مراد خادم روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: آن دسته از خانوارهای عشایر استان سمنان که عضو صندوق بیمه اجتماعی روستایی و عشایر نیستند از خدمات دفترچه درمانی برخوردار هستند و براساس ارزیابیهای انجام شده تمامی عشایر استان در بخش درمان بیمه هستند.
وی یادآور شد: یکسال گذشته ۱۰ مرحله کلاسهای آموزشی برای عشایر استان سمنان برگزار شد که برنامههای از این دست در افزایش آگاهی این اقشار از جامعه در دامپروری، بهداشت دام و فنی و حرفهای بسیار تاثیر گذار بوده است.
خادم اضافه کرد: یکهزار و ۳۰۶ تن از عشایر استان در یکسال گذشته در دورههای آموزشی در بخشهای بهداشتی، دامپزشکی، اجتماعی و فرهنگی شرکت کردند.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان ادامه داد: پزشکان در ۱۲ مرحله برای معاینه رایگان عشایر استان سمنان در یکسال گذشته در منطقه ییلاقی و قشلاقی استان سمنان حضور یافتند.
خادم تصریح کرد: توجه به سلامت دام و ارایه آموزشهای رایگان با همکاری اداره کل دامپزشکی استان در دستور کار است و با برنامهریزی اصولی برای اجرای طرحهای آموزشی از این دست به منظور مقابله با هرگونه بیماری واگیر و غیرواگیر دامی عشایر اقدام می شود.
وی افزود: توجه به رویکردهای اجتماعی و فرهنگی عشایر در سالهای گذشته در دستور کار قرار گرفته است و با برگزاری کلاسهای آموزشی در قالب دورههای متنوع برای افزایش نشاط و سلامت اجتماعی در بین این اقشار جامعه اقدام می شود.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان گفت: عشایر استان بیش از ۴۰ درصد از گوشت قرمز سمنان را تامین می کنند که با حمایت همه جانبه از عشایر می توان برای رونق کسب و کار در این بخش اقدام کرد.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند و سالانه ۹ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز به ارزش بیش از سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تولید میکنند.
۷۳۳۹/۶۱۰۳