«حسین سلیمی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با اشاره به اینکه دو چالش بزرگ برای بین المللی سازی وجود دارد، اظهار کرد: مسائل ارزی و مالی موضوع مهمی است که دانشگاهها برای حضور در مجامع بین المللی نیاز به ارز دارند.
وی با بیان اینکه دسترسی مراکز دانشگاهی به ارز دولتی صفر است و باید در این رابطه برنامه ریزی ویژه شود، تصریح کرد: چالش دیگر آن است که در زمان حاضر ارتباط دانشگاههای کشور با ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا به دلیل مسائل سیاسی و پرهیز از مخاطرات ارتباط با ایران کاهش پیدا کرده است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: لازم است با همکاری نهادهای سیاسی، نقشه راهی برای گسترش ورود دانشگاهها به عرصه جهانی علم و روابط با مراکز دانشگاهی خارج از کشور تهیه شود.
سلیمی ادامه داد: دانش در هیچ کشوری صرفاً به داخل همان کشور محدود نمیشود همچنین اکنون با وجود تشکیل شبکه جهانی دانش اگر ایران در این شبکه حضور پیدا نکند علم و دانش داخلی بارور نمیشود و یا به شیوه درست تأثیر گذار نخواهد بود.
وی به موضوعات امنیتی درباره حضور مهمانان خارجی در دانشگاهها اشاره و تصریح کرد: از آنجا که باید مسائل امنیتی برای دانشمندان و محققان خارجی رعایت شود و این موضوع از حساسیت بالایی برخوردار است برای جلوگیری از هر خطایی باید اقدامات لازم انجام شود.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی عنوان کرد: مقام معظم رهبری، بینالمللی شدن را به عنوان راهبرد اصلی به دانشگاهها ابلاغ کردهاند و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این زمینه مصوبهای داشته است، بر اساس این مصوبه وزارت علوم و معاونت علمی ریاست جمهوری باید با نهادهای مختلف امنیتی و سیاسی به گونهای تعامل داشته باشند که بتوانیم وارد شبکه جهانی دانش شده و تا حد امکان از آسیبهای آن جلوگیری کنیم./
نظر شما