۶ شهریور ۱۳۹۸، ۱۸:۰۵
کد خبرنگار: 1469
کد خبر: 83456077
T T
۰ نفر
دانشگاه شریف و شرکت‌های فناور توافقنامه همکاری امضاء کردند

تهران - ایرنا - گردهمایی هم‌آفرینی در ناحیه نوآوری با حضور مسئولین و شرکت‌های فناور دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

به گزارش روز چهارشنبه دانشگاه صنعتی شریف؛ گردهمایی هم‌آفرینی در ناحیه نوآوری شریف با حضور  علی وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، مهدی کشمیری سرپرست دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مسئولین دانشگاه و شرکت‌های فناور، در پژوهشکده علوم و فناوری انرژی شریف برگزار شد.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف در ابتدای این مراسم از نقش مهم دانشگاه در تامین نیازهای روز جامعه در دوران جدید خبر داد و گفت: امروزه دانشگاه‌ها با آموزش و پرورش نخبگان علمی و گام نهادن در مسیر توسعه کشورها، به عنوان کانون پیشرفت اقتصادی، فرهنگی و سیاسی  یک جامعه محسوب می‌شوند.
وی با اشاره به افزایش توقعات جامعه، دولت و اقتصاد از دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در عصر جدید اظهار داشت: دانشگاه‌ها باید نیازهای روز جامعه و همچنین توقعات آحاد جامعه را شناسایی کرده و برنامه‌های مختلفی در جهت برطرف کرده و ابعاد مختلف این نیازها را تدوین کنند.
 فتوحی با اشاره به برنامه‌های شورای راهبردی این دانشگاه بیان کرد: دانشگاه صنعتی شریف به منظور ایفای مسئولیت‌های ملی و اجتماعی خود به عنوان یک دانشگاه پاسخگو سه استراتژی کلیدی؛ سرآمدی در آموزش، سرآمدی در پژوهش و فناوری و سرآمدی در اثربخشی اجتماعی را در مسیر توسعه خود و جامعه در نظر گرفته است.

رئیس دانشگاه شریف در بخش دیگری از صحبت‌هایش استقلال نسبی مالی دانشگاه را به عنوان چهارمین استراتژی دانشگاه برشمرد.
وی افزود: در همین راستا دانشگاه صنعتی شریف اقدام به طراحی زنجیره دانش تا ارزش نموده است و بر اساس بخشی از اهداف این زنجیره اقدام به توسعه زیست بوم نوآوری و کارآفرینی و ایجاد نهادهای مرتبط با آن نظیر مرکز کارآفرینی، شتاب دهنده، مرکز رشد و پارک علم و فناوری نموده است تا تمامی فعالان و تاثیرگذاران این حوزه را هم جهت نماید، زیرا باور داریم اعتماد به جوانان نخبه کشور یکی از عوامل اصلی حل نیازهای کشور است.
رئیس دانشگاه شریف خاطرنشان کرد؛ تا کنون ۱۲۰ طرح و استارتاپ از خدمات شتاب‌دهنده شریف استفاده نموده‌اند و درصد مناسبی از آنها موفق به جذب سرمایه گذار و تشکیل شرکت‌های فناور و ارزش آفرینی شده‌اند. همچنین؛ تا کنون ۳۰۰ شرکت در مرکز رشد دانشگاه پذیرفته شده‌اند و از خدمات مرکز رشد استفاده کرده‌اند که برخی از خروجی‌های این مرکز از شرکت‌های موفق و نامی کشور هستند.

