تداوم هجمه ترامپ به رقبا؛ واکنش‌ دموکرات‌ها

تهران - ایرنا- رصد اخبار و تحولات مربوط به کارزار انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا نشان از شدت یافتن اظهارات دونالد ترامپ نسبت به اخبار ‌منتشر شده علیه خود و از همه مهمتر، نگرانی از عواقب سیاست‌های اقتصادی و خارجی اوست که واکنش‌های داخلی را حتی از سوی جمهوری‌خواهان سابقا طرفدارش به همراه داشته و رئیس کاخ سفید را از دور بعدی ریاست جمهوریش نگران کرده است.

انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری این کشور روز سوم نوامبر ۲۰۲۰ (۱۳ آبان ۱۳۹۹) برگزار می‌شود و نامزدهای این انتخابات در حال رقابت‌های درون حزبی به سر می‌برند.
۲۵ نامزد دموکرات به مرحله ابتدایی راه یافته بودند که تاکنون چهار نفر آنان از ادامه رقابت‌ها انصراف داده‌اند. قرار است دور بعدی مناظره این نامزدها ۱۲ و ۱۳ سپتامبر برگزار شود.
با این حال، جدل‌های نامزدهای دموکرات با دونالد ترامپ،‌ گزینه اصلی جمهوری‌خواهان همچنان با شدت ادامه دارد و در این بین، عصبانیت او از اخبار منتشر شده بر علیه‌اش، سبب شده تا توجه رسانه‌های منتقدش، به افشاگری سیاست‌های داخلی و خارجی او افزایش یابد.
نگاهی به سیاست‌های ترامپ در پیشبرد اهداف داخلی و خارجی خود، حتی در کارزار تبلیغات ریاست جمهوری، مسیرها را به چند بخش سوق می‌دهد که در میان آنها اقتصاد و تجارت، در صدر قرار دارد. البته نگاه ترامپ در حوزه اقتصادی فقط معطوف به پیامدهای جنگ تجاری با چین و تنش‌های حاصل از رکود اقتصادی در این کشور نیست، بلکه وی برای تامین هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی، چشم انتظار کمک‌ شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی نیز هست.

خرج‌تراشی ترامپ برای شرکت‌ نفتی
با توجه به شناخت شرکت‌ها از منفعت‌طلبی ترامپ، آنها در این اوضاع تبلیغات انتخاباتی، برای خودنمایی و جلب نظر او اقدامات مختلفی را انجام می‌دهند؛ از جمله آنها می‌توان به هزینه‌تراشی شرکت نفتی «شل» در مراسم تبلیغاتی ترامپ در پنسیلوانیا اشاره کرد.
طبق اعلام خبرگزاری آسوشیتدپرس، ترامپ تلاش کرد در تجمع انتخاباتی خود، از یک مجتمع بزرگ تولیدی در غرب پنسیلوانیا اعتباری کسب کند و شرکت شل نیز که این تاسیسات را در دست ساخت دارد، ‌ برای تشویق کارگران به حضور در این مراسم، ‌ به آنها پول داد.
البته در این زمینه روزنامه واشنگتن پست نیز نوشت: کارگران شرکت شل در پنسیلوانیا پیش از حضور ترامپ در تجمع تبلیغاتی خود در این شرکت مجبور به انتخاب بودند که در صورت حضور نیافتن در این تجمع از دریافت اضافه کار محروم می‌شوند.
با وجود ادعاهای ترامپ، شرکت شل اعلام کرد که برنامه ساخت این مجتمع در سال ۲۰۱۲ کلید خورد؛ در واقع ربطی به دوران ریاست جمهوری او ندارد. شل برای ساخت این مجتمع پتروشیمی از معافیت مالیاتی بالا و امتیاز مالی ۱۰ میلیون دلاری برخوردار شد.

