به گزارش روز یکشنبه خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، مهمترین هدف آموزش عالی کشور، تربیت نیروی انسانی برای بخش اشتغال کشور است از این رو آشنایی دانشجویان با فرهنگ کار قبل از ورود به این عرصه ضروری به نظر میرسد.
از این رو دستورالعمل کار دانشجویی سال ۹۵ به دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور ابلاغ شد.
به طور حتم تعداد زیادی از دانشجویان با ابعاد و چارچوب کار در دانشگاهها آشنایی دارند اما اکثریت دانشجویان امکان دسترسی و اطلاع از شرایط این دستورالعمل را ندارند که در این مطلب تلاش می شود تا در ادامه معرفی قوانین و مقررات دانشجویی، به مهمترین بخشهای دستورالعمل کار دانشجویی اشاره شود.
شرایط لازم برای استفاده از کار دانشجویی
دانشجویی که تمایل دارد در کار دانشجویی فعالیت داشته باشد، باید حداقل یک نیمسال تحصیلی را در دوره کاردانی، کارشناسی و دکتری حرفهای گذرانده باشد. یکی از نکات مثبت این بخشنامه اولویت دانشجویان نمونه، ممتاز و متاهل در کار دانشجویی است.
چقدر پول میگیریم؟
بر اساس این دستور العمل به ازای هر ساعت کار دانشجویی، دانشجویان دوره کاردانی هزار تا هزار و ۲۵۰ تومان، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته هزار و ۵۰۰ تا هزار و ۹۰۰ تومان، کارشناسی ارشد ۲ هزار و ۲۰۰ تا ۳ هزار تومان و دکتری سه هزار و ۶۰۰ تا پنج هزار و ۵۰۰ تومان دریافت میکنند.
دانشجویانی که در قالب این دستورالعمل مشغول به کار میشوند باید بدانند این مبالغ بعد از تایید هیأت امنای موسسه قابل پرداخت است. هر دانشجو حداکثر ۸۵ ساعت در ماه میتواند وقت خود را به کار در دانشگاه اختصاص دهد.
تاریخ شروع و خاتمه ارائه کار دانشجویی ابتدا و انتهای هر نیمسال تحصیلی است و امکان کار دانشجویان در تابستان هم وجود دارد اما دانشجویانی که از بودجه کل کشور وجهی را با هر عنوانی دریافت میکنند یا اشتغال به کار دارند، نمیتوانند از مزایای این دستورالعمل استفاده کنند.
با پیگیریهای خبرنگار ایرنا مشخص شد که این دانشجویان بر اساس هماهنگی با معاونت دانشجویی دانشگاههای محل تحصیل خود، در امور اداری خوابگاهها، کتابخانهها، سلفها، بایگانیها و انتشارات دانشگاهها مشغول به کار میشوند. البته نرخهای در نظر گرفته شده برای کار دانشجویی پاسخگوی نیازهای مالی آنها نیست و گاه مجبور میشوند برای تامین مخارج خود به کارهای پاره وقت خارج از دانشگاه روی آورند.
البته برخی دانشگاهها صرفاً به پیاده کردن این دستورالعمل بسنده نکردهاند و با فعال کردن سامانههای کار، در تلاش برای جهتدهی به فعالیتهای دانشجویان در امور اشتغال هستند. در این زمینه دانشگاه صنعتی شریف «مدرسه شریف» را فعال کرده است تا دانشجویان در فضای کسب و کار به جایگاه حقیقی و حقوقی خود دست یابند. سامانه اشتغال دانشجویی دانشگاه تهران هم راهاندازی شده تا به گسترش فرهنگ کار میان دانشجویان کمک کند./
نظر شما