هزاران نفر از مردم آلمان با شرکت در تظاهرات مخالفت خود را با قدرت گرفتن راست افراطی در این کشور اعلام کردند. مردم آلمان در دو شهر هاله و کاسل در این اعتراضات شرکت داشتند.
تظاهرات در کاسل به دلیل وجود ابهام در مجازات قاتل والتر لوبکه یکی از سیاستمداران حزب دموکرات مسیحی بود. لوبکه به تازگی توسط فردی که دارای افکار راست افراطی در منزل خود به قتل رسید. لوبکه از جمله سیاستمدارانی بود که از سیاست مهاجرپذیری "آنگلا مرکل" صدراعظم آلمان پشتیبانی کرده بود.
یک ماه پیش نیز خبرگزاری آلمان گزارش داد که چند سیاستمدار آلمانی نامههایی دریافت کردهاند که در آن افراد ناشناسی آنان را به مرگ تهدید کردهاند.
اعتراضات در شهر هاله نیز به دلیل دیدار اعضا و هواداران و راه پیمایی «جنبش هویت طلبان» در این شهر بود. سازمان امنیت داخلی آلمان که سالها جنبش هویت طلبان را زیر نظر داشت به تازگی اعلام کرده که این جنبش به طیف سازمانهای راست افراطی تعلق دارد. پس از تظاهرات امروز، هویتطلبان اجازه راهپیمایی نیافتند و پلیس آنها را در برابر خانهشان و جدا از شرکتکنندگان در تظاهرات اعتراضی نگاه داشت.
صدراعظم آلمان روز گذشته در هفتاد و پنجمین سالگرد مهمترین تلاش برای قتل آدولف هیتلر خواستار مقابله مردم با ظهور راست افراطی شد. مرکل از مردم خواست که به برنامههایی ملحق شوند که دموکراسی را تقویت میکند. او گفت: «ما امروز وظیفه داریم مقابل همه گرایشهایی که قصد تخریب دمکراسی را دارند بایستیم. این شامل افراط گرایی راست میشود.»
در سالهای اخیر آلمان شاهد ظهور حملات راست افراطی بوده است. براساس آمار حدود ۲۴ هزار نفر در این کشور از پیروان افکار راست افراطی هستند و تخمین زده میشود که تقریباً ۱۳ هزار نفر آنها خشونت گرا باشند.
احزاب راست آلمان عموماً از احزاب تندرو و با گرایشهای نازی و فاشیستی هستند. این احزاب پس از جنگ جهانی دوم و انحلال حزب نازی تلاش کردند که مجدداً خود را سازماندهی کنند اکثریت این احزاب به دنبال ایجاد حکومتی مشابه حکومت آلمان نازی هستند. این دست احزاب بیشتر در آلمان غربی فعال هستند.
حزب آلترناتیو برای آلمان یکی از قدرتمندترین احزاب راست افراطی است. این حزب خواهان خروج آلمان از اتحادیه اروپا، جلوگیری از ورود مهاجران، محدود کردن مسلمانان، ممنوعیت سقط جنین، راهاندازی نیروگاههای اتمی و عدم سرمایهگذاری در پروژههای مرتبط با گرمایش زمین، سربازی اجباری برای مردان، ایجاد رسانههای دولتی و حق نگهداری و حمل اسلحه است.
فراوکه پتری رهبر حزب راستگرای آلترناتیو برای آلمان بارها اعلام کرده که باید از ورود بیشتر پناهجویان به آلمان جلوگیری کرد، او حتی گفته است که پلیس باید اجازه داشته باشد در مواقع ضروری به پناهجویانی که بدون نامنویسی قصد ورود به خاک آلمان را دارند شلیک کند.
گروههایی افراطی همانند رایشسبورگر (شهروندان رایش) با وجود برخوردهای پلیس هنوز در آلمان فعالیت میکنند. اقدامات خشونت آمیز این گروهها مصداق بارز تروریسم بومی است. افراد وابسته به این گروه در آلمان همچنان باور دارند که رایش آلمان با وجود شکست آلمان در جنگ جهانی دوم زنده و پابرجاست و آلمان امروزی را به رسمیت نمیشناسند. اعضای این گروه به امپراتوری آلمان اعتقاد دارند که از سال ۱۸۷۱ تا ۱۹۱۸ میلادی وجود داشت.
دستگاههای اطلاعاتی آلمان برآورد میکنند که این گروه حدود ۱۵ هزار نفر عضو دارد که بیشتر آنان اهل ایالت بایرن در جنوب آلمان که هم مرز با شمال اتریش زادگاه هیتلر هستند.
اوایل سال ۲۰۱۷ یافتن شواهدی مبنی بر فعالیت راستگرایان افراطی در ارتش آلمان مورد توجه رسانهها قرار گرفت با تحت فشار قرار گرفتن وزیر دفاع آلمان، بازرسان در یک پادگان در جنوب آلمان به اتاقی برخوردند که بر دیوارهای آن نشانهای مربوط به ارتش آلمان نازی وجود داشت. این موضوع بار دیگر خطر گروههای افراطی داخلی آلمان را بیش از پیش برجسته کرد.
بر اساس گزارشی که به تازگی توسط مؤسسه نظرسنجی یوگو «YouGov» منتشر شده است، ۴۳ درصد از شهروندان هشت کشور اروپایی، رشد احزاب راست افراطی را تهدیدی برای کشور خود میدانند. در این نظرسنجی هشت هزار شهروند کشورهای آلمان، فرانسه، بلژیک، اسپانیا، ایتالیا، لهستان، سوئد و مجارستان شرکت کردهاند. شهروندان آلمان با ۵۶ درصد بیشترین نگرانی را از رشد راست افراطی در کشورشان دارند.
نظر شما