چرایی نگرانی ترامپ از انتخابات ۲۰۲۰
وضعیت اقتصادی آمریکا که ترامپ در هر نشستی، از بهبود و رونق آن فریاد سر می‌دهد به وضعی رسیده که شبکه خبری فاکس نیوز بیزینس هشدار داده اگر اقتصاد این کشور وارد رکود شود، ترامپ بازنده احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ خواهد بود.
به نوشته این رسانه حامی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و مشاورانش برای فرار از احتمال رکود اقتصادی در آمریکا دچار سردرگمی شده به گونه‌ای که ترامپ در خفا، به شدت نگران روزهای انتخابات است که وضعیت اقتصادی برایش گران تمام شود.
وی بارها مدعی شده عملکرد اقتصادی وی آنچنان خوب بوده که حتی مخالف او نیز در سال ۲۰۲۰ به او رای خواهند داد. در عین حال گفته، در صورت عدم انتخاب دوباره او، اقتصاد آمریکا سقوط خواهد کرد.
با وجود این اظهارات، فاکس نیوز بیزینس از احتمال رکود اقتصادی به دلیل تحولات بازارهای مالی خبر داده و خاطرنشان کرده، این موضوع سبب نگرانی سرمایه‌گذاران، شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان شده است. البته این بحران، جدا از پیامدهای حاصل از جنگ تجاری واشنگتن و پکن با اعمال تعرفه‌های تنبیهی بر کالاهای یکدیگر است.




به گفته «اسکات اندرسون»، اقتصاددان ارشد «بانک غرب» نرخ نزولی در آمارهای وزارت خزانه‌داری آمریکا نشان می‌دهد که شمارش معکوس رکود آغاز شده و این مساله اجتناب ناپذیر است.
این مساله سبب نگرانی تیم ترامپ در کارزار انتخابات سال آینده شده زیرا استدلال رئیس جمهوری آمریکا این بوده که  اقتصاد قدرتمند کشورش، برگ اصلی پیروزی او خواهد بود.
به نوشته رسانه‌های آمریکا، ناظران اقتصادی معتقدند کاخ سفید در صورت شروع  سقوط اقتصاد، برای بازگرداندن آب رفته به جوی، گزینه‌های چندانی در پیش روی خود نمی‌بینند.
 کارشناسان اقتصادی از سال گذشته پیش‌بینی کرده بودند که وضعیت اقتصادی جهان رو به رکود است و شرایط اقتصادی آمریکا نیز در همین مسیر خواهد بود.
در توجیه دلایل اعلام شده در این زمینه به «کاهش عمیق ارزش سهام در بازار بورس این کشور در کنار بیش از ۲۲ تریلیون دلار بدهی» اشاره شده که بیانگر ادعاهای خلاف ترامپ در بهبود اوضاع اقتصادی این کشور است.
طبق پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول، رشد اقتصادی آمریکا در سال ۲۰۲۰ به ۱.۹ درصد کاهش خواهد یافت.
ضعیف‌تر شدن واردات در نتیجه تداوم و شدت جنگ تعرفه با رقبا بویژه چین، از دیگر عوامل کاهش شتاب اقتصادی آمریکا در ماه‌های آتی اعلام شده است.
کارشناسان اقتصادی تصریح کرده‌اند که اعمال تعرفه‌های تازه علیه کالاهای چینی موجب سقوط ارزش سهام در بازارهای آمریکا، آسیا و اروپا و کاهش بهای نفت شده است. با این حال، افزایش جنگ تجاری میان آمریکا و چین سبب شده تا دونالد ترامپ از شرکت‌های آمریکایی بخواهد هر چه زودتر چین را ترک کنند و کشور دیگری را برای برای ادامه تجارت پیدا کنند.
به نوشته پُلیتیکو، لحن نوشتار و بیان ترامپ نشان می‌دهد که در برابر جنگ تجاری با چین ناکام شده و از طرف دیگر نگرانی بسیاری در مورد احتمال ایجاد رکود اقتصادی در آمریکا با نزدیک شدن به روند انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ وجود دارد.

_ نگرانی از کند شدن رشد اقتصاد
_ وضعیت ایجاد اقتصادی کنونی آمریکا و فشار بر ترامپ از سوی رقبای انتخاباتی سبب شده تا او هجمه‌ها را به سمت رئیس بانک مرکزی این کشور سوق دهد؛ زیرا مخالف کاهش یک درصدی نرخ بهره است.
اختلاف‌های ترامپ با «جروم پاول» رئیس فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) همچنان که دامنه تبلیغات انتخاباتی افزایش یافته، شدیدتر نیز شده است. وی مدعی شد که پاول، اقتصاد آمریکا را عقب نگه داشته و امکان رقابت با کشورهای دیگر را بسیار دشوارتر کرده است.
رئیس جمهوری آمریکا، پاول را بی‌بصیرت خوانده و دموکرات‌ها را نیز به سوءاستفاده از نامناسب جلوه دادن اوضاع اقتصادی کشور متهم کرده و گفته آنها در این زمینه هدف و نیت خود را بر انتخابات ۲۰۲۰ معطوف کرده‌اند.
ترامپ پیش از این نیز بارها از فدرال رزرو و پاول به دلیل افزایش نرخ بهره بانکی انتقاد کرده بود اما برای نخستین بار، خواستار کاهش شدید نرخ بهره تا یک درصد شده است.

_ کاهش رضایت از عملکرد شغلی رئیس کاخ سفید
از دیگر عواملی که سبب نگرانی تیم ترامپ به نفع رقبای انتخاباتی دموکرات شده، به نتایج نظرسنجی جدید از میزان رضایت از عملکرد شغلی «دونالد ترامپ» بوده که برای نخستین‌بار در ماه‌های اخیر کاهش یافته است.
به نوشته تارنمای خبری نشریه هیل، بیشتر شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی از عملکرد شغلی ترامپ ابراز نارضایتی کرده‌اند.
ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی سال ۲۰۱۶، اقتصاد را به محور اصلی وعده‌های انتخاباتی خود تبدیل کرد و اکنون با توجه به شرایطی که خود باعث و بانی آن بوده، این موضوع،‌ یکی از پاشنه‌های آشیل او برای ریاست جمهوری دور دوم است.

_ نتایج نظرسنجی و تحلیل رسانه‌ها علیه ترامپ
البته در کنار این مساله، انتشار نظرسنجی‌هایی مختلف از سوی رسانه‌هایی که جز حامیان ترامپ محسوب می‌شوند، واکنش شدید رئیس‌جمهوری آمریکا را به همراه داشته به گونه‌ای که وی نظرسنجی‌ها را به نفع دستگاه تبلیغاتی حزب رقیب دانسته است.
طبق نتایج یک نظرسنجی انجام شده از سوی شبکه خبری فاکس نیوز، دونالد ترامپ در رقابت با نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا حمایت‌های خود را از دست داده و محبوبیتش رو به کاهش است. نتایج نظرسنجی جدید فاکس نیوز نشان داد که محبوبیت ترامپ به ۴۳ درصد کاهش یافته است.
این مساله،‌ با انتقاد شدید ترامپ همراه شده و او در توئیت‌هایی گفته، دولتش دستاوردهای زیادی داشته و «اگر رسانه‌های صادقی داشتیم که نداریم، چه نتایجی در نظرسنجی‌ها کسب می کردم.» 
ترامپ از زمان راهیابی به کاخ سفید در سال ۲۰۱۶، بارها رسانه‌های خبری منتقد خود را هدف حملات قرار داده و از آنها به «اخبار جعلی» و «دشمن ملت» نام برده است.
با توجه به اینکه فاکس نیوز از رسانه حاملی ترامپ یاد می‌شود، رئیس جمهوری آمریکا این نظرسنجی را غیرواقعی دانسته و گفته «اتفاقی برای فاکس نیوز رخ داده است... این شبکه تغییر کرده است.»
۵۹ درصد از نمونه آماری گفته‌اند که «رئیس جمهوری آمریکا در حال از هم پاشیدن کشور است.»

این حملات ترامپ علیه رسانه‌ها فقط درباه نظرسنجی‌ها نبوده است. رئیس جمهوری آمریکا اواخر هفته گذشته تلاش کرد هوادارانش را متقاعد کند که عامل رکود و کسادی اقتصادی در حال پیدایش در این کشور، رسانه‌ها هستند و سیاست‌های اقتصادیش، دخلی در این مسأله ندارد.
او خبرنگاران را متهم به تلاش برای توطئه‌ای علیه اقتصاد آمریکا برای جلوگیری از پیروزی دوباره‌اش در انتخابات کرده است.
ترامپ و مشاورانش در کاخ سفید، آمار اقتصادی را که از رکود برای این کشور خبر می‌دهد، زیرسئوال برده و عامل کسادی اقتصادی را دشمنان سیاسی خود، دانسته‌اند که هدفشان چیزی جز تضعیف شانس او برای انتخاب دوباره در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ نیست. ترامپ گفت: «رسانه‌های دروغ پراکن برای به بحران کشاندن اقتصاد، هر چه می‌توانند،‌ انجام می‌دهند. آنها فکر می‌کنند این به ضرر من و انتخاب دوباره من خواهد بود».
تحلیلگران معتقدند تصمیم‌های لحظه‌ای ترامپ بویژه در سیاست خارجی و تجارت، نشان دهنده خودسرانه بودن روز افزون کشمکشی است که رئیس جمهوری آمریکا آن را تبدیل به رویکرد اصلی اهدافش کرده است.

این مساله در نظرسنجی جدید خبرگزاری آسوشیتدپرس و «مرکز تحقیقات امور عمومی - NORC» آشکار شد به گونه‌ای که نشان داد ۶۲ درصد از آمریکایی‌ها از عملکرد ترامپ ناراضی هستند.
به نوشته این رسانه، این نتایج برای رئیس جمهوری که در دور اول ریاستش قرار دارد و ۱۴ ماه دیگر با انتخابات دیگری روبروست، آمار و ارقام خوبی نیست.
در حوزه‌هایی مانند سیاست‌های مهاجرتی، خدمات بهداشت و درمان، سیاست خارجی و کنترل حمل سلاح نارضایتی از عملکرد ترامپ زیاد است.
نارضایتی مردم آمریکا از عملکرد کلی ترامپ نشان می‌دهد که بحران‌های سیاسی پی‌درپی و لفاظی‌های تفرقه‌افکنانه کاخ سفید باعث شده است تا جایگاه رئیس جمهوری نزد مردم تضعیف شود.



 

واکنش‌ها نسبت به سیاست‌های تهاجمی ترامپ
به جز مسایل اقتصادی و تجاری که در کارزار تبلیغاتی ترامپ یک عامل تاثیرگذار به شمار می رود، سیاست‌های خارجی ترسیم شده تیم کاخ سفید بویژه در برابر رژیم صهیونیستی سبب شده تا رقبای دموکرات او، در لحظه آماده واکنش بوده و ترامپ را به گوشه رینگ هدایت کنند.
به نوشته تارنمای شبکه «ام‌اس‌ان‌بی‌سی»، درخواست غیررسمی رئیس جمهوری آمریکا از همتای اسرائیلی خود برای جلوگیری از ورود دو نماینده زن دموکرات به سرزمین‌های اشغالی با واکنش «برنی سندرز» نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ مواجه شد.
رژیم صهیونیستی تصمیم گرفته است از ورود «ایلهان عمر» و «رشیده طلیب» دو نماینده کنگره به سرزمین‌های اشغالی جلوگیری کند.
سندرز پیشنهاد داده، اگر رژیم صهیونیستی بر تصمیم خود مبنی بر جلوگیری از ورود دو نماینده کنگره به سرزمین‌های اشغالی اصرار ورزد، از کمک‌های خارجی واشنگتن برخوردار نشود.
رژیم صهیونیستی دلیل اتخاذ این تصمیم را حمایت این دو نماینده از جنبش بایکوت رژیم اسرائیل و دیدار نکردن آنها با مقام‌های اسرائیلی در جریان سفرشان به سرزمین‌های اشغالی، ‌اعلام کرده است.
سندرز گفت: این ایده که یک عضو کنگره آمریکا نمی تواند از سرزمینی دیدن کند که ما با میلیاردها میلیارد دلار از آن حمایت می‌کنیم، به طور آشکار توهین شدید محسوب می‌شود.
این برای نخستین‌بار نیست که سندرز بر مساله کمک‌های مالی آمریکا به رژیم صهیونیستی به عنوان اهرم فشاری برای دستیابی به نتایج مثبت در زمینه سیاست خارجی تاکید می‌کند. وی پیشتر نیز گفته بود که انتقاد از سیاست‌های رژیم صهیونیستی، به منزله یهودستیزی نیست.

_ تداوم هزینه‌های هنگفت در افغانستان
«تولسی گابارد» از دیگر نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰، از جنگ بی‌انتهای افغانستان و صرف ماهانه ۴ میلیارد دلار برای آن انتقاد کرد و گفت: با صرف این هزینه‌ها، چطور می‌توانیم به چشمان کهنه سربازانمان نگاه کرده و به آنها بگوییم پولی برای خدمات سلامتی آنها نداریم؟
وی افزود: به عنوان رئیس جمهوری(در صورت انتخاب) من برای پایان دادن به این جنگ اقدام خواهم کرد، نیروهایمان را بازمی گردانم و با کهنه سربازانمان با احترام به خدماتشان رفتار می کنم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بارها علیه جنگ های آمریکا در خاورمیانه اظهار نظر کرده و همواره خواستار بازگرداندن نیروهای آمریکایی به خانه‌هایشان بوده است.

_ کهنه‌سربازان علیه ترامپ
گروهی از کهنه‌سربازان آمریکا به جمع درخواست کنندگان از کنگره برای تسریع در تلاش‌هایی جهت کنار گذاشتن «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا با استفاده از استیضاح ملحق شدند.
به نوشته تارنمای نشریه آمریکایی هیل، این گروه موسوم به «دفاع مشترک» که در سال ۲۰۱۶ تشکیل شده است با پیوستن به گروه «نیاز به استیضاح» که «تام استایر» نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تشکیل داده، تلاش می‌کند حمایت بیشتری را  از سوی دموکرات‌های کنگره برای استیضاح ترامپ جلب کند.
گروه «دفاع مشترک» در درخواست استیضاح خود، به گروه «نیاز به استیضاح» ملحق شده است که در سال ۲۰۱۷ توسط استایر طرفدار میلیاردر محیط زیست و نامزد انتخابات سال ۲۰۲۰ تشکیل شد و از قرار معلوم اکنون بیش از ۸.۳ میلیون نفر تومار درخواست استیضاح این گروه را امضا کرده است.
یکی از کهنه‌سربازان گفته: توئیت‌های ترامپ درباره خروج از افغانستان، مسائل مربوط به عربستان و اتفاقاتی که در سوریه و یمن رخ می‌دهد همگی اقدامات نادرست و غیرمسئولانه از سوی رئیس جمهوری قلمداد می‌شوند.

_ مقام‌های سابق جمهوری‌خواه علیه ترامپ
«آنتونی اسکاراموچی» مدیر سابق ارتباطات کاخ سفید در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا گفته، ائتلافی از مقام‌های سابق کابینه را علیه «دونالد ترامپ» رئیس‌ جمهوری این کشور تشکیل می‌دهد.
به نوشته تارنمای خبری شبکه سی‌ان‌ان، ‌ اسکاراموچی که به تازگی از حمایت ترامپ دست کشیده، گفته است، در حال تشکیل تیمی از افرادی هستم که درست مانند من فکر می‌کنند.
اسکاراموچی از جمله مقام‌هایی است که به دلیل اختلاف نظر با ترامپ مجبور به استعفا از پست‌های دولتی شده و یا با تصمیم مستقیم ترامپ اخراج شدند.
وی گفته است:‌ «این به معنای وضعیت بدون ترامپ نیست و لفاظی و فریاد صرف نیز محسوب نمی‌شود. این فرد، ‌ متزلزل است، همه افراد داخل کاخ سفید این را می‌دانند و همه افراد خارج نیز به آن واقفند.»
وی تصریح کرد:‌ اگر جمهوریخواهان بیشتری شروع به مخالفت علنی با ترامپ کنند، ‌ روندی آغاز می‌شود که می‌تواند در نهایت ترامپ را با بلیت حزب جمهوری‌خواه تعویض کند. 
البته اسکاراموچی پیش‌بینی کرده که ترامپ احتمالا در ماه مارس سال ۲۰۲۰ برای پرهیز از تحقیر شکست در انتخابات، انصراف خود را اعلام خواهد کرد.
وی درباره ترامپ گفته، «اعتماد به نفس او به اندازه یک کبوتر کوچک است، یک کبوتر خیلی کوچک. برای همین، این آدم به نتیجه نظرسنجی‌ها نگاه خواهد کرد و خواهد گفت که تحمل این تحقیر را ندارد.»
البته تقابل جمهوری‌خواهان با ترامپ را «بیل ولد» فرماندار سابق ایالت ماساچوست رقم زد. او چندی پیش اعلام کرد به طور رسمی وارد گود رقابت انتخاباتی ۲۰۲۰ با ترامپ می‌شود زیرا اگر ترامپ چند سال دیگر رئیس جمهوری آمریکا باشد، ‌این یک فاجعه سیاسی است و مایه نگرانی و هراس برای این جمهوری است. 

مجموعه این تحولات نشان می‌دهد که نامزدهای دموکرات همسو با رسانه‌های منتقد ترامپ، تلاش دارند، با افشاگری عواقب سیاست‌های داخلی و خارجی ترامپ در آینده زندگی اقتصادی مردم این کشور، بیش از پیش فضا را برای مقابله با عرض اندام رئیس جمهوری کنونی در کارزار انتخاباتی ۲۰۲۰ تنگ‌تر کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha