۱۹ تیر ۱۳۹۸، ۱۳:۲۷
کد خبر: 83389840
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

 ایجاد دانشکده علوم پزشکی در گنبدکاووس مطالبه مردم و مسئولان

گنبدکاووس - ایرنا - با توجه به ظرفیت ها و توانمندی های بالای گنبدکاووس در خدمات رسانی بهداشتی و درمانی گسترده به مردم شرق استان گلستان، ایجاد دانشکده علوم پزشکی در این شهرستان مطالبه ای است که از سالیان گذشته از سوی مردم و مسئولان منطقه مطرح شده و می تواند زمینه ارائه بهتر خدمات بهداشتی و درمانی به حدود یک میلیون نفر از ساکنین شرق گلستان را فراهم کند.

از مجموع جمعیت یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفری گلستان حدود نیمی از آن در هفت شهرستان گنبدکاووس، آزادشهر، رامیان، مینودشت، گالیکش، کلاله و مراوه تپه در شرق این استان سکونت دارند که بخش قابل توجهی از این جمعیت برای بهره مندی از خدمات درمانی به شهرستان گنبدکاووس با دارا بودن هفت بیمارستان دولتی، خصوصی و نیمه دولتی مراجعه می‌کنند.

شهرستان گنبدکاووس براساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ دارای ۹۷ هزار و ۱۴۷ خانوار با جمعیت ۳۴۸ هزار و ۷۴۴ نفر و چهار بیمارستان دولتی شهدا، طالقانی، مطهری و پیامبر اعظم، دو بیمارستان خصوصی بسکی و برزویه و یک بیمارستان نیمه دولتی متعلق به سازمان تأمین اجتماعی است.

تب تحصیل در رشته پزشکی و زیرمجموعه‌های آن همانند سایر مناطق کشور در منطقه شرق گلستان نیز وجود دارد و گنبدکاووس در کنار داشتن مولفه جمعیتی و امکانات لازم پزشکی، دارای جوانان علاقه مند به تحصیل رشته‌های مختلف پزشکی است که با توجه به نبود دانشکده علوم پزشکی در این شهرستان مجبور به انتخاب رشته در مراکز آموزش عالی شهرهای دیگر می‌شوند و در صورت قبولی با صرف هزینه‌های زیاد رفت و آمد باید دور از خانواده تحصیل کنند که این شرایط برای دانشجویان دختر سخت تر است.

گواه این گفته نیز شرکت ۱۵ هزار و ۵۷۹ نفر از مجموع ۳۰ هزار و ۸۶۲ داوطلب شرکت کننده در آزمون سراسری امسال استان گلستان در رشته تجربی است که حدود نیمی از آنان ساکن شرق گلستان هستند ضمن اینکه به گفته علی ستاریان نماینده تام الاختیار سازمان سنجش آموزش کشور در گنبدکاووس، از مجموع حدود هفت هزار داوطلب شرکت کننده در آزمون سراسری امسال در این شهرستان سه هزار و ۵۹۳ نفر در رشته گروه آزمایشی علوم تجربی شرکت کردند، که نشان از علاقه مندی جوانان منطقه به تحصیل در رشته پزشکی و زیر مجموعه های آن است و در عین حال در صورت وجود امکانات لازم می تواند پشتوانه تامین نیروی انسانی مورد نیاز مراکز درمانی و بهداشتی منطقه باشد.

ایجاد دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی از مطالبات جدی مردم شهرستان گنبدکاووس از سالیان قبل محسوب می‌شود که همواره از سوی مسئولان شهرستانی و استانی به عنوان یک درخواست مردمی مطرح شده اما تاکنون اقدام عملی در این مسیر صورت نگرفته است.

نکته‌ای که مسئولان گنبدکاووس از جمله فرماندار ویژه شهرستان به آن تاکید دارد و می‌گوید: درخواست ایجاد این دانشکده بارها به عنوان مطالبه مردم گنبدکاووس تکرار شده و در آخرین مکاتبه‌ای که مدیران شهرستان با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داشتند، وی با ایجاد این دانشکده موافقت کرد و دستور پیگیری و اقدام داده شد، اما هنوز اتفاقی رخ نداده است.

عبدالقدیر کریمی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: دومین شهرستان بزرگ استان بودن خود یک شاخص برای مطالبه گری دانشکده علوم پزشکی برای گنبدکاووس به حساب می‌آید که حدود ۴۰۰ هزار نفر جمعیت ثابت دارد و در فصول مختلف سال گاهاً جمعیت شناور آن به حدود ۷۰۰ هزار نفر نیز می رسد.

وی افزود: هفت شهرستان در شرق استان گلستان وجود دارد و گنبدکاووس محل مراجعه اکثر مردم این منطقه در مسائل درمانی، بیمارستانی و تحصیل است و در کنار آن تعداد بیمارستان‌های دولتی و خصوصی شهرستان به قدری است که از نظر زیرساختی و تجهیزات، جوابگوی دانشجویان علوم پزشکی باشد.

فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس تاکید کرد: راه اندازی این دانشکده امکانات و تجهیزات درمانی و پزشکی زیادی را همراه خود به شهرستان می‌آورد و زمینه حضور اساتید توانمند از داخل و خارج از استان و برقراری ارتباط بهتر بین حوزه درمان شهرستان با بهترین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور را فراهم می‌کند.

کریمی افزود: دانشکده علوم پزشکی در کنار مراکز آموزش عالی دیگر شاخص اصلی سنجش علمی و پژوهشی هر شهرستان محسوب می‌شود و دانشجویان متقاضی رشته‌های پزشکی دیگر نیاز نیست برای تحصیل به دیگر شهرستان‌ها یا استان‌ها بروند که نتیجه آن افزایش ماندگاری پزشک است.

امام جمعه گنبدکاووس نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: گنبدکاوس تنها شهرستان ویژه کشور است که هیچ مرکز آموزش عالی از حوزه علوم پزشکی در آن وجود ندارد.

حجت الاسلام محمود ترابی افزود: در بعضی از شهرستان‌های کشور با جمعیت کمتر، دانشگاه مستقل علوم پزشکی وجود دارد که با توجه به جایگاه گنبدکاووس به دلیل محوریت برای حدود یک میلیون نفر جمعیت هفت شهرستان برای استفاده از خدمات درمانی، ایجاد دانشکده علوم پزشکی برای آن نیاز است.

وی ادامه داد: ایجاد دانشکده علوم پزشکی زمینه ساز ارتقای سطح سلامت و درمان در شهرستان گنبد است که نتیجه آن بهتر شدن خدمات رسانی به مردم خواهد بود.

امام جمعه گنبدکاووس گفت: این شهرستان با توجه به اینکه مورد عنایت کشورهای آسیای مرکزی از جمله ترکمنستان نیز است می‌تواند یکی از مراکز بسیار تأثیرگذار و موفق در پذیرش دانشجویان علوم پزشکی و توریسم درمانی باشد که منجر به ایجاد تحول در اقتصاد استان می‌شود.

نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی نیز در آخرین نشست شورای اداری شهرستان گنبدکاووس که در نیمه اول تیرماه با حضور استاندار گلستان، برگزار شد گفت: گنبدکاووس به عنوان محوریت پوشش خدمات درمانی هفت شهرستان شرق استان گلستان با جمعیت حدود یک میلیون نفر، از داشتن دانشکده علوم پزشکی محروم است.

قرجه طیار افزود: با وجود اینکه مرکز تروما (درمان بیماران تصادفی) شرق گلستان در بیمارستان مطهری گنبد راه اندازی شده است و این شهرستان آمار بسیار بالایی در شیوع سرطان مری دارد، اما از داشتن مرکز سی تی اسکن و دستگاه رادیوتراپی محروم می باشد که در صورت راه اندازی دانشکده علوم پزشکی بخشی از مشکلات و کمبودهای حوزه بهداشت و درمان این شهرستان با تخصیص اعتبارات حل خواهد شد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس نیز به خبرنگار ایرنا گفت: مکاتبات برای ایجاد دانشکده علوم پزشکی انجام و یک سری موافقت‌ها در این رابطه گرفته شد و هم اینک این مساله در سطح استانی در حال پیگیری است.

