تارنمای روزنامه «الشرق الاوسط» چاپ عربستان روز سه شنبه نوشت: به دنبال وضع مالیات های سنگین بر درآمد کارگران خارجی و افزایش نرخ برخی از کالاهای اساسی در عربستان، کارگران خارجی که به طور معمول با حقوق کمی معیشت خود را می گذارنند، مجبور به ترک این کشور شده اند.
بر اساس این گزارش، تا دو سال پیش حدود ۸.۴۹ میلیون کارگر خارجی در عربستان و در بخش خصوصی مشغول کار و فعالیت بودند، اما این آمار در سال ۲۰۱۹ به ۶.۵۹ میلیون کارگر کاهش یافته است.
افزایش بیکاری یکی از دلایل عمده میل کارگران خارجی برای ترک این کشور است، طبق آمار رسمی سازمان آمار عربستان هم اکنون میانگین شاخص بیکاری در این کشور به ۱۲.۵ درصد رسیده و با وجود خروج دو میلیون کارگر، این آمار تغییر قابل توجهی نکرده است.
دولت سعودی ادعا کرده که اقداماتش در راستای کاهش شمار کارگران خارجی در این کشور با هدف به کارگیری نیروی کار داخلی صورت می گیرد.
این سیاست طبق چشم انداز اقتصادی ۲۰۳۰ "محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی صورت می گیرد که در یکی از بندهای آن به "سعودی سازی" اقتصاد اشاره شده است.
از ابتدای سال ۲۰۱۷ تا کنون، دولت سعودی عوارض و مالیاهای سنگینی را برای اقامت و سکونت کارگران خارجی در این کشور وضع کرده است.
هم چنین از ابتدای سال ۲۰۱۸ نرخ سوخت به طور بی سابقه ای در عربستان افزایش یافت که این امر شورش های خیابانی را به دنبال داشت.
نظر شما