محسن پورگلیان روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: میانگین سرانه آموزشی کشور ۵.۲ مترمربع میباشد و در استان قم با یک مترمربع کمتر، به ازای هر دانشآموز ۴.۲ مترمربع فضای آموزشی موجود است.
به گفته وی، با توجه به تحصیل ۲۲۰ هزار دانشآموز در مدارس دولتی، حدود ۲۲۰ هزار مترمربع کمبود فضای آموزشی در استان قم وجود دارد که معادل ۱۰۰ مدرسه ۱۲ کلاسه برابر با یک هزار و ۲۰۰ کلاس درس میباشد.
وی بابیان اینکه سرانه استاندارد آموزشی ۸.۳ مترمربع در کشور است، اضافه کرد: تفاوت سرانه آموزشی موجود و استاندارد در استان قم، ۴.۱ مترمربع است و در حال حاضر با دارا بودن ۴.۲ مترمربع فضای آموزشی به ازای هر دانشآموز، توانستهایم ۵۰ درصد استاندارد را تامین نماییم.
پورگلیان افزود: کمبود سرانه استاندارد فضای آموزشی در قم به ازای ۲۲۰ هزار دانشآموز، ۸۸۰ هزار مترمربع، معادل ۴۰۰ مدرسه و چهار هزار و ۸۰۰ کلاس درس میباشد.
وی گفت: از سوی دیگر برای افزایش سنواتی تعداد دانش آموزان در قم که بر اساس آمار ثبتاحوال حدود ۱۰ هزار نفر میباشد، باید هرسال ۳۰ مدرسه ۱۲ کلاسه احداث شود.
وی افزود: سالانه ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است تا بدون افزایش سرانه فضای آموزشی، نیاز دانش آموزان جدید به فضای آموزشی را پاسخ دهیم و مدرسه احداث نماییم.
مدیرکل نوسازی مدارس قم تصریح کرد: هرسال بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیارد ریال در سطح استان برای توسعه و احداث مدارس تامین و مبلغی نیز از سوی خیران جذب میشود که مجموع این ۲ منبع، کمتر از ۵۰ میلیارد ریال میباشد.
وی تصریح کرد: پایین بودن سرانه آموزشی در قم به دلیل ضریب بالای رشد جمعیت و مهاجرپذیری این استان است، بهطوریکه بر اساس سرشماری سال ۹۵، قم چهارمین استان به لحاظ رشد جمعیت در سطح کشور است.
وی خاطرنشان کرد: ضریب رشد جمعیت در قم ۲.۳ و میانگین کشوری ۱.۲۴ درصد است.
در سال تحصیلی جاری حدود ۱۰ هزار دانشآموز به جمعیت دانشآموزی استان قم افزوده شد و حدود ۲۶۵ هزار دانشآموز در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل شدند.
در حال حاضر حدود ۶۶۵ مدرسه با ۶ هزار و ۷۸۳ کلاس درس در قم فعال است.
نظر شما