دکتر بهرام دارایی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در شیراز اظهار داشت: طی دو برنامه چهار ساله تا سال ۱۴۰۰ تمهیدات برای افزایش نظارتها و افزایش امنیت غذایی به کار گرفته شده است.
وی ادامه داد: صادرکنندگان ایرانی میتوانند مطمئن باشند که با نظارتها و گواهیهای سازمان غذا و دارو، میتوانند صادرات خود را براحتی انجام دهند.
مدیر کل آزمایشگاههای کنترل مرجع سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه کار فنی روی محصولات غذایی مهم و پر مصرف انجام میشود گفت: بر این اساس به طور همزمان آلایندههایی که در این محصولات غذایی بیشترین خطر را دارند و مواد افزودنی و تقلبات مترتب به این محصولات غذای مشخص شده و مورد پایش است.
دارایی همچنین با تشریح اقلام سبد غذایی مورد نظارت و پایش مستمر افزود: بر اساس سبد غذایی مورد توجه مردم کشور محصولات مهم برای پایش شامل غلات، حبوباتی مانند گندم، برنج و محصولاتی مانند لبنبات، پروتئینها شامل گوشت سفید و گوشت قرمز، آب آشامیدنی و مواد غذایی مانند روغن، شیر است.
به گفته وی این گروه از محصولات بیشترین مصرف را در کشور داشتهاند.
مدیر کل آزمایشگاههای کنترل مرجع سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت کنترل غذا و فرآوردههای طبیعی، سنتی، دارو و مکملهای غذایی را یکی از مهمترین برنامهها جهت ارتقای سلامت و تضمین کیفیت فرآوردههای سلامت محور برشمرد که به وزارت بهداشت و سازمان و معاونت غذا و دارو سپرده شده و نیاز به دانش، مهارت، امکانات فنی دقیق و پیشرفته دارد.
وی همچنین در بازدید از آزمایشگاه مرجع دانشگاه علوم پزشکی شیراز افزود: نظارت و پایش مداوم در سطح عرضه، کنترل و آموزش و کارهای متنوعی که در این زمینه انجام میشود نیازبه تخصص دارد و این وظیفه را سنگینتر کرده که دانشگاه علوم پزشکی شیراز با توجه به امکانات و تجهیزات پیشرفته خود، نیازهای موردنیاز در این زمینه را برطرف کرده است.
دکتر دارایی با اشاره به اینکه در گذشته پیرامون آزمایشگاههای میکروبیولوژی، فیزیک و شیمیایی مواد غذایی در این دانشگاه شاهد پیشرفت قابل ملاحظهای بودهایم، گفت: در زمینه کنترل دارو، مکملها و فراوردههای سنتی، ورزشی و گیاهی نیز، امکانات مورد نیاز در شیراز تهیه و تأمین شده است و با گذراندن دورههای آموزشی مورد نیاز، دانشگاه علوم پزشکی شیراز و معاونت غذا و داروی این دانشگاه میتواند پوشش بسیار مناسبی برای دانشگاههای منطقه پنج کشور باشد.
۶۱۱۳