وی افزود: حدود ۵۰۰ کسب و کار و شرکت فناور و دانش بنیان نیز در اطراف دانشگاه مستقر شده‌اند و شاید مهمترین دلیل این امر نزدیکی به منبع استعداد و نیروی انسانی دانشگاه است.
 فتوحی در ادامه یادآور شد: دانشگاه صنعتی شریف، توسعه فناوری و حمایت از کارآفرینی را از برنامه‌های مهم خود می‌داند و تداوم و توسعه این حمایت‌ها را در برنامه خواهد داشت.
وی گفت: شرکت‌های ایجاد شده توسط فارغ التحصیلان را جز خانواده شریف می‌دانیم و معتقدیم که باید اثربخشی اجتماعی و اقتصادی خودمان را ترسیم نموده و به جامعه نشان دهیم. و همانگونه که کسب رتبه در مسابقات بین المللی و چاپ مقاله در نشریات سطح بالای دنیا برای ما ارزش است، موفقیت فارغ التحصیلان در ایجاد کسب و کار و اشتغال آفرینی هم ارزش و افتخار است.
رئیس دانشگاه افزود: در برنامه راهبردی دانشگاه پیش بینی شده است که بخش قابل توجهی از درآمد دانشگاه از محل شرکت‌های دانش بنیان برخاسته از دل دانشگاه و یا شرکت‌هایی که به نحوی از خدمات دانشگاه در ناحیه نوآوری شریف منتفع می‌شوند تامین شود. این مبلغ در سال ۱۳۹۹ باید به حداقل ۵ میلیارد تومان برسد و سالانه حداقل ۵۰درصد رشد داشته باشد تا در سال ۱۴۰۵ (چشم انداز دانشگاه) به حداقل ۸درصد درآمد دانشگاه برسد.

 علی وحدت رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، در ادامه با اشاره به الگو بودن این مراسم در جهت شکل‌گیری مجموعه‌ای از دانشگاه و پارک علم و فناوری و ناحیه نوآوری و فناوری گفت: خدماتی که صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه می‌دهد، متناسب با نیازهای پارک‌های علم و فناوری و نواحی نوآوری تدارک دیده شده است که ما این خدمات را در چهار زمینه تسهیلات، سرمایه‌گذاری، ضمانت‌نامه‌ها و توانمندسازی ارائه خواهیم داد.
وی از دو فعالیت عمده این صندوق در جهت رشد و شکوفایی فناوری و نوآوری در کشور خبر داد و اظهار داشت: همکاری نزدیک با صندوق‌های پژوهشی و فناوری و همکاری با بانک‌ها در جهت اخذ تسهیلات بانکی ازجمله فعالیت ما در سال‌های اخیر بوده است.

وحدت در زمینه ارائه تسهیلات بانکی بیان کرد: این صندوق توانسته با همکاری و فعالیت مشترک با بانک‌ها، ۷۰ میلیارد به شرکت‌های دانش‌بنیان تسهیلات ارائه دهد که هدف‌گذاری ما در سال جدید ۱۵۰۰ میلیاد بوده که شاید سقف این رقم در سال جاری از مرز ۲۰۰۰ میلیارد هم عبور کند.
وی با توجه به اینکه سیاست این صندوق در سال‌های قبل بیشتر مبتنی بر حمایت مستقیم بوده است، عنوان کرد: برنامه‌های آینده ما در جهت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و صندوق‌های پژوهشی و فناوری، به روش هم‌سرمایه و غیرمستقیم خواهد بود. همچنین در بخش شتاب‌دهنده‌ها ما حمایت از این مراکز در بخش محل استقرار، تسهیلات برای بازسازی محل و تجهیزات فنی و همچنین در بخش توانمندسازی و تامین سرمایه اولیه را درنظر داریم.

رونمایی از مدل انتفاع دانشگاه صنعتی شریف
در بخشی از این برنامه مجیددهبیدی‌پور رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف به ارائه مدل انتفاع متقابل بین دانشگاه و شرکت‌های برخاسته از دل دانشگاه پرداخت.

