بهروز نعمتی شامگاه چهارشنبه در حاشیه اختتامیه کنگره بین المللی مشاهیر کُرد در کفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برگزاری این کنگره می تواند راهی برای سمت و سو بخشیدن معرفی کردستان به سایر نقاط و جذب گردشگر و توسعه به این منطقه باشد.
وی برگزاری این همایش بزرگ را کاری بسیار ارزشمند و قابل تقدیر دانست و افزود: معتقدم این کنگره زمینه و فتح بابی برای برگزاری کنگره هایی بزرگتر در خصوص مشاهیر کُرد خواهد بود.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کُردها مشاهیر بسیار بزرگی دارند، یادآور شد: فرهنگ، نگاه و مهمتر از همه مظلومیت مردم کُرد همواره زبانزد خاص و عام است.
نعمتی با اشاره به اینکه بخشی از بزرگان در کنگره مشاهیر کُرد به تصویر کشیده شدند، اضافه کرد: این کنگره می تواند در سطحی وسیعتر و با معرفی دیگر نخبگان و نامداران کُرد ادامه داشته باشد.
آیین اختتامیه نخستین کنگره مشاهیر کرد عصر چهارشنبه با حضور سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعی از مسئولان داخلی و خارجی و فرهنگ دوستان مناطق کرد نشین در محل تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد.
حدود یکسالی از آغاز مقدمات برگزاری کنگره بینالمللی مشاهیر کرد در کردستان میگذرد در این رویداد از ۳۰ نفر از مشاهیر کُرد و کُردشناسان که در قید حیات هستند، تجلیل شد.
در نشستهای مختلف اهالی رسانه و فعالان فرهنگی و هنری جویای نام این شخصیتهای برجسته میشدند ولی برگزار کنندگان از پاسخ به این خواسته امتناع میکردند تا اینکه چهارشنبه شب دوازدهم تیر ماه در مراسم اختتامیه این کنگره همگان با نام و چهره این مشاهیر آشنا شدند.
مدال کنگره نامداران کُرد و کلید طلایی شهر در این مراسم به میکائیل اصلان، کلیم الله توحدی، مظهر خالقی، بیژن ذوالفقارنسب، محمد علی سلطانی، مجتبی شمسی پور، اسعد شیخ الاسلامی، قطب الدین صادقی، هادی ضیاءالدینی، بیژن ذوالفقارنسب، شهرام ناظری، محمدعلی قره داغی، کیهان کلهر، علی اکبر مرادی، معصومعلی معصومی، نصرت الله معین وزیری، کوردستان موکریانی، عثمان هورامی، ملأ حیدر مصطفوی، میشل لیزینبرگ (کردشناس دانشگاه آمستردام هلند) در مراسمی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم حضور داشت، اعطا شد.
۷۳۵۵/۹۱۰۲
نظر شما