به گزارش ایرنا، مدیر جهاد کشاورزی هشترود روز سه شنبه در مراسم بهره برداری از این گلخانه گفت: این گیاه خواص دارویی بسیاری دارد که برای اولین بار در شمال غرب کشور در هشترود کاشته می شود.
مجید احمدی افزود: نهال این گیاه از ترکیه توسط بخش خصوصی به هشترود آورده شده و در حال حاضر و با بهره برداری از این گلخانه به طور مستقیم برای ۷ نفر اشتغالزایی شده است.
«گوجی بری»، نوعی گیاه مثمر دارویی با ارزش افزوده بیشتر از تمامی باغ های میوه و دیگر محصولات مشابه است.
این محصول طعمی شیرین دارد و خشک شده آن مانند کشمش است و به صورت تازه، خشک، آب میوه و عصاره مصرف می شود و برگ های این گیاه هم به عنوان دمنوش مورد استفاده قرار می گیرد.
کشت این گیاه در آسیا سابقه ۱۹۰۰ ساله دارد و یکی از مواد مهم در طب سنتی چین به شمار می رود و در آمریکا و برزیل به عنوان نوعی گیاه دارویی ضد سرطان مورد استفاده قرار می گیرد.
احمدی گفت: نهال «گوجی بری» از نوع گلدانی است و در یک متر مربع زمین تا ۵۰۰ اصله نهال حاصل و در تمام فصول سال کشت می شود.
وی پائین بودن هزینه کاشت، داشت و برداشت را از دیگر ویژگی های این محصول برشمرد و گفت: نوآوری در کشاورزی به ایجاد درآمد پایدار در روستاها کمک کرده و منجر به مهاجرت معکوس می شود.
مدیر جهاد کشاورزی هشترود همچنین به افتتاح سه طرح کشاورزی در این شهرستان اشاره کرد و گفت: گاوداری ۵۰ راسی شیری با هزینه ۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان و با اشتغالزایی ۱۰ نفر مستقیم و ۲۰ نفر غیر مستقیم، کانال آبیاری کشاورزی روستای آتش بیگ به طول ۴.۵ کیلومتر و هزینه کرد ۱۷۶ میلیون تومان و ظرفیت آبیاری ۲۰۰ هکتار و طرح آبیاری قطره ای در روستای عزیزآباد در ۸ هکتار و با هزینه کرد ۸۲ میلیون تومان و اشتغالزایی ۸ نفر طرح هایی بودند که در هفته جهاد کشاورزی در شهرستان به مرحله بهره برداری رسیدند.
۳۰۷۷/۷۴۸۶