به گزارش ایرنا، حمیدرضا مؤمنی روز پنجشنبه در دیدار مدیرعاملان تعاونیهای صیادی قشم با وی افزود: فعالان زنجیره تولید ماهی خشک با اتمام دوره صیادی در ۲۰ تیر ماه فرصت دارند تا با انتقال به زمین های جانمایی شده، برای دوره بعدی صیادی آماده شوند.
وی با اشاره به اینکه زمین فقط در اختیار شرکت های تعاونی قرار می گیرد، ادامه داد: فعالان حوزه تولید ماهی خشک باید از طریق تعاونی ها نسبت به ثبت نام در سامانه و در اختیار گرفتن زمین اقدام کنند.
مومنی تصریح کرد: از ابتدای دوره آتی صیادی در اواخر شهریورماه سال جاری، کسانی که خارج از سایت های مشخص شده فعالیت کنند، اجازه صادرات نخواهند داشت.
وی افزود: پس از استقرار فعالان سایت های جانمایی شده، با هرگونه فعالیت در حوزه ماهی خشک خارج از سایت های مذکور برخورد قانونی صورت می گیرد.
تعاونی ها به سمت تولید صنعتی و خوراکی حرکت کنند
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم اظهار داشت: این سازماناز طرحهای مختلف برای ارتقای ارزش افزوده محصول ماهی خشک استقبال میکند و شرکت های تعاونی باید به سمت صنعتی شدن حرکت کنند.
وی ادامه داد: روند ارتقا کیفیت ماهی خشک از سالهای قبل آغاز شده است که تغییر نحوه حمل ماهی و نیز خشک کردن بر روی تور و رعایت برخی مسایل بهداشتی در محیط کار از جمله آن است.
مومنی اظهار داشت: این روند باید سرعت بیشتری پیدا کند و از این رو، تعاونی ها باید طرحهای توسعهای خود را برای ایجاد واحدهای صنعتی، بسته بندی اصولی و صادرات ماهی خشک به سازمان منطقه آزاد قشم ارائه دهند.
وی ادامه داد: بحث بیمه فعالان این حوزه مورد بررسی قرار می گیرد تا افراد تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم خاطرنشان کرد: هر فعالیتی باید در چارچوب مشخص و بر اساس اصول خود انجام شود و بی نظمی موجب اختلال در امور می شود.
از ابتدای سال جاری تا کنون، سه هزار و ۲۰۰ تُن ماهی خشک صادر شده است و این در حالی است که این رقم در طول سال گذشته چهار هزار و ۷۶۸ تُن بوده است.
هم اکنون حدود هشت هزار نفر در زنجیره صید تا صادرات ماهی خشک در جزیره قشم فعالیت میکنند.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، لارک و هنگام ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارد و از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
۷۵۰۰
نظر شما