشت‌های ارشاد و یا پرونده اسیدپاشی‌های اصفهان را به یاد دارند. آیا كسانی از این افراد در تمام این پرونده‌ها مشغول به سخره گرفتن و متهم كردن نیروهای ارزشی كشور، پلیس و روحانیون نبودند؟! و اكنون آیا طبیعی نیست كه پیوست زمینه‌سازی اجتماعی آنها برای متهم‌سازی نیروهای ارزشی كشور، به ترور یك طلبه و شاید اقدامات بعدی! منجر شود؟

** محاكمه مهناز افشار
به گزارش فارس، بیش از 19000 حامی فقط در یك روز! همگی با امضای یك كمپین خواستار رسیدگی قضائی به اظهارات اخیر مهناز افشار شدند. امضاكنندگان كمپین معتقدند نفرت‌پراكنی‌های خانم سلبریتی زمینه‌ساز شهادت طلبه مظلوم همدانی را فراهم كرد. بگذریم از این‌كه هماهنگی و همزمانی این اقدام با فاجعه همدان حسابی مشكوك هم هست.حالا معاون دادستان كل كشور گفته اقدامات لازم برای رسیدگی قضائی به ماجرا آغاز شده و ایشان باید پاسخگوی قانون و وجدان عمومی باشد. برخی رسانه‌ها هم عصر دیروز از ممنوع‌الخروج شدن وی توسط دستگاه‌های ذی‌صلاح خبر دادند.

كیهان نوشت: قابل توجه آنكه، پس از قتل روحانیِ همدانی، ویدئویی در شبكه‌های مجازی منتشر شد كه در آن، فردی (كه به نظر می‌رسد یكی از دوستان قاتل است) ضمن تأیید اقدام وحشیانه ضارب، از وی تشكر می‌كند، اما نكته قابل تأمل آن است كه اظهارات این فرد ‌‌اشاره‌ای به فتوای ساختگی همان حساب جعلی دارد كه چندی پیش از سوی مهناز افشار مورد توجه قرار گرفته بود.از این‌روست كه كاربران مجازی به‌صورت فردی و گروهی در حساب‌ها و كانال‌های خود با هشتگ «محاكمه مهناز افشار» و راه‌اندازی كمپینی با عنوان «مهناز افشار را محاكمه كنید» به حاشیه‌سازی و بسترسازی وی برای جرم‌هایی نظیز قتل طلبه همدانی واكنش نشان داده‌اند.

روزنامه وطن امروز نیز می نویسد: بسیاری از كاربران شبكه‌‌های اجتماعی ضمن تاكید بر مقصر بودن مهناز افشار در این حادثه، تاكید داشتند او با اظهارنظرهای غیركارشناسی بویژه در این‌باره با بازنشر یك پست جعلی باعث تحریك كاربران شده است. در این راستا هشتگ #محاكمه_مهناز_افشار در توئیتر داغ و پیام‌‌های متعددی در لزوم برخورد با این سلبریتی منتشر شد. اعتراض به این سلبریتی البته به مراسم تشییع حجت‌الاسلام قاسمی نیز كشیده شد و بسیاری از حاضران در مراسم پلاكاردهایی با موضوع انتقاد از سلبریتی‌ها و همچنین لزوم محاكمه مهناز افشار در دست داشتند. این اعتراضات در ادامه واكنش دستگاه قضایی را به دنبال داشت و معاون فضای مجازی قوه‌قضائیه گفت: اگر سلبریتی‌ها تا امروز هم متوجه حساسیت عملكرد خود در فضای مجازی نبودند، از این به بعد متوجه خواهند شد.

رجا نیوز در این باره نوشت: در این میان آنچه كه بیش از هر چیز دیگر، مردم و كاربران فضای مجازی را متأثر كرده عاملان جوسازی‌های مسمومی است كه در سایه غفلت، عدم نظارت و یا بی‌توجهی مسئولان امر به این‌گونه اقدامات دامن می‌زنند؛ از عناصر ضدانقلاب كه در خارج از كشور و در پس عناد چهل ساله دستور قتل و جنایت صادر می‌كند تا سلبریتی‌هایی كه در داخل بدون آگاهی از چند و چون ماجرا، جوسازی‌های مسموم را تقویت و علیه قشرهایی همچون روحانیون نفرت‌پراكنی می‌كنند.

خبرگزاری تسنیم در مطلبی با تیتر «#از_تسنیم_بپرسید: قتل طلبه همدانی چه ارتباطی با 'مهناز افشار' دارد؟ » نوشت: در واقع كابران توئیتر معتقدند قتل این طلبه نتیجه نفرت‌پراكنی و ایجاد حس بدبینی و خشونتی است كه برخی از سلبریتی‌ها همچون مهناز افشار در برهه‌های مختلف ایجاد كرده‌اند. این كاربران همچنین به موضع‌گیری‌ها و توئیت‌های گذشته این سلبریتی نیز كه حاشیه‌ساز و كذب بوده است، اشاره كردند.
**گروه نشریات خبری
پژوهشم**9344**1732
۰ نفر