با فرا رسیدن ایام تابستان و پشت سرگذاشتن یک سال تحصیلی دانش آموزان پدران، مادران و مسؤولان تعلیم و تربیت نیز با دغدغه چگونگی گذراندن اوقات فراغت کودکان و نوجوانان به دنبال برنامه ریزی صحیح در این زمینه هستند.
اوقات فراغت نیز در کنار خستگیهای آن بستری مناسب برای رشد و شکوفایی استعدادهای نوجوانان و جوانان و یادگیری خلاقیتهای ذهن کودکان است که در کنار مربیان با انگیزه و خوش استعداد به شمار میرود.
اما گذران اوقات فراغت باید به نحوی باشد که زمینههای لازم را برای شکوفایی فردی و اجتماعی را فراهم آورد، زیرا شکوفا کردن استعدادها از مهمترین مؤلفههای تعلیم و تربیت محسوب میشود.
از طرفی برنامههای اوقات فراغت و ایفای نقش در گروههای اجتماعی، تفریحی و ورزشی باعث بروز استعدادهای ورزشی، هنری، ادبی و غیره در کودکان و نوجوانان میشود.
و اما «اخلاق، نشاط و معنویت» سه مؤلفه مهم و مکملی است که شعار امسال برنامههای اوقات فراغت در کانونهای مساجد استان هرمزگان قرار گرفته است.
ویژه برنامه اوقات فراغت و برنامههای دهه کرامت کانونهای فرهنگی و هنری مساجد هرمزگان نیز پنجشنبه شب با حضور جمعی از مسؤولان استانی در حسینیه عاشقان ثارالله بندرعباس آغاز شد.
کانونهای فرهنگی و هنری اساسنامه دار شدند
در این مراسم مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان هرمزگان ابراز داشت: بعد از ۲۵ سال کانونهای فرهنگی و هنری دارای اساسنامه شدند که بعد از این اختیارات کانونهای فرهنگی هنری در فعالیتها گسترش یافته است.
حجتالاسلام احمد پهلوانی افزود: طرح اوقات فراغت استان امسال با شعار «اخلاق نشاط معنویت» در بیش از یکهزار کانون فرهنگی هنری استان هرمزگان برگزاری میشود.
وی برگزاری دوره آموزشی سفیران ولایت با حضور ۴۰۰ فعال کانونهای فرهنگی هنری در شهر مقدس قم، دوره آموزشی توانمندسازی برای ۷۰ نفر از مدیران و واحد خواهران و ائمه جماعت فعال که از ۵ تا ۱۱ تیرماه در قم برگزار میشود، را برنامههای تابستانه کانونهای مساجد هرمزگان برشمرد.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد هرمزگان برگزاری دوره تربیت مشاور و اعزام مشاور را بخش دیگری از این برنامهها عنوان کرد.
پهلوانی بیان داشت: در دور جدید سیاستهای ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد واریز سرانهها بر اساس ثبت فعالیتها واریز میشود و بعد باید فعالیتها و گزارشها در سامانه بچههای مسجد ثبت شود.
وی اولویت کانونهای مساجد در تخصیص تجهیزات به کانونهای دانست و ادامه داد: تاکنون تجهیزات به آنها تعلق نگرفته و این در صورت تخصیص بودجهها دولتی برای تجهیز کانونها است.
برنامههای دهه کرامت مردمی برگزار شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان با بیان اینکه طرح اوقات فراغت در بیش از هزار کانون اجرا میشود، اظهار داشت: بیش از چهار هزار کارگاه و برنامه در قالب طرح اوقات فراغت در سطح کانونهای مساجد هرمزگان اجرا خواهد شد.
رضا کمالی زرکانی با بیان اینکه برخی از شهرستانها در یک کانون ۱۵ کلاس طرح اوقات فراغت دایر شده است، بیان داشت: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در حد توان کانونها را در زمینه اوقات فراغت تجهیز میکند.
وی معرفی اهل بیت به ویژه امام رضا (ع) و حضرت معصومه (س) به اعضای کانون را موجب معرفت افزایی جامعه دانست و افزود: برنامههای بزرگداشت دهه کرامت باید به صورت خودجوش و مردمی برگزار شود.
دهه کرامت فرصت معرفت افزایی با انگیزه دینی است
مدیر مؤسسه اندیشههای اسلامی سجادیه هرمزگان نیز گفت: فعالان کانونها مساجد که داوطلبانه کار میکنند واجباری در کار ندارند شرط نخست آن احساس مسؤولیتی است که در تک تک این جوانان و نوجوانان وجود دارد.
به گفته حجتالاسلام محمد علی لبخندان، ۳۵ دستگاه فرهنگی در کشور وجود دارد که عمده آنها فعالیتهایشان به نوعی موازی کاری است.
وی گفت: در این فضا و شرایط سخت مسؤولان استان نیز باید به فعالیت کانونها کمک کنند.
مدیر مؤسسه اندیشههای اسلامی سجادیه هرمزگان، دهه کرامت را فرصت مناسبی دانست که با انگیزه دینی میتوان معرفت مردم را به اهل بیت (ع) افزایش داد.
لبخندان گفت: وقتی مردم برنامههای «زیر سایه خورشید» سالهای گذشته اجرا میشد ذوق میکردند و عشق به بانوی کرامت و امام رضا علیه السلام موج میزد.
وی از کانونهای فرهنگی مساجد به عنوان موفق ترین دستگاه فرهنگی مردمی یاد کرد که در برنامه «زیر سایه خورشید» نقش اصلی را ایفا میکنند.
این مسؤول گفت: هنر انسانهای قوی این است که در شرایط سخت کار کنید، کمبودها جوان را مأیوس نکند و باور کنیم که اگر به یاری دین خدا برخیزیم خدا ما را تنها نخواهد گذاشت زیرا سنت خداوند کمک کردن است.
در کارهای فرهنگی نباید تنگه احد را رها کنیم
مدیر نمایندگی آستان قدس رضوی در هرمزگان نیز گفت: ۳ هزار نفر خادم یار در ۲۶ کانون تخصصی خادم یاری در استان هرمزگان وجود دارد که ۴۰۰ هزار نفر در سطح کشور خادم یار ثبت نام کرده اند.
اسماعیل تذرو توسعه معنوی حرم را ازجمله اهداف آستان قدس در اجرایی کردن طرح خادم یاری ذکر کرد و افزود: بر این باوریم که در کارهای فرهنگی نباید تنگه احد را رها کنیم.
تزریق امید به جامعه رسالت طرح اوقات فراغت باشد
فرماندار بندرعباس نیز با اشاره به شعار «اخلاق، نشاط و معنویت» این سه واژه را مکمل همدیگر در راستای دینداری انسانها دانست و افزود: بعد از جنگ و دفاع مقدس دشمن تغییر تاکتیک داده و به دنبال سست کردن عناصر معنوی جامعه است.
عزیزالله کناری ادامه داد: دشمن دنبال گرفتن امید از جامعه است و القا میکند که انقلاب کاری برای جامعه انجام نداده در حالی که قبل انقلاب و بعد انقلاب قابل مقایسه نیست.
وی با بیان اینکه امروز قدرت ملل به دانایی ملت هاست، گفت: در خدمات رسانی انقلاب اسلامی کارنامه موفقی دارد و تلاش دست اندر کاران طرح اوقات فراغت نیز باید تزریق امید، نشاط، اخلاق و معنویت به جامعه باشد.
دوری از مسجد هدف دشمن است
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان هرمزگان نیز گفت: مسجد و کتاب توأمان یکدیگرند و جنگ اقتصادی تاکتیک است درحالی که جنگ اصلی فرهنگی است.
حجت الاسلام محمد ذاکری گفت: امروز ما درگیر جنگ فرهنگی هستیم و دشمن میخواهد این اصالتهای دینی و فرهنگی را از ما را بگیرد زیرا ما اصالت داریم.
وی ادامه داد: امروز حملات اصلی دشمن فرهنگی است، اگر به فضای اقتصادی کشیده شده چون در این مقوله ضعیف عمل میکنیم اما دربانان قوی فرهنگی داریم که ورود دشمن را سخت میکند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی هرمزگان دوری از مسجد را هدف دشمن دانست و یادآور شد: اگر پیشینه تاریخی را ورق بزنیم به چهرههای فاخر فرهنگی ایران مانند حافظ، سعدی، شیخ کلینیهایمان افتخار کنیم.
ذاکری در ادامه مطالعه و کتابخوانی را نشانه فرزانگی دانست و ابراز داشت: یک جامعه به میزان مطالعه اش رشد توسعه یافتگی جامعه را با سرانه مطالعه میسنجند.
وی در این رابطه گفت: ژاپنیها ۹۲ دقیقه، هندی ۱۱۵ اما ایرانیها ۲ دقیقه و برخی هم ۱۳ دقیقه مطالعه دارند در حالی که ما افتخارتمان وجود چهرههای فرزانه و علمی است که امروز آثار ارزشمند آنها در کتابخانه ای برای مطالعه جوانان پراست.
مدیرکل کتابخانه های عمومی هرمزگان در پایان به برگزاری نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی اشاره کرد و افزود: این جشنواره با هدف بالا بردن سرانه مطالعه، افزایش معرفت ائمه خاصه امام رضا علیه السلام در ۳ سطح کودک و نوجوان، جوان و بزرگسال برگزار میشود.
نهمین جشنواره کتابخوانی رضوی در دو بخش «فردی» و «خانوادگی» و به دو شیوه مکتوب و الکترونیکی برگزار میشود.
۹۸۸۷ /۶۰۴۸
نظر شما