۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۵:۵۲
کد خبر: 83321329
T T
۰ نفر
پيشگيري بهترين راه كاهش آسيب هاي اجتماعي و اعتياد است

گنبدكاووس - ايرنا - رييس دادگستري گنبدكاووس معتقد است كه رويكرد پيشگيرانه با انجام اقدامات آموزشي و فرهنگي از بهترين راهكارها براي مقابله و كاهش آسيب هاي اجتماعي و اعتياد درجامعه است كه بايستي با جديت انجام شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، علي يزداني بعد از ظهر دوشنبه در جلسه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر گنبدكاووس گفت: در كنار اقدامات پيشگيرانه، رويكرد مقابله اي نيز بايد با شدت انجام شود.
وي بااشاره به ماده 15 قانون مبارزه با مواد مخدر كه در آن فرد معتاد را بيمار دانسته، افزود: مطابق اين ماده قانوني بايد شرايط را ابتدا براي ترك و بهبودي چنين افرادي فراهم كنيم و در ادامه همه تلاش ها را صرف پيشگيري از روي آوردن افراد به سمت اعتياد معطوف كرد.
يزداني اضافه كرد: اگر معتاد در جامعه كاهش يابد، بسياري از جرايم مرتبط با اعتياد و فروش مواد مخدر و در نهايت آمار ورود پرونده هاي اين حوزه به محاكم هم كاهش مي يابد.
وي، اختصاص بسته هاي حمايتي براي بهبود يافتگان، افزايش تعداد كمپ هاي ترك اعتياد و تقويت امكانات آنها، برگزاري دوره هاي فني و حرفه اي براي بهبود يافتگان از مواد مخدر در زمان حضور در كمپ ها يا زندان و توجه جدي به مساله آموزش را از جمله راهكارها براي كاهش آسيب هاي اجتماعي ذكر كرد.
آگاهي بخشي به نسل جوان و خانواده ها درخصوص پيامدهاي اعتياد و مواد مخدر، اجراي طرح غربالگري معتادان در محلات حاشيه نشين شهر و روستاها و برخورد جدي با فروشندگان مواد مخدر و توقيف اموال آنان از ديگر راهكارهاي پيشنهادي رئيس دادگستري گنبدكاووس براي كاهش آسيب هاي اجتماعي بويژه اعتياد در جامعه بود.
به گزارش ايرنا، فرماندار ويژه گنبدكاووس نيز دراين جلسه اجتماعي كردن مقابله با موادمخدر را رويكرد اصلي دولت ذكر كرد و گفت: براي تحقق اين رويكرد بايد از ظرفيت تشكل هاي مردم نهاد، مدارس، دانشگاه ها و ديگر دستگاه هاي فرهنگي، تبليغاتي و رسانه ها استفاده كرد.
عبدالقدير كريمي افزود: همه ادارات و نهادهاي عضو شوراي هماهنگي مبارزه با موادمخدر گنبدكاووس مي بايست با تدوين برنامه هاي با كيفيت و تاثيرگذار نسبت به انجام وظايف و ماموريت هاي محوله درسال جاري اقدام نمايند.
وي، كمبود اعتبار يا عدم تخصيص آن را دليلي براي اجرا نكردن برنامه هاي حوزه مقابله و پيشگيري از آسيب ها از سوي ادارات و نهادها ندانست و اضافه كرد: توجه به برنامه هاي اوقات فراغت در تابستان يكي از راهكارهاي پيشگيري از آسيب ها مي باشد كه مي بايد از سوي اعضاي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر، براي آن برنامه ريزي شود.
به گزارش ايرنا، دراين جلسه برخي نتايح كار پژوهشي جهاد دانشگاهي استان گلستان در خصوص سنجش نگرش مردم به مواد مخدر و عملكرد دستگاه هاي متولي در اين حوزه بيان شد كه در آن افزون بر نيمي از پاسخ دهندگان اين پژوهش، عملكرد دستگاه هاي متولي اعم از قانونگذاران، دستگاه قضا و مجريان را در برخورد با موادمخدر ناموفق دانسته بودند.
همچنين مطابق با نتايج اين پژوهش، بيكاري با 73 درصد، دوستان ناباب با 60 درصد، دسترسي آسان به مواد مخدر و مشكلات خانوادگي هر كدام با 43 درصد از مهمترين عوامل در گرايش افراد به اعتياد اعلام شده بود.
به گزارش ايرنا، سرهنگ محمود علي فر فرمانده انتظامي گنبدكاووس نيز دراين جلسه از كشف حدود 19 كيلوگرم موادمخدر و دستگيري 182 معتاد و خرده فروش مواد با اجراي 11 مرحله طرح ارتقاي امنيت اجتماعي و پاكسازي نقاط آلوده دراين شهرستان از ابتدا امسال تا 30 ارديبهشت ماه خبر داد.
دكتر فرهاد بديعي مدير شبكه بهداشت و درمان گنبدكاووس نيز در اين جلسه گزارشي از فعاليت 40 واحد عطاري در اين شهرستان ارائه داد كه 12 واحد آن فاقد مجوز بوده و بايستي پلمپ شوند.
وي گفت: نظارت هاي مستمر بر عطاري ها انجام مي شود و علاوه بر دادن اخطار و تذكر به 14 واحد متخلف، تعداد 9واحد نيز به مراجع قضايي معرفي شدند.
شهرستان گنبدكاووس با 350 هزار نفر جمعيت درشرق استان گلستان واقع است.
/3039/1860