۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۴:۰۶
کد خبر: 83365710
T T
۰ نفر
هفته‌های کاری کوتاه‌تر برای سلامت روان مفید است

تهران- ایرنا- نتیجه یک مطالعه نشان می‌دهد که هفته‌های کاری کوتاه‌تر و تعطیلات طولانی‌تر آخر هفته، بیشترین تاثیر را در سلامت روانی کارمندان دارد.

در بسیاری از کشورهای سراسر جهان، افراد به طور معمول به صورت تمام وقت ۴۰ ساعت در هفته معادل هشت ساعت در روز و برای پنج روز کار می‌کنند. با این حال برخی کشورها هفته‌های کاری کوتاه‌تری دارند. برای مثال در بلژیک افراد به طور معمول هفته‌ای ۳۸ ساعت معادل ۷.۷ ساعت در روز و در نروژ هفته‌ای ۳۷.۵ ساعت کار می‌کنند. با این حال شرکت‌هایی در سراسر جهان در حال آزمایش ساعات کاری کمتر در هفته برای کارمندان خود هستند تا میزان کارآمدی و احساس سلامت عمومی آنها را با این شرایط بسنجند.

برای مثال یک شرکت در نیوزیلند در سال ۲۰۱۸ میلادی هفته‌های چهار روزه کاری معادل ۳۲ ساعت کار در هفته را به آزمایش گذاشت و نتیجه آن به قدری مثبت بود که این شرکت ساعات کاری خود را به طور دائمی به همین مدت تغییر داد.

به تازگی متخصصان دانشگاه کمبریج در انگلیس طی مطالعه‌ای به بررسی و تعیین میزان ساعات کاری مطلوب در هفته پرداختند. این مطالعه بر میزان تاثیر ساعات کاری هفته بر سلامت روان و سطوح رضایت از زندگی ۷۱ هزار و ۱۱۳ فرد ۱۶ تا ۶۴ ساله در انگلیس در فاصله زمانی میان سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ میلادی تمرکز داشت. محققان این افراد را برای ۹ سال مورد پیگری قرار دادند و آنها در طول این ۹ سال ساعت کاری خود را تغییر دادند.

تحقیقات قبلی نشان دادند که عدم ثبات و امنیت ناشی از بیکاری به طور مستقیم با مشکلات سلامت روان و سطوح بالای اضطراب ارتباط دارد. اما اکنون محققان در این مطالعه جدید به بررسی این موضوع پرداختند که چه میزان کار در هفته برای سلامت روان کارمندان مطلوب است.

نتایج این مطالعه نشان داد که هفته‌ای هشت ساعت کار با دستمزد برای سلامت روان افرادی که به تازگی یک دوره بیکاری را پشت سر گذاشته‌اند، مطلوب است و برای سلامت روانِ این افراد، انجام ۳۷ تا ۴۰ ساعت کار در هفته که «استاندارد» ساعات کاری هفته تلقی می‌شود، هیچ مزایای بیشتری به همراه نداشت. همچنین این نتایج هم در مردان و هم در زنان صدق می‌کند.

این یافته‌ها متخصصان را به این باور رسانده است که «یک روز کاری در هفته» معادل هشت ساعت کار در طول یک هفته برای سلامت روان افراد، ایده‌آل خواهد بود.

البته متخصصان خاطرنشان کرده‌اند مردانی که ۱۶ ساعت یا کمتر از آن در هفته به کار مشغول بوده‌اند و زنانی که بین ۲۰ تا ۲۴ ساعت در هفته را مشغول کار بوده‌اند، حدود ۳۰ درصد رضایت بیشتری از زندگی را اعلام کرده‌اند.

متخصصان هم‌چنین متذکر شده‌اند که تفاوت قابل توجه میان سلامت روان و احساس سلامت عمومی بیشتر میان افرادی که بیکار هستند و افرادی که مشغول به کار هستند، دیده می‌شود و در عین حال کوتاه شدن هفته کاری تاثیر منفی بر سلامت روان و احساس سلامت عمومی افراد ندارد.

محققان خاطرنشان کردند که کاهش قابل توجه ساعات کاری، پتانسیل افزایش بهره‌وری کارمندان را دارد زیرا کاهش ساعات کاری موجب تقویت رضایت از زندگی و ایجاد توازن میان کار و زندگی می شود. همچنین کاهش ساعات کاری می تواند با حذف نیاز روزانه به رفت و آمد به محل کار موجب کاهش آلودگی شود.

محققان خاطرنشان کردند که الگوی سنتی حدود ۴۰ ساعت کار در هفته هرگز بر اساس میزان کاری که برای سلامت انسان مفید است، تعیین نشده است.

این مطالعه در نشریه Social Science & Medicine منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha