سورنا ستاری روز یکشنبه در آغازبکار رویداد معرفی نیازهای فناورانه تعمیر و نگهداری هواپیما در صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه در صنعت هوایی بزرگ شدم و حرف در خصوص این صنعت بسیار است، افزود: این صنعت مدیون نیروی هوایی است. قبل از انقلاب بین سالهای ۴۷ تا ۵۳ اتفاقات بزرگی افتاد، نیرویی که تنها برخی از هواپیماهای جنگنده را داشت به یکباره دارنده اف ۱۴ شد، تنها دارنده هواپیمای جنگی ۷۴۷ سوختگیری در دنیا شد.
وی بیان کرد: اما زمانی که جنگ شد آمریکاییها از کشور رفتند، ما دیگر هیچ چیز در زمینه هواپیمایی نداشتیم، این به آن معنا است که وقتی دانش پشت آن نباشد صفر است، وقتی دانش هوایی و دانش تعمیرات و نگهداری نداشته باشیم توانایی کشور در این زمینه صفر است.
ستاری اظهار داشت: در ابتدای جنگ کشوری که در دانشگاههایش درس هوا و فضا تدریس نمیشد و حتی مهندسی هوایی نیز نداشت، الان چهار و نیم میلیون دانشجو دارد که بخشی از این تعداد نیز در حوزه هوا فضا درس میخوانند و ۲۰ سال است که رشته هوا فضا در دانشگاهها تدریس میشود.
وی یادآور شد: در زمان جنگ نه پتانسیل دانشی بوده و نه پتانسیل فنی بوده است اما جنگ را اداره کردیم. ما در حوزه دانشی هوا فضا خون دادهایم و پیشرفت این صنعت مفت نبوده است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: هیچ وقت نمیتوانید از یک خارجی تکنولوژی بگیرید، خرید تکنولوژی یک شوخی است. تکنولوژی خریدنی نیست بلکه یادگرفتنی است، باید تلاش و کوشش کرد و هزینه داد و ما این هزینهها را دادهایم. صنعتی که ۴۰ سال در تحریم هنوز ایستاده است و دارد کار میکند، سیستمهایی که خودمان با نوآوری خودمان در صنعت راداری، موشکی و دفاعی ساختهایم گویای این امر است.
ستاری افزود: برنامههایی در زمینه دانش انباشته بخش مسافربری داریم، شرکتهایی که در حوزه ساخت قطعات و تعمیر و نگهداری در حوزه مسافربری کارکردند، باید یاد بگیرند که با چه استانداردهایی کار کنند. تمام تلاش ما در ستاد حمل و نقل هوایی معاونت این است که سرریز دانشی حوزه نظامی را وارد حوزه مسافربری کنیم.
وی ادامه داد: شاید شرکتها با حوزه مسافربری آشنا نیستند و ما در معاونت علمی و فناوری آمادگی کامل داریم و از صندوق نوآوری نیز به دلیل رویکرد جدیدی که راه انداختهاند تشکر لازم را داریم، ما نیاز داریم که از این رویداد بیشتر داشته باشیم. صندوق باید ببیند که کشور در چه حوزههایی مشکل دارد و تحریم است، ما در دیگر حوزههای دانشی نیز نیاز به این امر داریم، در حوزه بیوتک و مواد غذایی نیز این نیاز وجود دارد.
ستاری گفت: اگر در حوزه هوایی خودکفا نباشیم، اینکه چه سلاحی داشته باشیم مهم نیست. اما حوزه غذا و بینیازی در این حوزه مهم است. حوزه غذایی حتی مهمتر از حوزه نظامی است.
وی یادآور شد: امکانات مالی صندوق نوآوری فوقالعاده است و امیدواریم بودجه مناسبی در حوزه هوایی تزریق شود و به ویژه در زمینه تغییر رویکرد در حوزه مسافربری صورت گیرد.
نظر شما