وی در ابتدای صحبت‌های خود به بیان تاریخچه‌ ۲۰ ساله‌ی کارآفرینی و نوآوری در دانشگاه صنعتی شریف پرداخت و گفت: طی این سال‌ها مراکزی چون مرکز کارآفرینی در سال ۱۳۷۹، مرکز رشد در سال ۱۳۸۲، صندوق پژوهش و فناوری در سال ۱۳۸۸، مجتمع خدماتی فناوری در سال ۱۳۹۲، شتاب‌دهنده شریف در سال ۱۳۹۳، مدرسه اشتغال در سال ۱۳۹۴، پارک علم و فناوری در سال ۱۳۹۵ و ناحیه نوآوری شریف در سال ۱۳۹۷ تاسیس شدند.
دهبیدی‌پور افزود: امروزه ۵۰۰ شرکت و استارتاپ و کسب و کار در داخل و اطراف دانشگاه صنعتی شریف فعالیت می‌کنند که سبب ایجاد اشتغال برای ۳۰۰۰ نفر شده‌اند.  
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در ادامه به بازیگران زیست بوم ناحیه نوآوری شریف اشاره کرد و افزود: ۵۰۰شرکت و استارتاپ، ۷ شتاب‌دهنده و مرکز رشد، ۵ سرمایه‌گذار خطرپذیر، ۲ فضای کاری اشتراکی، ۵ مجتمع فناوری، ۴ پژوهشکده، ۱ هاب نوآوری و ۵ مرکز نوآوری در حوزه‌های مختلف انرژی، مالی و... در این ناحیه استقرار دارند.
وی در ادامه به معرفی مدل انتفاع دانشگاه صنعتی شریف پرداخت و در این خصوص گفت: با مطالعه مدل‌های درآمدی دانشگاه‌های دنیا، استفاده از نظر نخبگان، بهره‌گیری از تجربیات ۲۰ ساله دانشگاه و مصاحبه با صاحبان و مدیران شرکت‌های متخب توانستیم اصولی از جمله؛ پرهیز از سهامداری، خدمات متقابل میان دانشگاه‌ها و شرکت‌ها، تنوع مدل متناسب با دوره عمر شرکت‌ها و اعتماد متقابل را برای مدل انتفاع دانشگاه ترسیم نماییم.  
وی در ادامه به بیان خدمات متقابل دانشگاه و شرکت‌ها پرداخت و افزود: مخاطبان ما به سه دسته‌ی؛ شرکت‌های رشد یافته، شرکت‌های مستقر در مرکز رشد و تیم‌های مستقر در شتابدهنده تقسیم می‌شوند که در این مدل مقرر گردیده؛ یک درصد از درآمد شرکت‌های رشد یافته جهت توسعه برنامه‌های اکوسیستم نوآوری و زیرساخت‌ها به دانشگاه اختصاص یابد. همچنین شرکت‌های مستقر در مرکز رشد می بایست پس از خروج از مرکز رشد یک درصد از درآمد خود را به مدت سه سال به دانشگاه اختصاص دهند. و تیم‌های شتابدهنده نیز موظف‌اند ۵درصد از مبلغ ریالی ارزش گذاری شده استاتاپ در اولین مرحله جذب سرمایه را به دانشگاه ختصاص دهند.
دهبیدی‌پور در ادامه به معرفی پیشتازان تبادل توافقنامه انتفاع با دانشگاه صنعتی شریف پرداخت و گفت: ۶ شرکت رشد یافته (شرکت طرح و توسعه پرتو انرژی ایرانیان، شرکت یکتا بهینه توان، شرکت نورآفرین ایده، شرکت دانش افزار نارون شریف، شرکت کاوین پیشرو شریف سامانه، شرکت پردازش و ذخیره سازی سریع داده)، ۳ شرکت مرکز رشد (شرکت راد یاوران سروش، شرکت فراجهش ویرا، شرکت نوآفرینان آیتک لیماک) و ۲ شتاب دهنده (تیم ارتباطات سبز شریف، تیم ورنو) در نخستین گام به امضای توافقنامه انتفاع پرداخته‌اند.
رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در پایان، به بیان برنامه‌های آینده پارک علم و فناوری شریف پرداخت و گفت: از جمله خدمات ما به مخاطبان، ارائه خدمات قانونی، بسترسازی جهت شبکه‌سازی و ارائه خدمات جهت استقرار فناوری است. همچنین ۱۱۴ شرکت تحت پوشش این ناحیه می‌باشد. ۵۰۰ شرکت و شرکت‌های فارغ‌التحصیلان در این ناحیه فعالیت می‌کنند که ما درنظر داریم در سال آینده این تعداد به ۱۲۰۰ شرکت برسد.
در پایان این مراسم موافقت‌نامه‌های انتفاع متقابل بین دانشگاه صنعتی شریف و شرکت‌های فناور مبادله شد و از شرکت‌های پیشگام در استفاده از این مدل تقدیر به عمل آمد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha