به گزارش ايرنا حميد نوري روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هم اكنون اين پژوهشكده 24 دانشجو در مقطع دكتري دارد و به تازگي هفت دانشجوي در اين مقطع از طريق كنكور سراسري پذيرش كرد.
وي به فعاليت سه گروه پژوهشي شامل گروه زراعي و به نژادي، تبديل و نگهداري انگور و علوم محيطي انگور در اين پژوهشكده اشاره كرد و افزود: 2 مركز كلينيك انگور و مركز پرتودهي الكترون نيز زير نظر پژوهشكده فعاليت دارند كه اهداف خود را دنبال مي كنند.
مشاور پژوهشكده انگور و كشمش دانشگاه ملاير با بيان اينكه براي احداث ساختمان پژوهشكده از سال 92 محدوديت هايي همچون كمبود اعتبارات داشتيم ادامه داد: در نهايت اين پژوهشكده به ثمر نشست و هم اكنون داراي 10 كلاس آموزشي، پنج آزمايشگاه، چهار اتاق براي دانشجويان مقطع دكتري، اتاق اساتيد و 2 كارگاه تخصصي است.
نوري بيان كرد: تاكنون 36 طرح تحقيقاتي در اين پژوهشكده به اتمام رسيده و 12 طرح تحقيقاتي نيز در دست اجرا است.
وي همچنين به فعاليت 34 عضو هيات علمي در اين پژوهشكده اشاره كرد و افزود: 24 دانشجوي دكتراي اين پژوهشكده در سطح باغ ها و تاكستان هاي انگور ملاير در حال مطالعه طرح هاي پژوهشي هستند كه در ازاي آن كمك هاي آموزشي به باغداران ارايه مي دهند.
دكتر نوري با بيان اينكه به پژوهشكده همواره نگاه علمي داريم و قدرت آن را در قدرت مردمي مي دانيم گفت: عملكرد ما محلي و منطقه اي است، اما نگاهمان ملي است و در اين راستا در ليست سازمان هاي تحقيقاتي بين المللي دنيا قرار داريم.
وي تقويت تعامل و ارتباط بيشتر پژوهشكده با جهاد كشاورزي را در پيشبرد اهداف و افزايش كيفيت و برداشت انگور موثر دانست و ادامه داد: وزير علوم، تحقيقات و فناوري عضو پژوهشكده انگور و كشمش و كمك ها و حمايت وي از اين پژوهشكده قابل تقدير است.
مشاور پژوهشكده انگور و كشمش دانشگاه ملاير همچنين به ثبت جهاني نظام توليد انگور در سازمان جهاني خواروبار و كشاورزي ملل متحد(فائو) اشاره و بيان كرد: دانش بومي و ميراث گذشتگان در اين ميراث مهم كشاورزي جهان براي فائو جدي گرفته شد كه پژوهشكده همواره در كنار اين تجربه است.
نوري با اشاره به گرمايش زمين، تغيير اقليم، بارش هاي سنگين و سيل آسا و خشكسالي گفت: با استفاده از امكانات، تحقيقات و دستاوردهاي پژوهشي بايد در كنار باغدار باشيم و به آنها كمك كنيم.
وي ارايه اطلاعات درست از نحوه مصرف سموم و كود شيميايي به باغداران را از جمله اهداف پژوهشكده برشمرد و تاكيد كرد: باغداران به شدت مشتاق كسب آگاهي در اين زمينه هستند و به طور قطع ارتقاي برداشت محصول و افزايش صادرات بدون توجه به سم و كود شيميايي امكان پذير نيست.
مشاور پژوهشكده انگور و كشمش دانشگاه ملاير اضافه كرد: با اين اقدام ميزان برداشت محصول انگور از ميانگين 15 تا 25 تن به بيش از 50 تا 60 تن در هكتار مي رسد، در عين حال كه بيش از 10 هزار هكتار باغ نيز مهيا است.
نوري همچنين رشته هاي علوم و مهندسي محيط زيست، باغباني گرايش فيزيولوژي توليد و پس از برداشت، باغباني گرايش اصلاح و بيوتكنولوژي، صنايع غذايي گرايش شيمي مواد غذايي، صنايع غذايي گرايش زيست فناوري مواد غذايي، آدرو تكنولوژي گرايش فيزيولوژي و بيوتكنولوژي كشاورزي را هفت رشته فعال در اين پژوهشكده عنوان كرد.
به گزارش ايرنا، پژوهشكده انگور و كشمش دانشگاه ملاير به عنوان تنها پژوهكشده ملي مستقل، از 1391 شروع به فعاليت كرد.
7528/2090
همدان- ايرنا- مشاور پژوهشكده انگور و كشمش دانشگاه ملاير گفت: پس از ماه مبارك رمضان ساختمان پژوهشكده انگور و كشمش اين دانشگاه با سه هزار و 500 مترمربع زيربنا بهره برداري مي شود كه دستاوردي بزرگ براي دانشگاه است.