۱۳ تیر ۱۳۹۸، ۱۹:۱۳
کد خبرنگار: 2105
کد خبر: 83381412
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 نویسنده شهیر کُرد: خوشحالم افرادی به فکر فرهنگ و هنر کُرد هستند

سنندج - ایرنا - کلیم الله توحدی، مردی مهربان از دیار خراسان و از مشاهیر کُرد از اینکه افرادی به فکر فرهنگ وهنر کُردها هستند و از نام آوران این قوم تجلیل می کنند ابراز خوشحالی و شادمانی کرد.

کلیم الله توحدی فرزند شیخ اسدالله توحدی روحانی معروف ایل مرزنشین کرمانج سیوکانلو در دی سال ۱۳۲۰ هجری شمسی در روستای اوغازتازه خراسان متولد شد.

او به زبان های کُردی، ترکی و فارسی شعر سروده است و بیش از ۹ کتاب به چاپ رسانده و ده ها کتاب دیگر آماده چاپ دارد.

مهمترین اثر او که باعث شد مورد توجه قرار گیرد کتابی به نام حرکت تاریخی کرد به خراسان در دفاع از تمامیت ارضی ایران است و تاکنون ۶ جلد از این کتاب هشت او جلدی منتشر شده است.

مردی مهربان از دیار خراسان

کلیم الله توحدی که اکنون ۷۸ سال سن دارد، جزو نام آوران کُرد است و در کنگره بین المللی مشاهیر کُرد در سنندج مدال طلای این کنگره و کلید طلای شهروندی را دریافت کرد.

در حاشیه برگزاری اختتامیه این کنگره فرصتی پیش آمد تا با این نام آور کُرد از کُردهای خراسان گفتگویی داشته باشم.

قبل از استاد توحدی تلاش زیادی برای مصاحبه با چند نفر دیگر از مشاهیر مسن حاضر در این برنامه کرده بودم که طولانی شدن برنامه خسته شان کرده بود و برای همین موقق نشدم و تصور می کردم استاد توحدی هم پاسخ منفی دهد.

ولی با وجود تمام خستگی هایش با رویی گشاده و بسیار مهربانانه نظر خود را در ارتباط با برگزاری این کنگره بیان کرد.

بی شک در چنین برنامه هایی خبرنگاران سراغ مطرح کردن سوالات تخصصی که پاسخ به آن هم زمان بر و هم نیاز به وجود مکانی آرام و مناسب دارد، نمی روند و اکثر به سوالات کلیشه ای همچون نظرات شرکت کنندگان در ارتباط با مراسم و ضرورت برگزاری و استمرار آن بسنده می کنند.

انجام هر کاری با اشتباهاتی همراه است

کلیم الله توحدی برگزاری کنگره مشاهیر کُرد را اقدامی بزرگ و فراگیری خواند و اظهار داشت: دعوت از کُردها نام آور در استان های مختلف ایران و حتی دیگر کشورهای دنیا به این برنامه کار بسیار شایسته و قابل ستایشی است.

وی اضافه کرد: نفس و هدف اصلی در برگزاری این کنگره ارزشمند است ولی اشکالات و ضعف هایی در این برنامه بوده که امیدواریم در دوره های آینده اصلاح شود.

این نام آور کُرد از بی نظمی در اجرای این برنامه انتقاد کرد و افزود: برنامه های کنگره باید روز اول مشخص و در اختیار مشاهیر و دیگر شرکت کنندگان قرار داده می شد.

توحدی اظهار داشت: گروه موسیقی از خراسان با خودم به کردستان آورده بودم ولی ۲ روز در هتل معطل ماندند، این افراد برای اجرای برنامه آمده بودند تا هنر خود را نشان دهند ولی این اتفاق نیفتاد.

وی گفت: حال این افراد با دلخوری و ناراحتی شهر سنندج را ترک می کنند و به دیار خود باز می گردند.

این نام آور کُرد یادآور شد: قطعاً چون این کنگره اولین دوره آن بود وجود نارسایی و ضعف در آن طبیعی است و بی شک در انجام هر کاری اشتباهاتی هم رخ خواهد داد و اگر انسان بخواهد اشتباه نکند باید کاری هم انجام ندهد.

توحدی تاکید کرد: امیدوارم این برنامه استمرار داشته باشد و در دوره های آینده مشکلات و بی نظمی ها و ضعف های آن جبران شود.

این نام آور کُرد یادآور شد: این برنامه باعث شد همگان بدانند افرادی هستند که به فکر فرهنگ وهنر و ادبیات غنی کُرد که در معرض فراموشی است، هستند.

این کنگره ۲ روزه روز سه شنبه ۱۱ تیر با برگزاری مراسم افتتاحیه، قرائت پیام‌های دکتر حسن روحانی رئیس جمهور، نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق و سخنرانی بهمن مرادنیا استاندار کردستان آغاز و روز چهارشنبه هم در اختتامیه این رویداد فرهنگی از نام‌آوران عرصه‌های مختلف فرهنگی، هنری، اجتماعی، ورزشی، موسیقی و علمی کُرد تجلیل شد.

مسئولان استان کردستان از یکسال پیش فعالیت خود را در راستای برگزاری کنگره‌ای به منظور معرفی و تجلیل از مشاهیر و نام آوران کُرد آغاز کردند و در این راستا ۶ کار گروه در حوزه‌های علوم انسانی، زبان و ادبیات، فرهنگ و هنر، علوم پایه و مهندسی، کشاورزی و پزشکی تشکیل شد.

اعضای این کارگروه‌ها را هم اساتید دانشگاه و افراد متخصص تشکیل داده بودند تا از هر حوزه چندین فرد نام آور و تأثیرگذار کُرد را به کمیته علمی که متشکل از هشت متخصص بود، معرفی کنند.

بعد از گذشت حدود پنج ماه از آغاز رسمی فعالیت این کارگروه‌ها و کنکاش و بررسی در خصوص مشاهیری که در قید حیات بودند، اسامی تعیین شده به شورای راهبردی کنگره که ریاست آن بر عهده استاندار کردستان بود، ارسال شد.

محدودیت‌هایی همچون کهولت سن در انتخاب برخی از مشاهیر برای حضور در کنگره وجود داشت با این وجود تلاش‌های بسیاری برای شرکت مشاهیری که مردم کردستان سال‌هاست در انتظار دیدن آنها هستند انجام شد.

تلاش برگزار کنندگان کنگره مشاهیر کُرد در دعوت و حضور چهره‌های مطرحی همچون مظهر خالقی هنرمندی نام آشنای این دیار که ۳۸ سال دور از وطن بوده عاقبت به ثمر نشست و روز دوشنبه ۱۰ تیر این هنرمند عرصه موسیقی کُردی از طریق مرز باشماق پا به خاک میهن گذاشت.

برنامه‌های جانبی این کنگره از روز یکشنبه ۹ تیر ماه با برپایی نمایشگاه‌های خوشنویسی و کتاب کُردی و برگزاری شب شعر و کنسرت موسیقی آغاز شد و دوشنبه ۱۰ تیر هم نشست خبری استاندار کردستان، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس دانشگاه کردستان با هدف تشریح برنامه‌های کنگره برگزار شد.

از سری برنامه‌های جانبی کنگره در روز سه شنبه هم برگزاری کنسرت شهرام ناظری و سعدون کاکایی است که به صورت مجزا در ۲ سانس در سالن آزادی به اجرای برنامه پرداختند.

اکران فیلم سینمایی زر ساخته کاظم اوز از فیلمسازان مطرح کُرد ترکیه در روزهای ۱۱ و ۱۲ تیر در سینماهای بهمن سنندج و کردستان مریوان و برگزاری نشست تخصصی با کارگردان این فیلم از دیگر برنامه‌های جانبی کنگره بود.

۹۹۳۶/‏۹۱۰۲

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha