محمدعلی ملکی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در مجموع در بهار سال جاری ۱۳۷ میلیمتر باران در این استان به ثبت رسید که نسبت به دوره آماری هم حدود ۲۵ درصد بیشتر است.
وی با اعلام اینکه بیش از دو سوم باران بهاری سال جاری با حدود ۹۱ میلیمتر مربوط به فروردین ماه بود، گفت: ۳۸ میلیمتر هم بارندگی در ماه اردیبهشت داشتیم ولی بارندگی خرداد به ۸ میلیمتر رسید.
ملکی توضیح داد: بررسی آماری نشان میدهد که خرداد ماه مازندران تا حدود زیادی خشک بوده به گونهای که در مقایسه با خرداد ماه سال گذشته ۷۲ درصد و نسبت به دوره آماری ۷۵ درصد کاهش بارندگی داشتیم.
این مسئول هواشناسی مازندران میانگین بارش باران ۹ ماهه سال زراعی جاری (مهر ۹۷ تا ۳۱ خرداد ۹۸) را ۷۲۳ میلیمتر اعلام کرد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد بیشتر است.
به گفته ملکی میانگین بارش باران سال زراعی جاری نسبت به دوره آماری بلند مدت هم حدود ۳۴ درصد بیشتر شد.
وی افزود: بر اساس پیش بینی مرکز اقلیم شناسی سازمان هواشناسی ایران میانگین بارش باران در سه ماهه تابستان سال جاری به حد نرمال میرسد و پیش بینیها نشان میدهد میانگین دما در این مدت هم بین یک تا ۵ دهم گرمتر شود.
پراکندگی بارشها چالش اصلی
رئیس مرکز تحقیقات هواشناسی مازندران مهمترین چالش پیش روی استان را پراکندگی این بارشها به خصوص از لحاظ زمانی و مکانی دانست و گفت: بررسی نشان میدهد سیل مهر ماه و اسفند ۹۷ و فروردین ماه ۹۸ نیز در نقاطی شدت داشت که از مدتی پیش خشکسالی در آنجا حاکم بود.
ملکی افزود: پراکندگی بارشها از لحاظ زمانی و مکانی باعث میشود تا ما نتوانیم به درستی از آب در دسترس استفاده بهینه داشته باشیم.
مازندران از لحاظ آب و هوایی در منطقه معتدل خزری واقع است. میانگین بارش باران در این استان تا یک دهه پیش بیش از ۸۰۰ میلیمتر بود که در سالهای اخیر به کمتر از ۷۰۰ میلیمتر رسید و سال گذشته هم در خشکترین سال تجربه شده طی نیم قرن، میزان بارندگی ۵۲۲ میلیمتر بود.
افزایش دمای هوای بهاری
رئیس مرکز تحقیقات هواشناسی مازندران همچنین گفت: میانگین دمای هوا استان در بهار سال ۹۸ حدود ۱۷.۳ درجه سانتیگراد بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل یک دهم درجه گرمتر شد.
به گفته وی این در حالیست که دمای هوای بهار ۹۸ نسبت به دوره آماری بلندمدت حدود ۲ دهم درجه گرمتر شد.
۶۹۸۲/۱۶۵۴
نظر شما