«سید ضیاء هاشمی» امروز سه شنبه در نخستین جشنواره بین المللی «تحلیلگر برتر در حوزه سیاست خارجی» در تهران افزود: اگر هویت ملی با اعتماد اجتماعی همراه باشد، نتیجه آن مشاركت اجتماعی سطح بالا خواهد بود و مشاركت و اعتماد بالا نیز سرمایه اجتماعی را افزایش می دهد.
این استاد دانشگاه تهران با بیان اینكه جدی ترین مساله ما در جامعه امروز سرمایه اجتماعی است، خاطرنشان كرد: سرمایه انسانی ما بالاست كه اگر با سرمایه اجتماعی همراه شود، آن وقت تحول ، مشاركت جمعی و بكارگیری و بسیج همه نیروها اتفاق می افتد و در نتیجه آن سرمایه اقتصادی و سیاسی جامعه ما هم رشد خواهد كرد.
هاشمی یكی از شاخص های اعتماد و مشاركت را اعتماد بین نسلی دانست و دستیابی به این شاخص را در گرو تشویق تحلیلگران و متخصصان جوان عنوان كرد.
این جامعه شناس گفت: اعتماد بین نسلی یعنی اعتماد نسل های مختلف به یكدیگر ، اعتماد نسل جوان به نسل بزرگسال، اعتماد نسل جوان به مدیرانی كه سال ها در عرصه مدیریت و مشاركت فعالیت و حضور داشته اند و ما نیاز داریم این اعتماد تقویت بشود.
هاشمی تصریح كرد: اعتماد بین نسلی یك امر تعاملی و دوطرفه است. برای جلب اعتماد باید اعتماد كرد و این امر بایستی از هر دو سو اتفاق بیفتد.
وی افزود: ما نمی توانیم به جمعیت جوانمان بی اعتماد باشیم ولی توقع داشته باشیم آنها به ما اعتماد كنند. این اعتماد بین نسلی مستلزم اعتماد و اتكا به نسل جوان است تا نسل جوان هم اعتماد و مشاركت كرده و بتواند نقش آفرینی كند.
استاد دانشگاه تهران، اعتماد را دارای شاخص های عینی دانست و اظهارداشت: ما نمی توانیم فقط شعار بدهیم و توصیه كنیم و حرف بزنیم بلكه باید اعتماد داشته باشیم و اعتماد بدهیم. نشانه اعتماد، اتكا، جلب مشاركت و تفویض امور است.
هاشمی افزود: یكی از مقدمات ایجاد اعتماد، شایسته سالاری است یعنی باید زمینه و بستری فراهم شود تا شایستگان در جایگاه خود قرار بگیرند.با چنین نگاهی، تحلیلگر توانا ، عالم و كارشناس باید بتواند تحلیل خود را عرضه كند و از این تحلیل استقبال شود.
مدیرعامل ایرنا با بیان اینكه از زبان تحلیلگر باید حتی تلخ گویی را انتظار داشت و آن را تحمل كرد، افزود: اگر تحلیلگر یا مدیر یا مشاركت كننده اجتماعی، شایستگی هایی لازم را دارد باید از آن استفاده كرد چرا كه شایسته سالاری یكی از وجوه عدالت اجتماعی است.
این استاد دانشگاه یادآور شد: اگر در عرصه سرمایه انسانی شایسته سالاری حاكم نباشد و روابط جای ضوابط را بگیرد، از عدالت دور خواهیم شد و اعتماد و مشاركت اجتماعی كاهش پیدا خواهد كرد بنابراین برای تحقق شایسته سالاری باید عرصه امور به دست شایستگان، بالاخص شایستگان جوان با شاخص های كلان داده شود.
وی گفت: تحولات مثبت اجتماعی، علم و تخصص، سلامت و شاخص های بهداشتی، سطح آموزش و سطح تعهدات اجتماعی در دهه های گذشته زمانی رخ داده كه مشاركت نسل جوان در جامعه وجود داشته است.
هاشمی با بیان اینكه جامعه ایران جامعه ای نیست كه به اتكای بیگانگان مسیر تاریخی خود را تعریف كند،بر لزوم استفاده از ظرفیت ارزشمند نسل جوان در مشاركت اجتماعی تاكید كرد.
این جامعه شناس با بیان اینكه ایران در حال حاضر از شرایط خوبی در زمینه سرمایه انسانی برخوردار است، گفت: ما اكنون در یك پنجره جمعیتی تاریخی قرار گرفته ایم. جمعیت ما جمعیت فعال ، تحصیلكرده و متخصص است و اگر نتوانیم از این فرصت تاریخی استفاده كنیم، این ظرفیت می تواند به یك مساله و چالش تاریخی برای كشور تبدیل شود.
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی اضافه كرد: ما میلیون ها جوان تحصیلكرده با شاخص های علمی، بهداشتی و سلامت بالا داریم كه می توانند در جامعه و در هر حوزه ای كه وارد شوند، تحول ایجاد كنند.
سیام**3061**2021**
در جشنواره تحلیلگر برتر مطرح شد؛
مدیرعامل ایرنا: شایسته سالاری مقدمه ایجاد اعتماد است
۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۸:۴۲
کد خبر:
83322965
تهران- ایرنا- مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران شایسته سالاری را از مقدمات ایجاد اعتماد در جامعه خواند و گفت: مقدمه اعتماد، جلب مشاركت و تفویض امور است و اگر این اتفاق بیفتد آنگاه اعتماد عمومی و عدالت اجتماعی تقویت می شود.