به گزارش روز شنبه خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، مراسم امضای اولین قرارداد مهندسی معکوس در خصوص پژوهش، طراحی و ساخت جک هیدرولیک غلتک آسیای مواد، بین شرکت بین المللی ساروج بوشهر و دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور حسین حسینی معاون پژوهشی، مالک نادری مدیر ارتباط با صنعت و کارآفرینی و جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه امیرکبیر و همچنین هانی دیزبند از مدیران ارشد شرکت بین المللی ساروج بوشهر برگزار شد. طبق این قرار داد قرار است دانشگاه امیر کبیر طی شش ماه این جک را طراحی کرده و بسازد.
ارتباط با صنعت اثرگذاری دانشگاه را افزایش می دهد
«حسینی» در این نشست با بیان اینکه همکاری موثر با صنعت یکی از وظایف اصلی دانشگاه ها است، گفت: در واقع یکی از شاخص هایی که دانشگاه امیرکبیر را از دانشگاه های دیگر جدا می کند تاثیر گذاری اجتماعی و ارتباط با صنعت در این دانشگاه است. و این امر از دیر باز زبان زد عام و خاص بوده است.
معاون پژوهشی دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه از سال گذشته هدف گذاری جدیدی برای دانشگاه در حوزه تاثیرگذاری اجتماعی دانشگاه در جامعه و ارتباط با صنعت انجام دادیم و در حال اجرا آن ها هستیم، ادامه داد: برای رسیدن به دانشگاه نسل جدید ارتباط با صنعت ضروری است. حدود سه، چهار سال پیش در حوزه شکل گیری استارتاپ ها تنها بین ۱۳ الی ۱۸ واحد فناور در دانشگاه فعالیت داشتند اما امروز این تعداد به بیش از ۱۵۰ واحد رسیده است.
وی اظهارداشت: در این شرکت ها شاهد حضور فارغ التحصیلان و اعضای هیات علمی دانشگاه امیرکبیر هستیم. این شرکت ها در ارتباط با صنعت یا در حال تولید محصولی هستند که می تواند در صنعت اثرگذار باشد یا اینکه در قسمت های تحقیق و توسعه شرکت ها و در صنایع مختلفی مانند برق، پزشکی، قطعه سازی و... فعالیت دارند. رسالت ما در دانشگاه حمایت از این شرکت های فناور است. و امیدوار هستیم که این قرار داد ها و تفاهم نامه ها در وضعیت اقتصادی دانشگاه هم اثر گذار باشد.
معاون پژوهشی دانشگاه امیرکبیر تاکید کرد: از سال گذشته برای اینکه اثرگذاری دانشگاه را در جامعه افزایش دهیم با شرکت های بزرگ صنعتی ارتباط گرفتیم و بخش تحقیق و توسعه آن ها را در دانشگاه مستقر کردیم و سعی می کنیم با تحقیقات خود نیازهای آن ها را رفع کنیم. البته در دانشگاه امیرکبیر توجه ویژه ای به حفظ امنیت اطلاعات شرکت ها داریم. همچنین به غیر از انجام پروژه هایی که نیاز شرکت ها را رفع می کند خود ما هم در شناسایی نیاز آن ها فعال هستیم و وارد فرایند نواوری شدیم تا کیفیت و بهره وری را در شرکت ها افزایش دهیم تا بتوانیم در حوزه کمک یه بومی سازی و رفع مشکلات ناشی از تحریم موثر ظاهر شویم.
رجوع به دانشگاه ها برای شرکت ها صرفه اقتصادی دارد
دیزبند از مدیران ارشد شرکت بین المللی ساروج بوشهر هم در این نشست با بیان اینکه از زمانی که دانشجو بودم دغدغه ارتباط با صنعت در ذهنم مطرح بوده است اما در آن دوران ارتباط با صنعت تنها معطوف به بازدید از برخی از نمایشگاه های صنعتی بود، گفت: در کشور های توسعه یافته بخاطر صرفه جویی در هزیه ها شرکت ها بخش تحقیق و توسعه خود را در دانشگاه ها و خارج از شرکت خود مستقر می کنند. باتوجه به این مسئله ما هم به این سمت حرکت کردیم که بخش تحقیق و توسعه خود را در دانشگاه امیرکبیر مستقر کنیم چرا که برای ما صرفه اقتصادی دارد.
وی سپس در تشریح وضعیت تولید سیمان در کشور با بیان اینکه در حال حاضر ۷۳ کارخانه سیمان در کشور فعالیت دارند اظهار کرد: در بین این کارخانه ها بیشترین ظرفیت تولید را شرکت ساروج دارد و از دومیلیون تن صادرات سال گذشته سیمان کشور سی درصد را این شرکت انجام داده است. همچنین این کارخانه یک و نیم درصد کل صادرات جهان در سیمان را بر عهده دارد.
وی با یادآوری این مسئله که با توجه به قدیمی بودن صنعت سیمان کشور، صرفه جویی در این صنعت ضروری است گفت: برای رسیدن به این هدف و افزایش تولید سعی کردیم با دانشگاه ها و از جمله دانشگاه امیرکبیر ارتباط خود را گسترش دهیم و بعد از توافق اولی که با این دانشگاه انجام دادیم و جک مورد نیاز ما را ساختند، دوباره به دانشگاه امیرکبیر مراجعه کردیم تا جک هیدرولیکی برای ما بسازد.
پرداخت ها به دانشگاه ها کاهش پیدا کرده است
نادری مدیر ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه صنعتی امیرکبیر هم در حاشیه این نشست در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، در پاسخ به این سوال که چرا صنایع کشور تنها در موقع تحریم به دانشگاه ها توجه می کنند و در مواقع عادی توجهی به دانشگاه ها ندارند، گفت: این مطلبی که شما می فرماید صحیح است و یک عارضه در ارتباط صنعت با دانشگاه محسوب می شود؛ عارضه ای هم نیست که فقط یک دانشگاه یا یک صنعت بتواند آن را حل کند.
وی افزود: برای رفع این عارضه باید تو سیاست گذاری ها به این مسئله توجه کنیم. اما در مورد توانمندی دانشگاه باید بگوییم که تجربه نشان داده که هر کجا به توان داخلی تکیه کردیم قطعا مشکل ما حل شده است. من فکر می کنم که هر فرصتی برای ارتباط دانشگاه با صنعت را باید به فال نیک بگیریم و تحلیل و سیاست گذاری در این حوزه که چرا این ارتباط مستحکم نیست را به سیاستمداران و سیاستگذاران واگذار کنیم. ما به عنوان دانشگاه هر موقع صنعت مراجعه کرده سعی کردیم نقش خود را به خوبی ایفا کنیم و در این راه هم جدی هستیم و در حال حاضر هم با صنایع محتلفی همکاری داریم.
وی با بیان اینکه ذهنیت صنعت در مورد عدم توانایی دانشگاه برای حل مشکلات ان ها درست نیست، تصریح کرد: نوع مراجعه به دانشگاه مهم است، صنایع کار عملیاتی اجرایی را که خیلی نیاز ضروری و فوری به آن دارید را وقتی به دانشگاه ارجاع می دهند انتظار دارند که دانشگاه در یک زمان اندک پاسخ دهد این مسیر باید عوض شود.
مدیر ارتباط با صنعت و کارآفرینی دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: چرا که تحقیق و توسعه و ارائه راه حل در مطابق با نظم و فرایند مشخصی است و تحقیق هم یک هفته ای یا چندماهه جواب نمی دهد.
نادری تصریح کرد: چون صنعت برای کار های جاری خود به دانشگاه مراجعه می کندو جواب نمی گیرد این ذهنیت ها شکل گرفته است که درست نیست. رسیدن به فناوری زمان بر است. اگر ارتباط دانشگاه با صنعت مستمر باشد می تواند پاسخ بگیرد. در کشور های پیشرفته دنیا هم تعاملات و ارتباطات استراتژیک و راهبردی است؛ یعنی اینکه بیش از ده سال صنایع با دانشگاه ها کار می کنند و بعد از دل این ارتباط مستمر نتیجه می گیرد.
وی با بیان اینکه باید ارتباط دانشگاه ها با صنعت مستمر شود تا این بین این دو ذهنیت های منفی شکل نگیرد، گفت: با برنامه ریزی حتی می توان نیازهای روزمره صنعت را هم رفع کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به شرایطی تحریمی کشور، تعداد قرداد های دانشگاه امیرکبیر با صنعت بیشتر شده است یا نه، هم گفت: تعداد قراردادها بیشتر شده است اما تخصیص بودجه و نقدینگی پروژه ها کاهش پیدا کرده است.
نظر شما