۱۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۲۴
کد خبر: 83338734
T T
۰ نفر
یک سوزن به خودت بزن، یک جوالدوز به دیگران 

تهران - ایرنا - خوب است وقتی به نهادی تعلق داریم و نهاد دیگر را نقد می‌کنیم این ضرب‌المثل هم یادمان بیاید که، سوزنی هم به خودمان بزنیم وقتی به دیگری جوالدوز می‌زنیم.

شفاف‌سازی یکی از سیاست‌های دولت دوازدهم است که انجام آن در بخش فرهنگی در اولویت قرار گرفته است و در این میان نهادها و موسسات سینمایی زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این حوزه پیشرو بوده‌اند.


انتشار فهرست حمایت‌های سال ۹۷ بنیاد سینمایی فارابی از سینمای ایران اما بهانه‌ای برای انتشار نقدهایی از سوی روزنامه‌ زیرمجموعه صدا و سیما شده و این رسانه اقدام به انتشار نقدهایی در این باره کرده است.


فارغ از برخی تفسیرها که در نوع خود عجیب است و استفاده از کلید واژه «نکات جالب» برای جلب توجه مخاطبان، این رسانه نگاه خود را معطوف به برخی بخش‌های گزارش کرده و از دستاوردهای سینمایی فارابی از جمله در بخش سینمای کودک، حمایت از آثار ارزشمند که از سیاست‌های کلان و مورد تاکید است غافل شده و به تفسیر نادرست اعداد و ارقام منتشر شده پرداخته است.


فارغ از این مهم که نقد سازنده گره گشای مدیران است و می‌بایست همه مدیران سینمایی از آن استقبال کنند ذکر این نکته اهمیت دارد که زیرمجموعه‌های سینمایی با شفاف سازی فرصت را در اختیار منتقدان قرار می‌دهند تا به عملکرد ارائه شده فارغ از رویکردهای رسانه‌ای و گاه سیاسی نقد وارد کنند اما متاسفانه فرصتی برای منتقدان صدا و سیما که بودجه‌ای کلان دارد برای منتقدان و اهالی رسانه وجود ندارد.


حالا این پرسش مطرح است که چگونه می‌شود رسانه‌ای با بودجه کلان تاکنون اقدام به شفاف‌سازی در پرداخت هزینه‌های خود نکرده است؟


امروز بسیاری از نقدهای وارد شده به تولیدات و برنامه‌های صدا و سیما برگرفته از اخبار فالگوشی و ارقام مستتر فاش شده است؛ گویی رسانه‌ای که نام ملی را یدک می‌کشد صندوقچه‌ای اسرار آمیز است که حال رسانه‌ها نیز اجازه دسترسی به اطلاعات و اتفاقات رخ داده در این شبکه را ندارد.


تاکنون هیچ عدد و رقمی درباره بودجه بسیاری از سریال‌هایی که مخاطب ندارد، منتشر نشده و نمی‌شود.


میزان حمایت شبکه‌ها از بخش‌های مختلف، میزان مشارکت های دریافتی از جمله ماجرای پر حاشیه ستاره مربعی‌ها و... برای مردم نامشخص است و انتشار گهگاه از برخی بودجه‌ها تعجب مردم را در پی‌دارد.


به نظر می‌رسد زمان آن رسیده که شورای نظارت بر صدا و سیما و نهادهای نظارتی حداقل گزارش عملکرد سال ۹۷ صدا و سیما را منتشر کنند و از این طریق به منتقدان و مردم احترام بگذارند.


قطعا مردمی‌ که بودجه صدا و سیما از جیب آنان تامین می‌شود حق دارند درباره هزینه هایی که در صدا و سیما می‌شود بدانند.


قطعا انتشار این گونه گزارش‌ها، تفاوت میان دو سازمان را (سازمان صدا و سیما از یک سو و سازمان سینمایی و موسسات تابعه‌اش را از دیگر سو) در بخش های مختلف از جمله بودجه، روندها، رویکردها، حمایت‌ها و... مشخص می‌کند.


فراهنگ**۹۲۴۶**

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha