فرانسه: پایان پیمان موشکی خطر بی ثباتی در اروپا را افزایش می دهد

تهران - ایرنا - وزارت خارجه فرانسه با ابراز تاسف و نگرانی خود از خروج آمریکا از پیمان منع گسترش موشکی تاکید کرد: پایان این پیمان ، خطر بی ثباتی در اروپا را افزایش می دهد و نظام بین المللی کنترل تسلیحات را از بین می برد.

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه در بیانیه ای تصریح کرد: "فرانسه متاسف است که هیچ راه حلی برای حفظ پیمان منع موشک های هسته ای وجود ندارد."
فرانسه نسبت به خروج آمریکا از پیمان موشکی دوران جنگ سرد میان ایالات متحده و روسیه هشدار داده که این خروج خطر بی ثباتی در اروپا را افزایش می دهد.


به گزارش خبرگزاری فرانسه ، در این بیانیه آمده است: پاریس متاسف است که روسیه به درخواست ارائه توضیحات یا درخواست استفاده مداوم از پیمان نامه ای که سال گذشته بارها و بارها تدوین شده، پاسخ نداده است.

در این بیانیه، فرانسه باردیگر بر تعهد خود در کنترل تسلیحات و خلع سلاح هسته ای واقعی مبتنی بر قانون تاکید کرده و از روسیه و آمریکا خواسته  پیمان "نیو استارت" درباره زرادخانه های هسته ای خود را فراتر از سال 2021 تمدید کنند و درباره معاهده ای جایگزین مذاکره کنند.

سخنگوی وزارت خارجه فرانسه تاکید کرد: این پیمان یک عنصر اصلی در معماری امنیت و ثبات راهبردی در اروپا بود.

خبرگزاری فرانسه افزود: پیمان منع گسترش موشکی در سال 1987  استفاده از موشک های متداول و هسته ای میان برد را محدود کرد.

ناتو در این ارتباط، روسیه را دلیل خروج آمریکا از پیمان منع موشکی دانسته و گفته امیدوار است روسیه از مسابقه تسلیحاتی جدید خودداری کند.

روسیه و ایالات متحده از ماه ها قبل قصد خود برای خروج از این پیمان را اعلام کرده بودند.



آمریکا روز جمعه اعلام کرد که از پیمان منع تولید موشک‌های هسته‌ای میان برد با روسیه خارج می شود.

 ترامپ در ماه فوریه(اسفند) سال جاری گفته بود اگر روسیه تا دوم آگوست (۱۱ مردادماه) به مفاد پیمان منع تولید موشک‌های هسته‌ای میان برد عمل نکند، وی از این پیمان خارج خواهد شد.

پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد در سال ۱۹۸۷ میان میخائیل گورباچف، آخرین رهبر شوروی سابق و رونالد ریگان، رئیس‌جمهوری وقت آمریکا امضا شد.



این پیمان تولید موشک‌های میان‌برد هسته‌ای و غیر هسته‌ای با برد بین پانصد تا پنج هزار و پانصد کیلومتر را منع کرد.

در ماه‌های گذشته ناتو و آمریکا روسیه را متهم کردند که موشکی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای و برد بیش از ۵۰۰ کیلومتر تولید کرده است. روسیه این ادعا را تکدیب کرد.

در این ارتباط، وزارت امور خارجه روسیه با انتشار بیانیه ای در واکنش به خروج‌ آمریکا از پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد تاکید کرد که جهان به یاد داشته باشد آمریکا مسئول پایان این پیمان است.
 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha