مهدی فتحی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون ۱۷ هزار بهره بردار در قالب ۱۳ هزار و ۵۰۰ خانواده، سه هزار و ۴۰۰ هکتار از باغات خود را به کشت توت فرنگی اختصاص داده اند.
وی اضافه کرد: این تعداد بهره بردار سالانه حدود ۴۶ تا ۴۸ هزار تن انواع محصول توت فرنگی را در باغات خود تولید و به استانهای مختلف کشور از جمله تهران صادر میکنند که با این میزان تولید در جایگاه اول کشور قرار گرفته اند.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان افزود: عمده تولید توت فرنگی مربوط به شهرستان سنندج با ۶۳ درصد از سطح زیر کشت و ۵۵ درصد از تولید کل استان است و شهرستانهای کامیاران، مریوان و سروآباد در جایگاههای بعدی تولید این محصول استراتژیک قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه متوسط برداشت این محصول در استان کردستان از هر هکتار حدود ۱۳ تن است، یادآور شد: این میزان در نوع گلخانهای آنکه چهار هکتار است به حدود ۱۲۵ تن در هر هکتار و ۵۰۰ تن به صورت کلی میرسد.
فتحی تاکید کرد: ارقام کشت شده عمدتاً پاروس، کویین الیزا، سلوا و کاماروساو است و سازمان جهاد کشاورزی به منظور ارائه طرحهای نوین در کاشت این محصول در سال زراعی جاری اقدام به احداث گلخانه فصلی (تونل پلاستیکی) در سطح ۳۰۰ متر مربع به صورت الگویی کرده است.
مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: کاهش مخاطرات طبیعی و پیش رس نمودن در محصول توت فرنگی از جمله اهداف این طرح است.
وی اظهار داشت: زود بازده بودن مزارع توت فرنگی، بالا بودن میزان درآمد نسبت به سطح در مقایسه با سایر محصولات باغی، ایجاد اشتغال مولد و تأثیر بر کاهش نرخ رشد بیکاری با توجه به امکان تولید در قطعات کوچک، ایجاد انگیزه اقتصادی در روستاها و در نتیجه جلوگیری از مهاجرت به شهرها از جمله مزایای کشت و توسعه توت فرنگی است.
به گزارش ایرنا، طول دوره برداشت این محصول ۴۵ روز است و تقویم برداشت آن در استان از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و تا اواسط تیرماه ادامه دارد.
۳۰۳۴/۹۱۰۲
نظر شما