به گزارش خبرگزاری رویترز، یکی از فرماندهان طالبان که خواست نامش فاش نشود، گفت: ما به جنگ علیه دولت افغانستان ادامه می دهیم و برای به دست گرفتن قدرت تلاش می کنیم.
یکی دیگر از فرماندهان طالبان نیز گفت، توافقنامه ای که انتظار می رود این هفته با آمریکا امضا شود و طبق آن، نیروهای آمریکایی که از نیروهای افغان پشتیبانی هوایی می کنند، حمله به طالبان را متوقف خواهند کرد و این گروه به جنگ علیه نیروهای آمریکایی پایان خواهد داد.
به گفته این دو فرمانده طالبان، طبق توافقنامه صلح، آمریکا حمایت از دولت افغانستان را متوقف خواهد کرد.
این در حالی است که "زلمی خلیلزاد"، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان، اخبار منتشر شده مبنی بر قطع کمک مالی آمریکا به نیروهای امنیت ملی و دفاعی افغانستان در چارچوب توافقنامه صلح آمریکا و طالبان را رد کرد و گفت، هیچ کس نباید فریب تبلیغات سیاسی مربوط به حمایت آمریکا از نیروهای افغان را بخورد و یا از این تبلیغات بترسد. ما الان و نیز پس از امضای هرگونه توافقنامه ای با طالبان از نیروهای افغان دفاع خواهیم کرد.
در حالی که "دونالد ترامپ" خواستار خروج هر چه زودتر نیروهای آمریکایی از افغانستان و ختم جنگ ۱۸ ساله در این کشور است، برخی مقامات آمریکایی، مانند "لیندزی گراهام"، سناتور جمهوریخواه، معتقدند، طالبان توان مقابله با داعش و القاعده را ندارد و خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان به ۱۱ سپتامبر دیگری ختم خواهد شد.
نمایندگان آمریکا و طالبان با هدف برقراری صلح و پایان دادن به جنگ در افغانستان از یک سال پیش شروع به گفت وگو کردند.
به گفته مقامات آگاه از مذاکرات طالبان و آمریکا، دور نهم این مذاکرات که از پنجشنبه در دوحه شروع شد و تا کنون ادامه دارد، در زمینه ایجاد مناطق امن در ولایاتی که نیروهای آمریکایی شروع به خروج از آن می کنند، پیشرفت خوبی داشت.
گفته شده است، آمریکا و طالبان طی چند روز آینده توافقنامه صلح را امضا می کنند و پس از آن مذاکرات بین افغانی شروع می شود.
دولت افغانستان نیز از تلاش برای انجام مذاکرات بین افغانی و انتخاب نمایندگانی برای شرکت در این مذاکرات خبر داد.
خروج نیروهای خارجی از افغانستان، ضمانت طالبان برای کمک به مقابله با تروریسم، مذاکرات بین افغانی و اعلام آتش بس، از محورهای اصلی مذاکرات آمریکا و طالبان در طول یک سال گذشته بود.
نظر شما