۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۸:۴۳
کد خبر: 83318838
T T
۰ نفر

مديرجهادكشاورزي دامغان: كشت كلزا 120 درصد افزايش يافت

۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۸:۴۳
کد خبر: 83318838
مديرجهادكشاورزي دامغان: كشت كلزا 120 درصد افزايش يافت

سمنان- ايرنا- مدير جهاد كشاورزي شهرستان دامغان گفت: كشت و توسعه كلزا، مبتني بر ظرفيت جغرافيايي در اين شهرستان، نسبت به سال گذشته بيش از 120 درصد افزايش يافت.

محسن طباطبائيان عصر شنبه در گفت و گو با ايرنا، افزود: 24 هكتار از اراضي شهرستان دامغان در سال زراعي جديد زير كشت محصول كلزا قرار گرفت كه نسبت به سال قبل 13 هكتار افزايش سطح داشت.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان دامغان، كشت كلزا را يكي از اهداف مهم جهاد كشاورزي دانست و گفت: كلزا با هدف پايداري در توليد محصولات راهبردي از قبيل گندم كشت مي شود كه با پايداري توليد گندم و خودكفايي در توليد اين محصول، منجر به تامين امنيت غذايي كشور مي شود.
وي افزود: كشت دانه هاي روغني مانند كلزا به عنوان گياه تناوبي با گندم باعث تقويت خاك، كاهش آفات و بيماري ها، استفاده بهينه از آب و در نهايت باعث افزايش توليد در محصول گندم است.
طباطبائيان اظهار داشت: كشت مداوم گندم در اراضي زراعي سبب كاهش توان رويشي زمين و افت قابل توجه ميزان توليد گندم شده كه به منظور جلوگيري از اين روند مي توان كشت جايگزين مناسبي چون كلزا را درنظر داشت.
وي اضافه كرد: با توجه به نياز كم كلزا به آب و صرفه اقتصادي بالاي اين محصول، انتظار مي رود كه در راستاي اجراي الگوي كشت توجه ويژه اي به توليد آن شود و توسعه اين محصول نيز از اهداف اين مجموعه است.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان دامغان، به تركيبات موجود در گياه كلزا اشاره كرد و افزود: كلزا حاوي تركيبات مناسبي از اسيدهاي چرب غيراشباع و درصد پائيني از اسيدهاي چرب اشباع شده و از جمله باكيفيت ترين روغن هاي خوراكي محسوب مي شود.
به گزارش ايرنا، كلزا يكي از باكيفيت ترين دانه هاي روغني به شمار مي رود كه به دليل داشتن اسيدهاي چرب غيراشباع و فاقد كلسترول و همچنين درصد بسيار پايين اسيد اروسيك، از كيفيت تغذيه اي بالايي برخوردار است.
دانه كلزا داراي 25 تا 55 درصد روغن، 18 تا 24 درصد پروتئين و 12 تا 20 درصد پوست است.
شهرستان دامغان در فاصله 115 كيلومتري شرق مركز استان سمنان و بيش از 94 هزار نفر جمعيت دارد.
9856/6103