به گزارش ایرنا، «محمد امید» عصر شنبه در همایش آموزشی، توجیهی دهیاران استان مرکزی در اراک افزود: این میزان فرصت کاری میتواند نرخ بیکاری را تا میزان سه درصد کاهش دهد.
وی اظهار داشت: اشتغال روستایی در سال گذشته ۲۵ درصد رشد داشته و آمارها نشان میدهد مهاجرت معکوس در حال شکل گیری است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: دولت دوازدهم با قانون اشتغال پایدار روستایی و عشایر خدمت ویژه ای برای روستاها به منصه ظهور رساند.
امید افزود: ۱۸ هزار میلیارد ریال از منابع صندوق توسعه ملی با لایحه دولت، تصویب مجلس و حمایت مقام معظم رهبری برای این مهم در نظر گرفته شده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: از این میزان تسهیلات تاکنون در استان مرکزی، سه هزار فرصت شغلی فراهم شده است.
امید افزود: پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایر تا پنج سال ادامه خواهد داشت تا شاهد شکوفایی در روستاها باشیم.
وی اظهار داشت: ۱۸ هزار میلیارد تومان از مبلغ یک و نیم میلیارد دلار صندوق توسعه ملی در پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی و عشایر جذب شده و ۱۳ هزار میلیارد ریال ابلاغ شده است.
وی تصریح کرد: خط قرمز ما در این مهم این است که اعتبارت اشتغال پایدار روستایی فقط به روستاها تزریق شود.
امید بیان کرد: روستاها برای دوام، پابرجایی و رونق باید به محل تولید ثروت و اشتغال تبدیل شوند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: نظام اسلامی برای ۳۸ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار خدمات آب، برق، بهداشت و راه فراهم کرده است.
امید افزود: ۸۶ درصد روستاهای ایران علاوه بر خدمات ابتدایی، خدمات زیرساختی گاز و ۹۰ درصد روستاها نیز خدمات آی.تی دارند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در ادامه افزود: تشکیل دهیاریها از تجربیات موفق نظام اداری کشور است و نقش دهیاریها بعد از انقلاب اسلامی در ایجاد عمران و آبادانی برکسی پوشیده نیست.
امید افزود: ۹۸ درصد از ۳۸ هزار روستای کشور صاحب دهیاری هستند و امور روستاها با همکاری و مشارکت دهیارها پیگیری میشود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: دهیاریها از تجربیات موفق مدیریت کشور هستند هرچند قانون شهرداریها ایرادات زیادی داشته است اما مجموعه مدیریت دهیارها با وجود برخی نقایص کارنامه مطلوبی داشته است.
امید افزود: روستاهای پررونق و فعال موجب رشد کشور میشود و کشوری فعال و پویا است که روستاهایی با دامنه اقتصاد پویا داشته باشد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری همچنین در کارگروه تخصصی اشتغال استان مرکزی نیز افزود: اکنون ۲۱ میلیون نفر جمعیت ایران در روستاها ساکن هستند و ۷۴ درصد جمعیت در شهرها زندگی میکنند.
امید افزود: در تثبیت جمعیت روستا با تنگناهایی مواجه هستیم و در ایجاد فرصت ماندگاری در روستاها ضعفهایی وجود دارد.
وی اظهار داشت: تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایر برای بازده زمانی پنج سال پیش بینی شده است تا تداوم آن موجب اثربخشی و اشتغالزایی شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: اختیارات تسهیلات اشتغال روستایی باید به استانها تفویض شود به طوری که در ابتدا ۵۰ میلیارد ریال و اکنون ۱۵۰ میلیارد ریال به استانها سپرده شده است.
استاندار مرکزی نیز دهیاران را خط مقدم توسعه و ایجاد رونق اقتصادی در روستاها دانست و گفت: باید قدردان زحمات دهیاران به ویژه بانوان در روستاها بود و در خصوص کاهش مشکلات در روستاها گام های موثری برداشت.
سید «علی آقازاده» افزود: دولت تمام تلاش خود را برای تقویت دهیاری ها به کار گرفته و باید جایگاه دهیاران را در چارت اداری روستاها تعریف کرد.
وی اظهار داشت: دولتی ها و مجلسی ها باید به سهم خود، در تعریف جایگاه اداری دهیاران تمام تلاش خود را به کار گیرند.
استاندار مرکزی گفت: جایگاه اداری دهیاران باید به درستی تعریف شود و سنوات خدمت آنان در استخدام مورد قبول قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز گفت: ۱۶۷ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و مناطق عشایری در این استان مرکزی پرداخت شده است.
«مهدی زندیه وکیلی» افزود: بانک سینا در استان مرکزی با پرداخت ۵۷۰ میلیارد ریال رتبه برتر را در بین بانکهای عامل استان کسب کرده است.
وی اظهار داشت: ۱۰۰ درصد پسماند روستایی استان به صورت مکانیزه جمع آوری میشود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت :۳۰۰ نیرو و ۴۴۷ دستگاه ماشین آلات از جمله توانمندیهای دهیاران استان مرکزی است که در سیل اخیر مشارکت مطلوبی داشتند.
زندیه وکیلی افزود: طرح ساخت زمین چمن مصنوعی با مشارکت دهیاریها در استان در حال انجام است که تاکنون ۸۵ دهیاری برای ساخت این زمینهای چمن اعلام آمادگی کردهاند.
وی اظهار داشت: تأمین ماشین الات مورد نیاز دهیاریها از شرکت هپکو دیگر اقدام مطلوب استان در راستای کمک به دهیاریها است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: مشارکت دهیاریها در نصب ۵۰ درصد از تیر چراغ برق روستایی با شرکت توزیع برق استان، ساخت خانه قرآن و خانه ورزش از دیگر فعالیت این مجموعه در ارائه خدمات به روستاییان است.
در پایان این آیین، از ۳۸ دهیار شامل ۲۳ دهیار برتر، ۱۰ دهیار حائز رتبه استانی و ۵ دهیار منتخب در المپیاد دهیاران کشور تجلیل شد.
یک هزار و ۶۴۸ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و مناطق عشایری در استان مرکزی پرداخت شده است.
استان مرکزی به عنوان چهارمین قطب صنعت کشور و بهره مندی از ۲ هزار و ۹۰۰ واحد صنعتی، ۱۲ شهرستان و بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
۶۹۹۱/۳۰۷۵