به گزارش اداره کل اطلاع رسانی و امور سخنگویی وزارت امور خارجه، سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه در پنجمین نشست رایزنی های سیاسی ایران و بلاروس که با اندره داپکیوناس همتای بلاروسی وی برگزار شد، با توجه به حساسیت و اهمیت تحولات اخیر در منطقه خاورمیانه، همتای بلاروسی را در جریان آخرین تحولات مربوط به برجام، رفتار دولت آمریکا در نقض برجام به عنوان یک موافقتنامه بین المللی و راه اندازی یک جنگ اقتصادی علیه کشورمان و تاثیر این نوع رفتار بر صلح و امنیت منطقه و جهان قرار داد.
معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به صبر راهبردی جمهوری اسلامی ایران در یک سال گذشته در قبال نقض برجام از طرف آمریکا و ناتوانی اروپا در این زمینه، سیاست هوشمندانه اخیر کشورمان در کاهش گام به گام تعهدات برجامی را فرصتی برای دیپلماسی دانسته و تاکید کرد: پنجره دیپلماسی کماکان باز است.
عراقچی درخواست آمریکا برای برگزاری نشست شورای حکام آژانس انرژی اتمی را در شرایطی که این کشور ناقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل شناخته می شود، یک طنز بزرگ در تاریخ دیپلماسی عنوان کردند که در نشست آژانس با اقبال هیچ کشوری حتی متحدان آمریکا روبرو نشده است.
وی رفتار سیاست خارجی آمریکا بالاخص در منطقه خاورمیانه و در قبال جمهوری اسلامی ایران را تهدیدی، نه تنها برای صلح و امنیت منطقه، بلکه برای جامعه بین الملل عنوان کرده و اظهارداشت: ضروریست تمامی کشورها با چنین رویکردی مقابله نمایند.
همچنین در این دیدار آندره داپکیوناس معاون وزیر امور خارجه بلاروس ضمن اشاره به روابط خوب دو کشور در گذشته و حال، و تمجید از تمدن و فرهنگ تاریخی ایران بر حساسیت شرایط کنونی برای صلح و امنیت بین المللی و منطقه ای تاکید کرد.
وی افزایش تنش و ناامنی در منطقه خاورمیانه را تهدیدی نه تنها برای کشورهای منطقه بلکه برای اروپا و جهان عنوان و ابراز امیدواری کرد که موضوع هسته ای ایران از راه های مسالمت آمیز و گفتگو حل و فصل شود.
معاون وزیر امور خارجه بلاروس رویکرد کشورمان در بازگذاشتن راه و پنجره دیپلماسی را ابتکاری مدبرانه و عاقلانه توصیف و بر آمادگی کشورش برای استفاده از همه ظرفیتهای موجود سیاسی جهت کمک به حل و فصل این موضوع تاکید کرد. در این نشست موضوعات متنوع سیاسی و اقتصادی در روابط دو کشور و راههای توسعه و تحکیم روابط و همکاری های ایران و بلاروس در حوزه های مختلف مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و دو طرف بر لزوم استفاده بیشتر از ظرفیتهای موجود اقتصادی فیمابین در راستای افزایش حجم مبادلات تجاری تا سقف مور نظر مقامات عالی دو کشور تاکید کردند.
نظر شما