دکتر فرهاد بدیعی افزود: چند وقت پیش نامه‌ای از حوزه وزارت بهداشت و درمان با موضوع موافقت کلی برای راه اندازی دانشکده علوم پزشکی در شهرستان گنبد دریافت شد که برای پیگیری به فرمانداری شهرستان ارجاع شد.

وی با تشریح ظرفیت های بهداشت و درمانی شهرستان گنبدکاووس، نیازهای مردم منطقه، گفت: کلینیک‌های دولتی در بیمارستان پیامبر اعظم، شهدا و طالقانی فعال است که مردم بر اساس نظام ارجاع به آنها مراجعه می‌کنند و پیش بینی شده یک کلینیک جدید نیز در بیمارستان مطهری راه اندازی شود.

بدیعی ایجاد مرکز سی تی اسکن در بیمارستان‌های مطهری و پیامبر اعظم را ضروری دانست و گفت: راه اندازی این مرکز نیاز شهرستان است و هم اینک همه بیمارستان‌ها از امکانات بین بخشی بیمارستان تأمین اجتماعی و بخش خصوصی برای سی تی اسکن استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: پیگیری‌های لازم برای ایجاد مرکز سی تی اسکن در بخش دولتی انجام شده و دانشگاه علوم پزشکی مجوزهای لازم را در این رابطه صادر کرده و تجهیزات از وزارت بهداشت تأمین می‌شود.

به گفته وی، تا چند ماه آینده نخستین بخش آنژیوگرافی شرق استان در بیمارستان پیامبر اعظم راه اندازی می‌شود و با تحقق آن، بیماران قلبی منطقه از مراجعه به مراکز درمانی نقاط دیگر استان و کشور بی نیاز خواهند شد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس اظهار داشت: ۲۷ مرکز بهداشتی درمانی در این شهرستان وجود دارد که چهار مورد در حوزه شهری و روستایی، سه مورد صرفاً شهری و بقیه روستایی هستند و افزون بر آنها، ۱۵ پایگاه خدمات مراقب سلامت شهری و ۱۱۲ خانه بهداشت روستایی در گنبدکاووس مشغول ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم هستند.

وی با بیان اینکه بیشتر بیمارستان‌های گنبد قدیمی هستند و با توجه به این موضوع، قابلیت افزایش فضا در آنها محدود است، خاطرنشان کرد: بر این اساس نیاز به ساخت یک بیمارستان نوساز و مجهز در این شهرستان برای پوشش دهی خدمات درمانی به مردم شرق استان محسوس است.

وی افزود: یک سری موافقت‌ها در سفر سال گذشته وزیر بهداشت به استان در این رابطه گرفته شد و چند زمین برای این موضوع پیشنهاد شده و حوزه دانشگاه علوم پزشکی گلستان و نماینده مردم گنبد در مجلس پیگیر این مساله هستند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا و در جمع بندی آخرین اقدامات انجام شده برای ایجاد دانشکده علوم پزشکی در گنبد گفت: درخواست ایجاد دانشکده علوم پزشکی گنبدکاووس در جلسه شورای اداری استان که با حضور رییس جمهوری تشکیل شد از سوی نماینده مردم این شهرستان در مجلس شورای اسلامی مطرح و مورد تصویب قرار گرفت و صورتجلسه هم شد.

دکتر عبدالرضا فاضل افزود: راه اندازی دانشکده پزشکی در گنبدکاووس نیازمند مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و تامین نیازهای مالی آن از سوی سازمان برنامه و بودجه است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گلستان خاطرنشان کرد: شورای گسترش وزارت بهداشت موافق راه اندازی این دانشکده است اما نیاز به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد که هنوز صادر نشده و مسئولان باید پیگیر آن باشند، ضمن اینکه برای درخواست نیازهای مالی آن وزارت بهداشت با سازمان برنامه و بودجه مکاتبه کرده اما هنوز مصوب نشده است.

وی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی گلستان هم اینک سه هزار دانشجو دارد که ۷۰ درصد آنان غیر بومی هستند بنابر این وجود دانشجوی بومی یا غیربومی به عنوان یکی از الزامات ایجاد دانشکده نیست و دانشجویان همگی بر اساس نوع انتخاب رشته از طریق آزمون سراسری جذب می شود.

۳۰۴۲/‌۱۸۶۰

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha