شبکه خبری یورو نیوز روز سه شنبه با انتشار گزارشی دراین زمینه نوشت: مالزی به عنوان سومین اقتصاد بزرگ جنوب شرق آسیا درصدد است تا امکانات ، تسلیحات و فناوری های ارتش خود را بازسازی کند ، و در حال حاضر دست کم با 6 کشور درحال مذاکره است تا امکان خرید تجهیزات جدید نظامی و پرداخت هزینه آن از طریق صادرات روغن پالم مورد بررسی قرار دهد.
کوالالامپور در سال های اخیر به شدت به دنبال به روز کردن تجهیزات دفاعی خود از جمله ناوگان دریایی خود است که عمر و کارکرد برخی از آنها حتی از 35 سال نیز می گذرد. اگرچه این کشور در سال جاری بودجه دفاعی خود را کاهش داد اما درصدد است از این بودجه برای بهینه کردن امکانات ارتش این کشور دربخش های مختلف استفاده کند.
محمد سبو وزیر دفاع مالزی بتازگی در اظهاراتی گفت : هزینه های سنگین تسلیحات نظامی یکی از موانع خرید آنها بوده، اما استفاده از روغن نخل برای کمک به پرداخت هزینه های این تجهیزات می تواند راه های جدیدی را برای به روز رسانی این وسایل باز کند.
سبو روز گذشته در گفت وگو با رسانه ها تاکید کرد که گفت و گوها با 6 کشور چین، هند، پاکستان، ترکیه و ایران برای خرید احتمالی تجهیزات نظامی درقبال پرداخت روغن پالم آغاز شده است.
وی افزود: اگر این کشورها آمادگی تجارت با روغن پالم را داشته باشند ، ما بسیار تمایل داریم که دراین مسیر اقداماتی داشته باشیم ،چرا که ما روغن پالم بسیاری داریم.
مالزی و اندونزی دومین تولید کننده بزرگ روغن پالم در جهان هستند. این تولید کنندگان در حال حاضر با اتحادیه اروپا در مورد تجارت روغن نخل با مشکلاتی روبه رو شده اند.
براساس توافق اتحادیه اروپا قرار است این بلوک تا سال 2030 استفاده از روغن روغن پالم را از چرخه سوخت در صنایع مختلف حمل و نقل در کشورهای عضو پایان دهد. البته طبق متن این توافق ، محدودیتها بر سوختهای زیستی متعارف در سال 2020 در سطوح ملی متوقف می شود، اما نباید از 7 درصد بیشتر شود.
طبق گزارش های رسانه ای قرار است استفاده از روغن پالم به عنوان سوخت صنایع دراین اتحادیه تا سال 2023 درهمان سطح سال 2019 باقی مانده و افزایش پیدا نکند و پس از آن نیز اعضای این اتحادیه ملزم هستند تا در یک برنامه زمان بندی شده، مصارف خود از این سوخت را تا موعد مذکور به صفر برسانند .
اتحادیه اروپا اعلام کرده که این برنامه و سیاست گذاری براساس تعهدات ناشی از معاهده آب و هوایی پاریس به منظور حفظ دمای زمین در کمتر از 2 درجه و جلوگیری از افزایش روند مخرب گرمایشی کره زمین اتخاذ شده است.
این دو کشور جنوب شرق آسیا که تولید کننده حدود 85 درصد از روغن پالم جهان هستند، در واکنش به این مصوبه اتحادیه اروپا را حتی به تحریم خرید کالاهای اروپایی در صورت قطع کامل واردات روغن پالم از این دو کشور نیز تهدید کرده اند.
این تولید کنندگان می گویند روغن پالم کاربردهای زیادی در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی دارد و برنامه های تحریمی اتحادیه اروپا علیه صنعت پالم زندگی و معاش 650 هزار کارگر ، کشاورز و فعال این صنعت را در این کشورها در معرض خطر قرار داده است.
سبو وزیردفاع مالزی گفت که نمی توان برآوردی از میزان استفاده از روغن پالم در خرید تجهیزات نظامی را که مالزی به دنبال آن است،ارائه کرد.
وی افزد : مالزی علاوه بر کشتی ، تمایل دارد تا تعدادی هواپیماهای نظارتی، تجهیزات حمل و نقل هوایی و قایق های رهگیری سریع را خریداری کند.
سبو گفت که برنامه دفاعی 10 ساله مالزی از سوی دولت به پارلمان این کشور ارائه شده که تمرکز اصلی آن بر گسترش توانمندی های دریایی به ویژه در دریای مورد منازعه جنوبی چین است.
چین با تعدادی از کشورهای جنوب شرق آسیا در دریای جنوبی چین اختلافات ارضی دارد. ادعای ارضی پکن دراین آبها با قلمرو مدعایی کشورهایی مانند مالزی ، ویتنام، برونئی و فیلیپین و تایوان همپوشانی دارد.
سبو درعین حال گفت : مالزی به طور مرتب کشتی هایی را که به آبهای مالزی وارد می شوند، ردیابی و رصد می کند و اکنون با چین مشکلی ندارد. با این وجود کشورهای جنوب شرق آسیا باید با یکدیگر همکاری مشترکی برای حفظ منافع خود در قبال قدرت های بزرگ مانند آمریکا و چین داشته باشند.
وزیردفاع مالزی همچنین تاکید کرد : ما خواستار حفظ صلح و ثبات و بی طرفی در منطقه هستیم.
نظر شما