۱۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۹:۵۸
کد خبر: 83426469
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دسترس بودن اطلاعات گامی اساسی برای پیشگیری از ایجاد رانت است

تهران - ایرنا - معاون علمی و فناوری رییس جمهور، قفل بودن داده‌ها و اطلاعات سازمان‌ها را موجب فراهم شدن رانت اطلاعاتی دانست و گفت: باز بودن اطلاعات گام مهم و اساسی در راستای شفافیت و پیشگیری از ایجاد رانت است.

سورنا ستاری روز دوشنبه در آئین اختتامیه رویداد ویتا، پس از امضای تفاهم نامه با رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: گنجینه‌ بزرگی در کتابخانه ملی موجود است که زمینه را برای فعالیت استارتاپ‌ها فراهم می‌کند. یکی از اصول مهم سرویس دهی یا خدمات، این است که در دسترس باشد.

وی اظهارکرد: ممکن است در کشوی سازمان‌های مختلف اطلاعات زیادی وجود داشته باشند، اطلاعاتی که اهمیت‌شان زیاد است اما هنگامی که این اطلاعات در دسترس نباشد، انگار آن را ندارید.در دسترس بودن یکی از خدماتی است که استارتاپ‌ها پیاده‌سازی‌اش می‌کنند.

ستاری تصریح کرد: بعنوان مثال در بخش تاکسیرانی در گذشته دسترسی به آن سخت و قیمت خدمات آن بالا بود، اما در حال حاضر استارتاپ ها آن را کاملا در دسترس قرار داده‌اند.

وی افزود: در حال حاضر شرکت‌هایی که وارد حوزه هوش مصنوعی شده‌اند به راحتی برای ۳۰۰-۴۰۰ نفر نیروی برنامه نویس ایجاد شغل کرده‌اند. حتی بچه هایی که خارج از کشور بودند، وارد ایران شدند و در حال حاضر با حقوق خوبی در این شرکت‌ها مشغول به کار هستند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با بیان اینکه، در حال حاضر آپارات جزو ۱۰۰ سایت پر بیننده دنیا است گفت: این روزها درباره توسعه زبان فارسی صحبت می‌کنیم اما آیا می‌توان با همان شیوه قبلی توسعه داد؟ در حالی که این بستر به خوبی برای توسعه زبان فارسی فراهم است.

ستاری ادامه داد: در هر بخش از این حوزه ها بسته به این که چطور هوش مصنوعی را توسعه بدهید می توانید ارزش افزوده ایجاد کنید. تولید محتوا فقط بحث تولید محتوای دیجیتالی مانند فیلم و سریال نیست. در طراحی لباس، صنایع دستی هم می توان از آن استفاده کرد.

وی با ذکر این نکته که ما در حوزه تجاری سازی علوم انسانی دغدغه داریم، اظهارکرد: تاکنون هزاران کتاب راجع به حجاب نوشته شده اما وضعیت به آن سمت پیش نرفته است، درباره پوشش محتوا تولید کرده‌ایم اما نتیجه چشمگیر نبوده است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور همچنین اظهارکرد: محتوای فیلم، انیمیشن، بازی کامپیوتری و عروسکی موجود در بازار نشان می‌دهد که نتوانسته‌ایم بر اساس آیین و مذهب، محتوای مدنظرمان را تجاری سازی کنیم.

وی با تاکید براینکه، دسترسی به اطلاعات در برخی از سازمان‌ها ایجاد رانت کرده است گفت: طرف در اتاق نشسته و چیزهایی در کشوی میز دارد که در آن را قفل کرده است. باز کردن این قفل ها در سازمان های دولتی و شفاف سازی و همگانی سازی اش بسیار کار سختی است که کتابخانه ملی آن را انجام داده است.

معاون علمی رییس جمهور ادامه داد: این که سازمان دولتی به این نتیجه رسیده این گونه کارها را  انجام دهد فوق العاده است.

وی در ادامه تصریح کرد: امیدوارم این رویدادها ادامه پیدا کند و وظیفه معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری است که در این حوزه به سازمان اسناد و کتابخانه ملی کمک کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha