ماهاتیر محمد روز سه شنبه در جریان یک کنگره بین المللی روغن پالم در کوالالامپور پایتخت مالزی در سخنانی گفت که به رغم چالش های مختلفی که پیش روی صنعت پالم این کشور قرار گرفته، اما روغن پالم همچنان به عنوان مهمترین کالای صادراتی مالزی به کشورهای مختلف جهان محسوب می شود و این صنعت بیش از ۱۶ میلیارد دلار درآمد ارزی برای مالزی داشته است.
صنعت پالم نه تنها یک منبع اصلی درآمد مالزی به شمار می رود بلکه نقش اساسی در رشد و توسعه مناطق روستایی کشور دارد.
نخست وزیر مالزی ادامه داد: در سال ۲۰۱۸ ، روغن پالم و محصولات مبتنی بر این صنعت ۶۷.۵ میلیارد رینگیت (۱۶.۲ میلیارد دلار) برای مالزی درآمد صادراتی و ارزی ایجاد کرده و علاوه بر این برای بیش از ۳ میلیون نفر در کل زنجیره این صنعت اشتغال ایجاد کرده که بیش از نیم میلیون نفر آنها را صاحبان سرمایه های کوچک تشکیل می دهند.
روغن پالم به عنوان یکی از کالاهای استراتژیک و مهم مالزی محسوب می شود . این کالا اکنون به طور فزاینده ای در اقتصاد و اجتماع این کشور جنوب شرق آسیا رسوخ یافته است. مالزی درصدد است تا با استفاده از این صنعت تولید ناخالص داخلی خود را از طریق افزایش فرصت های شغلی ، ریشه کن کردن فقر و تقسیم عادلانه تر درآمد بین جوامع شهری و روستایی، افزایش دهد.
ماهاتیر در اظهاراتش تاکید کرد که دولت وی متعهد به حفظ ، پایداری و توسعه این صنعت است.
وی با انتقاد شدید از مواضع اعلام شده اتحادیه اروپا در قبال این صنعت افزود: برخی کشورها انتقادات زیست محیطی علیه این صنعت مطرح کردند که عمدتا با انگیزه های سیاسی توسط گروه های نفتی ضد پالم و تحت حمایت غرب انجام شده است.
نخست وزیر مالزی تاکید کرد :آیین نامه تفویض شده که به نظر می رسد فاقد شفافیت ، اعتبار علمی و مفروضات دقیق برای منعکس کردن رویه های واقعی پایدار در صنعت پالم بوده، پارلمان اروپا را گمراه کرده است تا اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۰ از استفاده از سوخت های زیستی مبتنی بر پالم در بخش حمل و نقل دیگر استفاده نکند.
بسیاری از فعالان محیط زیست در اروپا می گویند صنعت پالم سبب جنگل زدایی در مزارع گسترده آن در مالزی، اندونزی و دیگر کشورهای تولید کننده روغن پالم شده که درنهایت این امر ریه های کره زمین را به مخاطره می اندازد.
روغن پالم و محصولات مبتنی بر این روغن در حال حاضر پنجمین کالای عمده صادراتی مالزی می باشد که در۱۱ ماه سال گذشته میلادی ۶۲.۷ میلیارد رینگیت (۱۵.۲ میلیارد دلار آمریکا) درآمد ارزی برای این کشور جنوب شرق آسیا داشته است.طبق اعلام شورای روغن پالم مالزی ، این کشور دومین تولید کننده این کالا پس از اندونزی در جهان است . کل تولید روغن پالم مالزی ۳۹ درصد از تولید جهانی را به خود اختصاص داده و ۴۴ درصد از بازار سهام روغن پالم در جهان به مالزی تعلق دارد.
مالزی و اندونزی دومین تولید کننده بزرگ روغن پالم در جهان هستند. این تولید کنندگان در حال حاضر با اتحادیه اروپا در مورد تجارت روغن نخل با مشکلاتی روبه رو شده اند.
براساس توافق اتحادیه اروپا قرار است این بلوک تا سال ۲۰۳۰ استفاده از روغن پالم را از چرخه سوخت در صنایع مختلف حمل و نقل در کشورهای عضو پایان دهد. البته طبق متن این توافق ، محدودیتها بر سوخت های زیستی متعارف در سال ۲۰۲۰ در سطوح ملی متوقف می شود، اما نباید از ۷ درصد بیشتر شود.
براین اساس قرار است استفاده از روغن پالم به عنوان سوخت صنایع در میان اعضای این اتحادیه تا سال ۲۰۲۳ درهمان سطح سال ۲۰۱۹ باقی مانده و افزایش پیدا نکند و پس از آن نیز اعضای این اتحادیه ملزم هستند تا در یک برنامه زمان بندی شده، مصارف خود از این سوخت را تا موعد مذکور به صفر برسانند .
نظر شما