به گزارش ایرنا، حمیدرضا مؤمنی روز پنجشنبه در نشست با مدیران عامل تعاونیهای صیادی قشم مشکل صادرات ماهی خشک را برطرف کرد.
در سال ۹۸، مردم به سمت تولید ماهی خشک گرایش پیدا کردند؛ به طوری که از ابتدای سال جاری تا کنون، سه هزار و ۲۰۰ تُن ماهی خشک صادر شده است و این در حالی است که این رقم در طول سال گذشته چهار هزار و ۷۶۸ تُن بوده است. هم اکنون حدود هشت هزار نفر در زنجیره صید تا صادرات ماهی خشک در جزیره قشم فعالیت میکنند.
تولید ماهی خشک با یک مشکل دو سویه از طرف فعالان این حوزه و نیز مدیران مربوط مواجه بود. از یکسو فعالان چرخه ماهی خشک به حق انتظار داشتند که مدیریت و ساماندهی آنها، چرخه اقتصادی فعالیت را متوقف نکند.
از دیگر سو، مدیران نیز برای جلوگیری از معضلات مختلفی از جمله زمین خواری، مسائل بهداشتی و زیست محیطی و غیر آن، اراده کرده بودند که در کوتاهترین زمان ممکن بحث ساماندهی انجام گیرد که این اهداف نیز دغدغههای واقعی هر مدیری خواهد بود که در این عرصه خدمت کند.
در میزگردی که با موضوع بررسی مشکلات این حوزه در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی قشم برگزار شد، مشخص شد که مشکل نه خواستهها و اهداف طرفین، بلکه نحوه تعامل و ارتباط آنان بود که هر کدام تحقق خواستههای خود را شرط همکاری با طرف مقابل اعلام میکرد.
حل این مشکل به یک تصمیم صریح و نافذ نیاز داشت که نیازها و خواستههای طرفین در آن لحاظ شود و در این هنگام بود که مدیر عامل سازمان منطقه آزاد قشم با روحیه جهادی به مساله ورود کرد.
با دستور وی، صادرات ماهی خشک از گمرک منطقه آزاد تا انتهای دوره جاری صیادی به تاریخ ۲۰ تیرماه به روال قبلی انجام میشود و بحث ساماندهی فعالان نیز به صورت همزمان اجرا شود و برای دوره بعدی که از اواخر شهریورماه آغاز میشود فقط فعالان ساماندهی شده خواهند توانست از مزایای سازمان منطقه آزاد قشم استفاده کنند و کسانی که ساماندهی نشده باشند طبق قانون با آنان برخورد خواهد شد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم همچنین مشکلات دیگر این حوزه را مطرح کرد که از اشراف کامل اطلاعاتی وی بر چرخه ماهی خشک از صید تا صادرات نشان داشت.
مشکلات بیمهای صیادان، مشکلات نحوه تولید، مشارکت نداشتن فعالان در سود صادرات از جمله مسائلی بود که مؤمنی بر آنها تاکید داشت.
در حوزه بیمه صیادان مقرر شد تا با پیگیری تعاونیهای صیادی و همکاری مدیریت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سازمان منطقه آزاد قشم، مشکل به نحو مطلوبی برطرف شود و فعالان زیر پوشش بیمه قرار گیرند.
دغدغه مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم برای مشارکت بومیان در سود صادرات محصول نیز قابل تقدیر است، چنانکه وی بیان داشت کارخانههایی که در این حوزه فعالیت میکنند توسط سازمان موظف شدهاند که در صورت درخواست تعاونیها، درصدی از سهام خود را به آنها واگذار کنند.
آیندهنگری وی برای بومیان به اینجا خاتمه نمییابد؛ افزایش ارزش افزوده محصول از طریق ایجاد کارخانههای صنعتی خشک کردن ماهی، بسته بندی در سطح جهانی، تولید محصول به صورت استاندارد و بهداشتی جهت مصرف خوراکی و صادرات محصول توسط بومیان قشمی از جمله خوابهایی است که مؤمنی برای بومیان دیده است.
به همین جهت تعاونیهای صیادی مکلف شدند طرحهای خود را در راستای ارتقای ارزش افزوده محصول تولیدی، به سازمان منطقه آزاد قشم ارائه دهند و این سازمان نیز برای تحقق و اجرای این طرحها به صورت همه جانبه حمایت کند.
نحوه ورود مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم به مساله ماهی خشک، پیش بینی و حل مشکلات آن در کمتر از چند ساعت نشان از آن دارد که میتوان پیشرفت، تعامل، بازی برد-برد، همدلی، حل مشکلات و رضایت مردم را رقم زد، وقتی کار دست کاردان باشد.
۷۵۰۰
نظر شما