"سرگئی لاوروف" روز دوشنبه در کنفرانس خبری مشترک با "برونو رودریگز" وزیر امور خارجه کوبا درمسکو اظهار داشت: روسیه ابتکار پیشنهادی تهران برای امضای معاهده عدم تعرض با کشورهای خلیج فارس را درست و به جا می داند.
وی افزود: تصمیم "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا برای اعزام یک هزار و 500 نیروی نظامی به خلیج فارس ممکن است ریسک در منطقه را افزایش دهد زیرا که وقتی حضور نظامی افزایش می یابد ریسک برخورد نیز بالا می رود.
"محمد جواد ظریف"وزیر امور خارجه روز گذشته (یکشنبه) در توئیتی از دیدارهای سازنده با مقامات عراقی خبر داد و نوشت: "در عراق حضور دارم. دیدارهایی مهم و سازنده با رییس جمهوری، نخستوزیر، رییس مجلس، وزیر امور خارجه و رهبران دو ائتلاف پارلمانی برگزار کردم و پیمان منطقهای عدم تجاوز را پیشنهاد کردم. "
لاوروف در ادامه اظهارات خود در باره اختلاف ایران و آمریکا گفت: بسیار امیدوارم صدای عقلانیت که از آمریکا و از سوی برخی فرماندهان نظامی و سیاستمداران و دیپلمات های سابق به گوش می رسد ، مغرضانه بودن ایده جنگ با ایران را تایید کند. وی با بیان اینکه روسیه امیدوار به بهبود اوضاع است، اظهار داشت: چرا که وضعیت به گونه ای نیست که تمامی مقام های دولت آمریکا تمایل مالیخولیایی به استفاده از نیروی نظامی داشته باشند.
وی افزود: آنچه که مربوط به پیشنهاد محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در مورد عقد معاهده عدم تعرض بین کشورهای منطقه خلیج فارس می شود، در امتداد ابتکار ما (روسیه) است. وزیر خارجه روسیه توضیح داد: روسیه از دیرباز معتقد بوده که نظریه امنیتی خلیج فارس با شرکت کشورهای عربی منطقه و ایران شکل می گیرد.
لاوروف گفت: ما ابتکار خود را پیشتر در نشست وزیران شورای عربی کشورهای خلیج فارس مطرح و به طور مشروح مورد بررسی قرار دادیم و با طرف ایرانی نیز در این مورد گفت وگو کرده ایم. رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه تصریح کرد: بین کشورهای عربی در این مورد موضع واحد وجود ندارد با این حال باید نظریه امنیت خلیج فارس را تحقق بخشید.
وی با بیان اینکه باید از گام های ساده شروع کرد، اظهار داشت: شفافیت در امور نظامی، دعوت به حضور و نظارت بر رزمایش ها ، با تضمین مشارکت اتحادیه عرب و سازمان ملل و پنج عضو دائمی شورای امنیت ازجمله تدابیر امنیتی لازم است. لاوروف خاطرنشان کرد که پیشنهاد روسیه آشکار است و در آن هیچ نکته پنهانی و سری وجود ندارد.
** اقدامات آمریکا رویارویی در منطقه آمریکای جنوبی را تشدید می کند
لاوروف در ادامه کنفرانس مطبوعاتی با همتای کوبایی خود گفت: اقدامات آمریکا منجر به تشدید رویارویی ها در منطقه آمریکای جنوبی می شود.
وی افزود: آنچه که در اقدامات واشنگتن در مورد ونزوئلا شاهد هستیم، نادیده گرفتن خواسته های کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب است زیرا که دولت آمریکا هم اینک همه تلاش های ممکن را بکار می گیرد تا اختلاف نظرها بین برخی کشورهای منطقه را به رویارویی سیاسی و حتی مناقشه نظامی تبدیل کند.
** مسکو و هاوانا تلاش های آمریکا در آمریکای جنوبی را غیرقابل قبول می دانند
لاوروف ادامه داد: مسکو و هاوانا تلاش های واشنگتن برای تغییر وضعیت منطقه آمریکای جنوبی با اتکا به دکترین "(جیمز)مونرو" که بر اساس آن این منطقه حوزه منافع آمریکا است، غیرقابل قبول می دانند.
وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: دکترین مونرو متناقض منشور سازمان ملل متحد است و روسیه با این دکترین مخالفت می کند و بر دفاع از معیارهای مناسبات بین المللی تاکید دارد.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه گفت: تشدید فشارهای آمریکا بر کوبا در چارچوب قانون "هلمس - برتون" با قوانین بین المللی مغایرت دارد.
وی ادامه داد: تصمیمی که در واشنگتن درباره کوبا گرفته شده نه فقط مغایر با قوانین بین المللی است بلکه متناقض خواسته های اکثریت اعضای جامعه جهانی است.
** استقبال از مذاکرات ونزوئلا
لاوروف همچنین در این نشست خبری افزود: روسیه از مذاکرات میان نمایندگان دولت ونزوئلا و مخالفان آن در اسلو پایتخت نروژ استقبال می کند.
وی گفت: امیدواریم که در این مذاکرات راه حل قابل قبولی برای دولت ونزوئلا و مخالفان آن به دست آید.
اروپام ** 391 ** 1346 ** 1071
نظر شما