به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری پرنسالاتینا، براساس اعلام موسسه ملی تحقیقات فضایی، آتش سوزی ها در بزرگترین جنگل استوایی جهان( جنگل آمازون) در دوره ریاست جمهوری «ژائیر بولسونارو» رئیس جمهوری برزیل 82 درصد افزایش یافته و برزیل در حال حاضر بزرگترین موج آتش سوزی را در پنج سال اخیر در آمازون تجربه می کند.
"روبرتو پالمیری" یک محقق امور زیست محیطی و کشاورزی در این زمینه گفت: زمان زیادی طول خواهد کشید که آمازون آنچه قبلا بوده، بشود. در مورد از دست رفتن گونه های زیست محیطی صحبت می کنیم که ممکن است دوباره شاهد آنها نباشیم. گستردگی آتش سوزی به حدی زیاد بوده که آسیب به گونه های گیاهی و جانوری بسیار جدی است.
وی افزود: اگر اغراق در کار نباشد، ممکن است 100 سال بطول بیانجامد تا شاهد برخی گونه های از دست رفته در آمازون باشیم.
مهندس کشاورزی در دانشگاه سائوپائولو نیز معتقد است، جنگل های آمازون گونه های منحصر به فرد و خاصی دارد.
«گابریل ریبیروم» افزود: احیای بخش های از دست رفته در آمازون ممکن است چند قرن بطول بیانجامد.
وی همچنین نسبت به آسیب جدی به این اکوسیستم بدنبال آتش سوزی ها هشدار داد.
ادامه آتش سوزی در جنگل های باران زا آمازون که از آن به عنوان «ریه کره زمین» یاد می شود، بنابر آمارها یکی از بی سابقه ترین آتش سوزی ها از سال 2013 میلادی تاکنون بوده و واکنش ها جهانی را به همراه داشته است.
وسعت جنگل های آمازون که 20 درصد اکسیژن جهان را تامین می کند در آمریکای جنوبی کشورهایی از جمله برزیل، ونزوئلا، کلمبیا، پاراگوئه، پرو و بولیوی را دربر می گیرد.
در حوزه جنگل های باران زا آمازون از ژانویه گذشته تاکنون و بنابر آمار ارائه شده از سوی "موسسه ملی برزیل در امور تحقیقات فضایی"(آی ان پی ای) فقط از ماه ژانویه تا 23 ماه اوت (دی 97 تا اول شهریور 98) 75 هزار و 336 فقره آتش سوزی رخ داده است.
برخی کارشناسان یکی از عوامل مهم آتش سوزی های اخیر در جنگل های آمازون را فعالیت های انسان معرفی کرده اند.
تداوم آتش سوزی ها در جنگل های کره زمین از جمله جنگل های آمازون فاجعه ای جدی برای سیاره زمین به حساب می آید.
اگر جنگل ها در کره زمین بسوزند، گونه های مختلف گیاهی نیز از بین خواهند رفت.
افزون بر اینکه آتش سوزی در آمازون بر روند گرم شدن آب و هوا در کره زمین بواسطه تاثیرات گازهای گل خانه ای تاثیر مثبت می گذارد.
فقط در منطقه آمازون حدود ۷۵ میلیارد تن کربن در درخت ها ذخیره است که در صورت آتش سوزی به دی اکسید کربن تبدیل شده و به هوا می رود.
از آنجایی که دی اکسیدکربن تولیدی خودروها و کارخانه ها بر هوا اثر منفی گذاشته و علاوه بر آلودگی آن سبب گرم شدن کره زمین شده، آتش سوزی در آمازون می تواند تاثیرات ناشی از گازهای گلخانه ای را در کره زمین تشدید کند.
دانشمندان نگران هستند این تاثیرات منجر به تسریع روند تغییرات جوی در کره زمین شود.
نظر شما