۹ تیر ۱۳۹۸، ۱۶:۴۷
کد خبر: 83374779
T T
۰ نفر
 تحلیگران عرب: ترامپ منافع  آمریکا را در خاورمیانه در معرض خطر قرار داده است

تهران – ایرنا - برخی از تحلیلگران رسانه های عربی با انتقاد از سیاست های خاورمیانه ای دونالد ترامپ معتقدند که او با در پیش گرفتن سیاست های ناکارامد و محاسبات اشتباه، منافع کلیدی آمریکا در منطقه خاورمیانه را در معرض خطر قرار داده است.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش‌های خبری ایرنا، «دونالد ترامپ» در هنگام تبلیغات ریاست جمهوری اش همواره از سیاست های جنگی دولتمردان آمریکا در منطقه خاورمیانه انتقاد کرده بود. او که شعارهای صلح و خروج نیروهای آمریکا از مناطق جنگی را سر داده بود در مرحله عمل برخلاف این شعارها عمل کرد و همانند جنگ سالاران گذشته آمریکا رویکردهای تنش آفرینی را در منطقه خاورمیانه در پیش گرفته و به جای ایجاد آرامش بخشی در راستای منافع متحدان خود به آرامش زدایی در این منطقه دامن زده است. در پیش گرفتن چنین رویکردی سبب شده است که وی در مسیر انتخاباتی آینده خود در سال ۲۰۲۰ نیز با تهدیدهای بزرگی روبرو شود.

پایداری های ایران استخوان گلوی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری

تارنمای «المیادین» لبنان در گزارشی به قلم «لیلی نقولا» نوشت: با وجود اینکه سیاست خارجی در انتخابات آمریکا معیار اساسی نیست و به طور کلی آمریکایی ها برپایه مسائل اقتصادی در انتخابات رای می دهند. اما ترامپ در هنگام تبلیغات انتخاباتی در سال ۲۰۱۶ میلادی وعده های بسیاری درباره مسائل خاورمیانه داد و امنیت رژیم اسرائیل را از اصول اصلی سیاست خارجی آمریکا به شمار آورد. در تحلیل روانی شخصیت ترامپ هم مشخص می شود که او به ۲ موضوع قدرت و دستاورد نیاز اساسی دارد. این موضوع به طور کامل در توییترها و تهدیدهای وی آشکار است.

خبرگزاری «الشرق الاوسط» مصر در گزارشی به قلم «شحاته عوض» نوشت: به نظر می رسد محاسبات انتخاباتی ترامپ به شدت در شیوه مدیریت تنش آمریکا با ایران حاضر است. بسیاری از ناظران معتقدند که سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا به دست نیروهای ایرانی، آمریکا را در شرایط آشفته ای قرار داده است. ترامپ در شرایطی چند روز پیش تبلیغات خود برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ میلادی را آغاز کرده است که به خوبی می داند پیامدهای غیر قابل پیش بینی تنش ها بر منافع اساسی آمریکا در منطقه خلیج فارس و خاورمیانه می تواند هزینه سنگینی را برای وی در انتخابات آینده به دنبال داشته باشد و به رویای ادامه حضور وی به مدت ۴ سال در کاخ سفید پایان دهد. آنچه سبب شده است که بر شدت فشارهای داخلی علیه ترامپ در این زمینه افزایش یابد آن است که دموکرات ها خود را برای انتخابات رقیب ترامپ در انتخابات آینده آماده می کنند. دموکرات ها از تنش آفرینی های ترامپ علیه ایران به عنوان فرصتی برای حمله به او استفاده می کنند و در قدرت او در حمایت از منافع حیاتی آمریکا در منطقه خاورمیانه تردید وارد می کنند. به طوری که «جو بایدن» معاون رئیس جمهوری سابق آمریکا مدیریت بحران کنونی آمریکا با ایران از سوی ترامپ را مصیب بار توصیف کرده است. او به عنوان یکی از کاندیداهای احتمالی حزب دموکرات در انتخابات آمریکا گفت ترامپ در حمایت از منافع آمریکا در خاورمیانه شکست خورده است.

روزنامه «المغرب» تونس در گزارشی به قلم «وفاء العرفاوی» نوشت: از مسائلی که در انتخابات آمریکا تاثیر گذار است موضوع عقب نشینی ترامپ از توافق هسته ای ایران است. این اقدام نه تنها موجب اختلاف ترامپ و دشمنان وی است، بلکه نهادهای دولت عمیق در آمریکا هم در این زمینه با ترامپ اختلاف نظر دارند.

روزنامه «الاخبار» لبنان نیز نوشت: ترامپ شیفته تامین بهترین شرایط برای انتخاب دوباره خود به عنوان رئیس جمهوری است. او از پیامدهای مصیب بار ماجراجویی بزرگ آگاهی دارد. او با افزایش فشارهای روانی و سیاسی علیه ایران به دنبال آن است که تهران از قاطعیت خود چشم پوشی کند. رئیس جمهوری آمریکا در تنگنایی گرفتار است که چگونگی خروج از آن را نمی داند. او با وجود آغاز جنگ اقتصادی، سیاسی و تبلیغاتی علیه ایران با هدف تسلیم سازی تهران، نمی تواند به درگیری نظامی با این کشور وارد شود. قاطعیت ایران در برابر این رویکرد دولت آمریکا و اقدام این کشور در هدف قرار دادن پهپاد آمریکا سبب شده اند که ترامپ در شرایط بسیار ناگواری قرار گیرد. همگرایی جبهه داخلی ایران و اتحاد همه جریان ها با نظام و مردم سبب شده است پیش بینی ها مبنی براینکه امکان عقب نشینی ایران در نتیجه فشارهای اقتصادی و نظامی وجود دارد درست از آب در نیاید. پیام های ارسال شده از تهران به کاخ سفید آشکار است و محتوای این پیام ها تسلیم ناپذیری ایران در برابر فشارها و تهدیدها و آمادگی این کشور در برابر هرگونه ماجراجویی است. ایران دارای راهبردی آشکار و اراده برای دفاع از حاکمیت ملی و منافع حیاتی خود است. این در شرایطی است که در آمریکا راهبرد و اجماع آشکاری وجود ندارد و این موضوع سبب شده است که جایگاه ایران در مقابل آمریکا تقویت شود.

روزنامه «رای الیوم» در گزارشی به قلم «بسام ابوشریف» نوشت: ترامپ برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری نیاز به مذاکره با ایران دارد. ترامپ با همه محاسبه گری خود سرنوشت خود را در دستان ایران قرار داده است. ایران می تواند سبب سقوط یا موفقیت وی شود و این موضوع دستاورد بزرگی برای ایران است.

تاثیر سیاست خاورمیانه ای ترامپ در سرنوشت انتخاباتی اش

روزنامه «القدس العربی» در گزارشی به قلم «سعید الشهابی» درباره چگونگی نگاه ترامپ به اوضاع خاورمیانه نوشت: رئیس جمهوری آمریکا هواداری بی چون و چرای خود از رژیم صهیونیستی را مخفی نکرد. او سفارت آمریکا را از تل آویو به قدس منتقل کرد. این تصمیم اقدامی بود که با مخالفت همه جانبه جامعه بین الملل روبرو شد. افزون بر این، وی همواره از نتانیاهو حمایت کرد. سیاست های آمریکا درباره قدس دیگر نه تنها برای کشورهای عربی جنجال برانگیز است. بلکه این سیاست ها جهان را در مشت شیطان قرار داده است. رئیس جمهوری آمریکا با این اقدامات خود علیه مبادی سیاسی، اخلاقی و ارزش های انسانی و رویکرد دیپلماسی در روابط بین الملل شورش کرده است.

تارنمای «المیادین» لبنان در بخشی از گزارشی خود به قلم «لیلی نقولا» آورد: ترامپ درباره خاورمیانه وعده داده بود که می تواند به تنش های میان رژیم اسرائیلی هل و فلسطینی ها پایان دهد. او در ادامه از طریق «کوشنر» داماد و مشاور خود طرح ابتکار عمل موسوم به «معامله قرن» را راه انداخت و با این طرح مساله فلسطین را به یک رویکرد اقتصادی تبدیل کرد و همه حقوق مشروع مردم فلسطین را نادیده گرفت. اما به نظر می رسد محاسبات ترامپ درست از آب درنیامده است. گرفتاری نتانیاهو در داخل سرزمین های اشغالی و درخواست وی برای برگزاری انتخابات دوباره سبب شد که دولت آمریکا طرح خود را تا زمان تشکیل دولت در اسرائیل به تعویق اندازد و تنها به برگزاری نشست بحرین در روزهای ۲۵ و ۲۶ ژوئن (۴ و ۵ تیرماه) اکتفا کند. تردیدی نیست که به تعویق انداختن بندهای طرح معامله قرن در ادامه با تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که ترامپ برای پیروزی دوباره در آن تلاش خواهد کرد همزمان خواهد شد. این موضوع نشان می دهد که طرح معامله قرن ترامپ و وعده های او در این باره به اسرائیلی حداقل در این دوره از ریاست جمهوری خود پیشرفتی نخواهد داشت.

"موضوعی دیگری که ترامپ در تبلیغات انتخابات ریاست حمهوری آمریکا به آن وعده داده بود موضوع عقب نشینی وی از توافق هسته ای ایران بود. او با این تصمیم خود و در ادامه با اعمال تحریم ها علیه مردم ایران اقدام کرد. اما ترامپ وعده داده بود که به جنگ نظامی دیگری وارد نخواهد شد. با این وجود به نظر می رسد اقدام جنگ سالاران دولت ترامپ و همکاری آنان با موساد و برخی از شاهزادگان کشورهای حاشیه خلیج فارس به تنش های نظامی در منطقه منجر خواهد شد و به دنبال آن خاورمیانه به طور عملی ترامپ را خواهد سوزاند. هر گونه تنش نظامی در منطقه خلیج فارس به افزایش بهای نفت منجر خواهد شد و این موضوع بر روی اقتصاد آمریکا تاثیر ناگواری به دنبال خواهد داشت. این موضوع نشان می دهد که ترامپ موفق نشده است به تعهدات خود درباره وارد نشدن به جنگ در خارج عمل کند. از این رو، درست است که این سوال پرسیده شود آیا کسانی که به دنبال دامن زدن به آتش در تنگه هرمز هستند این موضوع را درک می کنند که اگر آتشی در این منطقه شعله ور شود پیش از هر چیزی ترامپ را خواهد سوزاند؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha