به گزارش روز سه شنبه وزارت جهاد کشاورزی، محمد علی طهماسبی در نشست هم اندیشی مدیریت کنترل آفت کرم خراط گردو با بیان اینکه دستورالعمل های تغذیه نیز باید به روز و به صورت منطقه ای تدوین شود، گفت: تغذیه درختان گردو باید متناسب با اقلیم و خاک مناطق تهیه شود.
به گفته وی، قرنطینه داخلی ابزار قانونی در دست سازمان حفظ نباتات است و در واقع قرنطینه داخلی مهم تر از قرنطینه خارجی محسوب می شود و با این روش می توان برای دریافت اعتبارات، اطلاع رسانی در حوزه آفات و بیماری های گیاهی و افزایش آگاهی مردم در زمینه کرم خراط گردو بهره برد.
طهماسبی حفظ دارایی های مردم و کشاورزان را از وظایف مسئولان بخش کشاورزی بیان کرد و گفت: سازمان حفظ نباتات کشور باید در سطح ملی و استانی برای مهار آفت و بیماری ها وقت و انرژی بگذارد و تجربه نشان داده که هرگاه این سازمان دقیق و به موقع در زمینه مبارزه با آفات و بیماری ها ورود پیدا کرده، موفق بوده است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی افزود: بارندگی های امسال در واقع فرصت مناسبی برای سازمان حفظ نباتات به منظور مهار آفات موثر بود.
وی پیرامون رفتارشناسی در زمینه آفات و همچنین کرم خراط را ضروری دانست و گفت: همزمان با تغییرات اقلیمی و آب و هوایی، رفتار آفات نیز در حال تغییر است و شناسایی تغیییر رفتار به مهار آفات کمک می کند.
طهماسبی افزود: یکی از راهکارهای مبارزه با آفت کرم خراط استفاده از فرمون ها است و شرکت های دانش بنیان در زمینه تولید فرمون می توانند موثر باشند.
وی لزوم استفاده از کارشناسان خارجی برای آموزش کارشناسان و باغداران به منظور مهار آفت کرم خراط را مورد تاکید قرار داد.
نظر شما