۲۹ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۱۳
کد خبر: 83402952
T T
۰ نفر
دور بعدی مذاکرات صلح سوریه اواسط مرداد در "نورسلطان" قزاقستان

تهران - ایرنا - سیزدهمین دور مذاکرات بین المللی موسوم به "فرایند آستانه" روزهای 10 و 11 مرداد ماه در شهر نور سلطان قزاقستان (آستانه سابق) برگزار می شود.

وزارت امور خارجه قزاقستان با صدور بیانیه ای ضمن اعلام این مطلب افزود: انتظار می رود هیاتهایی از ایران، روسیه و ترکیه و همچنین دولت و گروههای مخالف سوری در این نشست حضور یابند. بر اساس این بیانیه، نمایندگان عالی از سازمان ملل، اردن و همچنین اردن و عراق برای اولین بار در فرایند صلح آستانه حضور می یابند و به عنوان ناظر به تسهیل مذاکرات یاری خواهند رساند.

وزارت خارجه قزاقستان خاطرنشان کرد که تاکید اصلی دور سیزدهم مذاکرات فرایند آستانه مروری بر اوضاع جاری در سوریه بخصوص در استان "ادلب" و شمال شرقی سوریه و همچنین اقدامات بیشتر برای اعتمادسازی بین طرفهای متخاصم و پیشبرد فرایند سیاسی با تمرکز بر نهایی کردن تشکیل و راه اندازی کمیته قانون اساسی خواهد بود.

بر اساس این گزارش، جلسات رایزنی دوجانبه و چندجانبه از جمله با مشارکت دولت و گروههای مخالف سوری روز اول اوت (پنجشنبه دهم مرداد) و جلسه عمومی نیز روز دوم اوت (جمعه ۱۱ مرداد) برگزار خواهد شد.

دوازدهمین دور مذاکرات فرایند آستانه درباره سوریه اوایل اردیبهشت امسال با حضور «علی اصغر خاجی» نماینده ویژه وزارت خارجه ایران، «الکساندر لاورنتیف» نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در باره سوریه و «سادات اونال» معاون وزیر خارجه ترکیه برگزار شد. بشار الجعفری نیز به عنوان نماینده دولت سوریه و «گیر پدرسون» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه در این مذاکرات حضور داشتند.

به گزارش آستانه تایمز ، "گیر او. پدرسون" (Geir O. Pedersen) فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه که بتازگی به این سمت منصوب شده است در مذاکرات دو روزه در شهر نورسلطان در اردیبهشت ماه شرکت کرد و گفت که طرفها تلاشهای خود برای آغاز به کار کمیته قانون اساسی در سوریه را تسریع خواهند کرد. نماینده سازمان ملل از احتمال دور جدیدی از گفتگوها در ژنو پیش از حصول اجماع درباره کمیته قانون اساسی خبر داد. مذاکرات فرایند آستانه با هدف تشدید تلاشهای مذاکرات ژنو برگزار می شود . کشورهای ایران ، سوریه و ترکیه با عنوان ضمانت کنندگان مذاکرات فرایند آستانه عزم خود برای حفظ توافقهای پیشین برای ایجاد ثبات در ادلب را مورد تاکید قرار دادند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha