وام دانشجویان علوم پزشکی افزایش می‌یابد

تهران- ایرنا- رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در سال تحصیلی ۹۸-۹۷ نزدیک به ۲۰۰ هزار وام به ۸۵ هزار دانشجو اهدا شد که این میزان در سال ۹۹-۹۸ باید به ۲۵۰ هزار وام به ۱۰۰ هزار دانشجو افزایش یابد.

«بهروز رحیمی» روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته دولت برگزار شد؛ تمرکز بر رفاه دانشجویان و همچنین بی بضاعتان را از اولویت های این سازمان معرفی کرد و افزود: اعطای وام به منظور توسعه رفاه دانشجویان از وظایف اساسی این صندوق به شمار می رود.
وی تصریح کرد: ۷۰ درصد بودجه های این صندوق به تامین وام های دانشجویی اختصاص پیدا می کند.
رحیمی همچنین از پیش بینی وام تغذیه برای دانشجویان خبر داد و افزود: این طرح به منظور افزایش هزینه های سلف سرویس دانشجویان مورد توجه قرار گرفته است. همچنین استفاده از ظرفیت های بانکی برای تکمیل پروژه های خوابگاهی نیز در دستور کار قرار می گیرد.
وی حمایت از برنامه های آموزشی، پژوهشی و ورزشی، مراکز دانش بنیان و استارت آپ های دانشگاهی را از دیگر سیاست های این سازمان برشمرد و گفت: برای ازدواج های دانشجویی نیز وام های ویژه ای در نظر گرفته می شود. مبالغ بازپرداخت این وام ها از ۲۰ هزار تومان تا ۱۴۰ هزار تومان (در هر ماه) بعد از دانش آموختگی در نظر گرفته می شود.

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست با بیان اینکه در سال ۹۷ مبلغ تغذیه دانشجویی برای دانشگاه ها به طور متوسط ۱۵ هزار تومان و برای دانشجویان هزار و ۳۵۰ تومان برآورد شده است، از افزایش احتمالی ۱۰ درصدی نرخ تغذیه دانشجویان علوم پزشکی خبر داد.

«رحمان خدابنده لو» افزود: این مبلغ برای سال ۹۸ به قطعیت نرسیده است؛ اما براساس نظر کارشناسان و همچنین مشورت با شورای صنفی دانشجویان این مبلغ به طور احتمالی برابر با هزار و ۷۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان تعیین می شود.
خدابنده لو در ادامه در رابطه با خوابگاه های دانشجویی نیز اظهار داشت: ۷۴ درصد دانشجویان علوم پزشکی متقاضی سراهای دانشجویی هستند؛ از شمار متقاضیان (۸۰ هزار نفر) نزدیک به ۶۰ هزار نفر در این سراها اسکان داده شده اند.
به گفته وی، سایر متقاضیان در خوابگاه های استیجاری و مشارکتی مستقر می شوند.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص تعداد این سراها نیز یادآور شد: ۲۳۹ خوابگاه ملکی، ۱۳ خوابگاه وقفی و ۵۰۱ خوابگاه خودگردان، مشارکتی و استیجاری در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار گرفته که سرانه هر دانشجو نیز برابر با چهار مترمربع است.
وی همچنین به سه طرح «سیمای زندگی»، «شیوع شناسی مصرف مواد مخدر» و «همه گیرشناسی رفتار پرخطر» اشاره کرد و گفت: نتایج هر یک مهرماه ۹۸ مشخص می شود.
خدابنده لو خاطرنشان کرد: استاندارد سازی تست غربالگری سلامت روان نیز برای دانشجویان جدید الورود اجرایی می شود.
این مقام مسئول ۷۰ اداره مشاوره فعال، ۲۱۹ دفتر مشاوره در خوابگاه ها و...، ۳۵۰ روانشناس را از دیگر تسهیلات دانشجویان علوم پزشکی عنوان کرد و گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ دانشجو از خط مشاوره آنلاین و ۵۱ هزار نفر نیز از نظریات روان شناسی بهره برداری کرده اند.
خدابنده لو گفت: برگزاری ۱۰۳ کارگاه آموزشی در عرصه سلامت برای ۲۵ هزار دانشجو و ۳ هزار کارگاه آموزشی مهارت های زندگی برای ۲۰ هزار علم آموز و مشارکت هزار و ۵۰۰ دانشجو در طرح همتایاران سلامت روان از دیگر محورهای فعالیت این معاونت است.

رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت: افزایش حضور دانشجویان در جشنواره قرآنی

محمدمهدی بحرالعلوم رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در پایان این نشست با اشاره به استقبال گسترده دانشجویان از جشنواره های قرآنی اظهار داشت: در سال تحصیلی ۹۷ جشنواره قرآن و عترت با حضور ۷۰ هزار دانشجو در همدان برگزار شد.
به گفته وی این تعداد در چهار سال گذشته برابر با ۱۷ هزار دانشجو برآورد شده است که به جهت تنوع فعالیت ها و تبلیغات گسترده به ۷۰ هزار نفر افزایش یافته است.
بحرالعلوم افزود: این جشنواره در سال ۹۸ با حضور ۴۰ هزار دانشجو در عرصه آوایی، هنری، معنایی و... برگزار می شود.
وی ادامه داد: جشنواره قرآن دوره های تربیت بدنی نیز در رشته های حفظ، مفاهیم و قرائت (صحیح خوانی) در دانشگاه مازندران در روزهای آتی برگزار می شود.
رئیس مرکز قرآن و عترت همچنین در ادامه با اشاره به تفاهم نامه با برخی از نمایندگان دولت و محسن قرائتی گفت: ارتقاء قاریان و حافظان قرآن نیز در دستور کار این مرکز قرار دارد.
بحرالعلوم در پایان یادآور شد: آموزش دانشجویان علوم پزشکی به منظور جذب و بهره مندی بیشتر این علم آموزان در مرکز قرآن و عترت پیش بینی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha